Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
01-12-2017, 20:18
Outlander vs Forester
Autor Wiadomość
Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 24-11-2006, 10:05   Outlander vs Forester

http://www.motofakty.pl/a...ru_forster.html

Colto
[Usunięty]

Wysłany: 24-11-2006, 12:32   

Trochę chyba sie walneli w wyposażeniu Outlandera :mrgreen:
Napisali, że z tyłu nie ma elektrycznych szybek, a to jest nieprawda :P

minio
[Usunięty]

Wysłany: 25-11-2006, 00:04   

nie wiem jak to możliwe, że podają zuzycie paliwa w trasie w outlanderze turbo na poziomie 7,6 l/100 chyba , że jest to na 75 km :D ? Mi nigdy nie udałol się zejść poniżej 9,8 w trasie chociaż strasznie cierpiałem i jechałem w nocy 90 KM/h. Miasto OK 14, 1 to norma. Wracając do testu chyba jednak Misiek wygrywa za wygląd. Subaru wygląda jak... a właściwie to nie wygląda 9 w ogóle nie wygląda) :D

Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 26-11-2006, 11:34   

minio napisał/a:
nie wiem jak to możliwe, że podają zuzycie paliwa w trasie w outlanderze turbo na poziomie 7,6 l/100 chyba , że jest to na 75 km :D ? Mi nigdy nie udałol się zejść poniżej 9,8 w trasie chociaż strasznie cierpiałem i jechałem w nocy 90 KM/h. Miasto OK 14, 1 to norma. Wracając do testu chyba jednak Misiek wygrywa za wygląd. Subaru wygląda jak... a właściwie to nie wygląda 9 w ogóle nie wygląda) :D

Wygląd rzecz względna. Jechałem ostatnio takim foresterem 2.5XT turbo. Oj, blisko orgazmu było 8) 8)

Chciałbym się przejechać outlanderem dla odmiany. A z tym paliwem to chyba faktycznie coś nie tak. 7,6 czy 8,4 to wyniki zupełnie abstrakcyjne również dla mnie. Może jechali 70km/h na piątym, albo szóstym biegu :shock:

minio
[Usunięty]

Wysłany: 26-11-2006, 14:35   

Subaru jest droższe od Miśka o około 20 000 PLN to chciałbys coś więcej dostać za tą kasę chociaż wygląd :D . Miskiem też można się pobawić. Często widzę głupie miny chlopaków w BMW-u, co chcą się ścigać z każdym na światłach. A z ekstremalnych jazd polecam Renault Megane 225 KM - robi wrażenie. co do paliwa ktoś mądrze tu napisał turbo żyje turbo pije - i wszystko jasne :D

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-12-2006, 18:34   

Ciekawe jaki silniczek (tooopowy) wloza do nowego Outlanderka. Skoro w nowym Lancerku Evo podstawowa moc silnika bedzie miala 300KM, to w Outlanderze tez napewno troszke doloza :mrgreen:
Pzdroo

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 03-12-2006, 02:50   

Ktoś wie czym się różnią napędy w tych autach :?:
Bo reszta to raczej z gatunku "mnie się to podoba, a mnie to" - rybki albo akwarium. Jeden woli "jajo" drugi bardziej kwadratowego Forka :?

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

minimus
[Usunięty]

Wysłany: 03-12-2006, 03:48   

Chyba niczym. Subaru napewno ma stały na 4 ze sprzęgłem wiskotycznym (?). Outlander (przynajmniej obecny) chyba też.

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 03-12-2006, 14:41   

Oj Subaru ma chyba staly naped na 4 lapy, a Mitsu naped przedni +0 dolaczajacy sie w naglych sytuacjach tylny-ale glowy nie dam sobie uciac :P
pozdroo

minimus
[Usunięty]

Wysłany: 03-12-2006, 19:00   

No dobrze, trochę mnie to gnębiło więc pogrzebałem w necie. Znalazłem to: http://www.mitsubishi.com...er_cat_2006.pdf
str 7 na górze - Dane Techniczne.
Wreszcie znalazłem miejsce gdzie jasno i wyraźnie jest napisane, że napęd jest stały i na 4 koła. Piszą o tym w paru innych miejscach, ale mało przekonująco. Co gorsza w salonach też nie za bardzo potrafią się wypowiedzieć na ten temat.
I niestety Mitsu wypada tu bardzo blado w porównaniu do Subaru. Tam właśnie taki napęd (bo rozumiem, że sprzęgło lepkościowe (mitsu) i wiskotyczne (Subaru) to to samo) jest eksponowany jako jedna z głównych zalet tej marki.

W sumie jeśli któryś z użytkowników Outlandera z W-wy chciałby się porównać z moim Outbackiem na ślizgim to chętnie. Jestem bardzo ciekaw jak by to wypadło.

Pozdrawiam

Hiszpan 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Wysłany: 28-05-2008, 22:16   

Hmmm, ciekawe jak wyjdzie porównanie z nowym Forysiem
http://subaru.pl/09forester_ex360.html
Gdyby ktoś znalazł jakieś to poproszę
Kiedyś go widziałem na żywo, ale dopiero dziś mi się przypomniało
Całkiem, całkiem, chociaż ja i tak zostanę przy Outku :D

KowaliK 
Mitsumaniak
01339/KMM

Auto: JDM's
Wysłany: 28-05-2008, 22:28   

Tył strasznie Grand Viatarę przypomina.. Poza tym,wolę poprzednika! :wink:

Outlander rlz! :badgrin:

olabart 
Forumowicz

Auto: OUTLANDER I+2.0T+II 2.4 CVT
Wysłany: 29-05-2008, 10:55   

Podzielam zdanie. Poprzednik mi lepiej leżał z zewnątrz, ale wnętrze nowego jest ładniejsze. Nadal jednak Mitsu górą. Pozdr.

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 29-05-2008, 19:19   

olabart napisał/a:
wnętrze nowego jest ładniejsze
Eeee nie wiem. Mówią, że plastikowy jak koreaniec. No i ma ramki w drzwiach, stary nie miał.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

minimus
[Usunięty]

Wysłany: 30-05-2008, 22:56   

Subaru idzie tą samą drogą co Mitsu (niestety). Nowy Forester, tak jak nowy Outlander, traci charakter i unikalność, oraz jakość wykończenia i uzytych materiałów. Ale może będzie się lepiej sprzedawał bo wygląd jest bardziej 'popularny'.

A tak a propos: sekcja Subaru (Outback, Forester) wybiera się na lajcikowy off road w niedzielę pod Warszawą. Może ktoś z Was byłby chętny się przyłączyć? Dobra okazja do porównania autek :D

Odpowiedz do tematu