Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gene
06-03-2008, 09:22
Nie mogę zapiąć 4LLC Pajero 2000rok 3.2 did
Autor Wiadomość
Chili
[Usunięty]

Wysłany: 23-01-2008, 11:55   Nie mogę zapiąć 4LLC Pajero 2000rok 3.2 did

Jak w temacie tzn wszystkie inne przełożenia się zapinają oprócz w/w. Co to może być gdzie szukać przyczyny? Czy można to jakoś podłączyć do kompa i zobaczyć ewentualne błędy?

orzeh
[Usunięty]

Wysłany: 24-01-2008, 23:07   

nie wiem jak jest w ss2 ale u mnie trzeba sie zatrzymać, wcisnąć drążek i od-siebie-do-góry
pozdro

kongi
[Usunięty]

Wysłany: 24-01-2008, 23:20   

orzeh napisał/a:
nie wiem jak jest w ss2 ale u mnie trzeba sie zatrzymać, wcisnąć drążek i od-siebie-do-góry
pozdro

mysle ze kolega chill o tym wie, w innym temacie opisywal swoj problem i to nie jest kwestia nieumiejetnosci wlaczania :)

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-01-2008, 08:36   

orzeh, 1. moze milo byloby jakbys najpierw sie przywital. 2. Mysle, ze warto troche poczytac forum a dopiero potem cos na tema wpisac. 3. Mysle, ze wiekszosc jak nie wszyscy posiadacze terenowek wiedza co sie robi z dzwignia skrzyni rozdzielczej. (nie wspomne o kobiecieChili'ego :mrgreen: ) 4. orzeh, z opisu wynika, ze tez masz SuperSelect (chyba, ze jestes posiadaczem Classica albo masz model z ES) wiec zasada jest taka sama. Czasami jest jeszcze pozycja N ale to juz inna sprawa.
5. Witamy na forum :wink:

Chili, przyczyny... mozliwe, ze doszlo do uszkodzenia mechanicznego albo cos sie zablokowalo w skrzyni. Podlaczyc do komputera mozna ale trzeba to zrobic u kogos kto takowy posiada i jeszcze ma soft do III generacji. Nie chce Cie wysylac do ASO ale jednak chyba to najwlasciwsza droga. Daj znac co padlo.
Powodzenia

Chili
[Usunięty]

Wysłany: 25-01-2008, 19:17   

Dżizus już się zaczyna :evil: No dobra w poniedziałek lecę do serwisu :/ Jak się dowiem co i jak to dam znać.

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 25-01-2008, 19:24   

spróbuj załączyć i dodawać nagle gaz i puszczać całkowicie. Czasem pomaga.

orzeh
[Usunięty]

Wysłany: 26-01-2008, 17:59   

Gene napisał/a:
orzeh, 1. moze milo byloby jakbys najpierw sie przywital. 2. Mysle, ze warto troche poczytac forum a dopiero potem cos na tema wpisac. 3. Mysle, ze wiekszosc jak nie wszyscy posiadacze terenowek wiedza co sie robi z dzwignia skrzyni rozdzielczej. (nie wspomne o kobiecieChili'ego :mrgreen: ) 4. orzeh, z opisu wynika, ze tez masz SuperSelect (chyba, ze jestes posiadaczem Classica albo masz model z ES) wiec zasada jest taka sama. Czasami jest jeszcze pozycja N ale to juz inna sprawa.
5. Witamy na forum :wink:

Chili, przyczyny... mozliwe, ze doszlo do uszkodzenia mechanicznego albo cos sie zablokowalo w skrzyni. Podlaczyc do komputera mozna ale trzeba to zrobic u kogos kto takowy posiada i jeszcze ma soft do III generacji. Nie chce Cie wysylac do ASO ale jednak chyba to najwlasciwsza droga. Daj znac co padlo.
Powodzenia

Przepraszam za wyraz ignorancji z mojej strony!
Witam wszystkich forumowiczów, od jakiegoś czasu Was czytam, pomyślałem że pora sie dołączyć i taka wpada ...

Chili, Gene wybaczcie za trolowanie

Tak czy inaczej witam i pozdrawiam
orzeh

wildstar
[Usunięty]

Wysłany: 26-01-2008, 18:18   re

czesc ja zał. ten tryb tylko w pozycji N !!! pozdrawiam

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Wysłany: 28-01-2008, 08:48   

orzeh napisał/a:
witamy, zero stresu, milego "forumowania"
wildstar napisał/a:

i slusznie :D tak to powinno sie robic majac automat :D

orzeh
[Usunięty]

Wysłany: 30-01-2008, 16:20   

Gene napisał/a:
orzeh napisał/a:
witamy, zero stresu, milego "forumowania"
wildstar napisał/a:

i slusznie :D tak to powinno sie robic majac automat :D

no chyba nie tylko, ja mam manual ss i mam pozycje "N" - wersje byly rozne, ponoć te z "N" są przystosowane, zdaje się, do wyciągarki

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Wysłany: 30-01-2008, 17:04   

dokladnie tak...
ale to N u ciebie jest troche inne niz N w automacie. En na dzwigni od zmiany napedow jest tam gdzie w samochodzie jest przystawka do mechanicznej wyciagarki.

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 30-01-2008, 18:29   

orzeh napisał/a:
no chyba nie tylko, ja mam manual ss i mam pozycje "N" - wersje byly rozne, ponoć te z "N" są przystosowane, zdaje się, do wyciągarki

Brak mi już słów

Odpowiedz do tematu