Przesunięty przez: Hubeeert 26-09-2006, 12:22 |
Klocki KASHIYAMA |
Autor |
Wiadomość |
pc [Usunięty]
|
Wysłany: 19-08-2006, 06:43 Klocki KASHIYAMA
|
|
|
Witam!
Możecie się Panowie wypowiedzieć na tematy tych klocków?
W Japomoto w Poznaniu są takie do nabycia dla Signy, ale nie mam zdania co do ich jakości.
Są podobno Made in Japan, ale nie znam tej marki... |
|
|
|
 |
kochajj
Mitsumaniak

Auto: NISSAN
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 20 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 2024 Skąd: z daleka
|
Wysłany: 19-08-2006, 08:38
|
|
|
całkiem przyswoite!!!!! Ja tylko na nich jezdze |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 19-08-2006, 08:41
|
|
|
rozne osoby, rozne opinie, jedni mowia ze shit, drudzy jak kochajj i ja np sa zadowoleni, mam takie z tylu w htb i hamuja ladnie |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
mitsu-fan [Usunięty]
|
Wysłany: 19-08-2006, 09:23
|
|
|
witaj! Gdy kupiłem w lipcu sigmę, zmuszony byłem wymienić klocki z przodu - w Kaliszu znajduje się od wielu lat dobry sklep /ul. Obozowa - Auto-Japan prowadzona przez p. Ebertowicza - polecam/, w którym polecono mi właśnie Kashiyamę. Jedyna uwaga - po wymianie ok. 500-600 km jazda delikatna, delikatne hamowanie. Zrobiłem na tych klockach już ponad 1000km i nie mogę narzekać. Komplet na przód kosztował dokładnie 115 zł. |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 19-08-2006, 10:27
|
|
|
mitsu-fan napisał/a: | /ul. Obozowa - Auto-Japan prowadzona przez p. Ebertowicza - polecam/ |
a ja nie polecam, zdziera na czesciach ile sie da, pozatym ciezko u niego dostac wlasnie czesci made in japan tylko sprzedaje najtanszy chlam z jc w cenach tych lepszych, kupuje u niego jak juz musze |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 19-08-2006, 10:32
|
|
|
Hmmm.... brzmi jak opis do Kupię sprzedam: Polecam/nie polecam |
Just think...
. |
|
|
|
 |
pc [Usunięty]
|
Wysłany: 19-08-2006, 12:45
|
|
|
dziękuję wszystkim za wypowiedzi... Reasumując - kupuję... Tylko cena...
Myślicie że 85/71 pln brutto to dobra cena? (przód/tył komplet) |
|
|
|
 |
mitsu-fan [Usunięty]
|
Wysłany: 19-08-2006, 12:59
|
|
|
matejko - ja mam jak najlepsze wspomnienia z Auto-japan Kalisz, zresztą nie tylko ja, ale jeżeli ciebie stać na firmówkę made in japan, kupuj, ale nie krytykuj tego, że facet sprzedaje zamienniki w niższej cenie, bo są niezłe, a nie jest to tylko moja opinia, lecz wielu moich znajomych, którzy mają kasę, a mimo to zaopatrywali się lub zaopatrują w auto-japan. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 19-08-2006, 14:35
|
|
|
mitsu-fan, spokojnie - Matejko nie chciał Cie obrazić tylko stwierdził fakt. Jak chcesz zobaczyć co znaczy niedrogo i dobre części to na forum jest kontakt do japaneze. Dział Kupię Sprzedam. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
mitsu-fan [Usunięty]
|
Wysłany: 19-08-2006, 14:54
|
|
|
hubert ja nie mam pretensji do matejko, lecz staram się być obiektywny i naprawdę z usług auto-japan korzystałem wielokrotnie i naprawdę p. Ebertowicz oferuje dobre rzeczy w dobrej cenie, a o tym niech świadczy fakt, że wiele części w tym np tarcze hamulcowe /zamienniki/ do suzuki swifta sprawdziły się i sprawdzają znakomicie.
Tylko tyle. Nie muszę więc szukać np po forum części, bo wiem, że autojapan kalisz spełni moje oczekiwania, a jeżeli nie to trzeba szukać gdzie indziej. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 19-08-2006, 15:06
|
|
|
Wiesz może do Suzuki części miał dobre. O ile pamiętam jeszcze z MKP Matejko kilka razy się naciął - może chodzi o młody wiek naszego kolegi a może jeszcze cos innego fakt faktem że teraz kupuje w Pabianicach u japaneze. Jak większość z nas. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 20-08-2006, 15:10
|
|
|
mitsu-fan napisał/a: | naprawdę p. Ebertowicz oferuje dobre rzeczy w dobrej cenie, |
a co jesli te same czesci wraz z przesylka moge kupic np o polowe taniej - jak w przypadku przegubu, JC oferowany w autojapan(szczescie ze nie pasowal) 350zl po rabacie 300zl, kupilem za 150zl porzadny japonski zamiennik(z drugiej strony w zupelnosci cie rozumiem bo znalezc cos z czesci do mitsubishi w kaliszu oprocz obozowej graniczy z cudem - chociaz teraz IC poszerza oferte czesci),
a jesli moge kupic o polowe taniej to czemu nie kupic lepszego zamiennika, tam jezdze jak cos potrzebuje na gwalt np uszczelnienie pompki sprzegla, reperaturke zacisku hamulcowego, tyle ze to tylko przez sytuacje jestem zmuszony do zaplacenia 2 razy wiecej za te czesci |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 20-09-2006, 15:29
|
|
|
Ja u siebie też ujeżdzam klocki Kashiyama - w porównaniu do poprzednich klocków no name są lepsze (szczególnie że nie brudzą tak felg). |
|
|
|
 |
ziutoon [Usunięty]
|
Wysłany: 20-09-2006, 15:51
|
|
|
A ja właśnie zamówiłem takie klocki na allegro i zaplacilem 52 pln ciekaw jestem jak sie bedą sprawować.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
piwkotom
moderator mitsumaniak maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 6 razy Dołączył: 03 Sie 2005 Posty: 1620 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 20-09-2006, 16:16
|
|
|
pozwole sobie wkleic tutaj swoja wypowiedz (zreszta juz nie pierwsza) na temat tych klockow w innym temacie.
piwkotom napisał/a: | typowy objaw fadingu. Zmien klocki. Koshiyama to syfyiama. Klocki te nie sa poddawane obrobce termicznej w koncowej fazie procesu technologicznego i dlatego jak sie mocno nagrzeja to przestaja hamowac. Po pierwsze zmien klocki albo jezdzij spokojniej
Druga sprawa to plyn. Piszesz ze wymieniles pol roku temu ale nie napisales na jaki. Pewnie DOT-4 co najmniej. Jesli dotad jezdziles spokojnie to nie powinien stracic swoich wlasciwosci, wiec jesli to min. DOT-4 stawialbym zdecydowanie na klocki Plyn przy hamulcowy jak sie gotuje traci wlasciwosci (scisliwosc) i szybciej nabiera wilgoci przez co dalej traci swoje wlasciwosci. Przypuszczam ze pedal wydal Ci sie miekki bo w sytuacji hamowania kiedy auto nie hamuje odruchowa wciskasz go znacznie mocniej niz zwykle a auto dalej nie hamuje, i stad to wrazenie.
Stawiam na klocki, tez nieopatrznie zalozylem syfyiame i znam ten bol. |
piwkotom napisał/a: | Co do "tych" klockow, no coz, maja zalety: nie brudza felg, sa bardzo tanie i w zupelnosci wystarczaja przy spokojnej jezdzie. I na tym ich zalety sie koncza niestety |
Uwazam wrecz, ze sa niebezpieczne dla zycia i zdrowia jesli ktos lubi ostro pojezdzic. Zdarzylo mi sie "stracic hamulec" na trasie. A jak paru kolegow przejechalo sie moim autem na spocie w Rossoszycy, to jak przyjezdzalem po ostatniej rundce samochod zatrzymal sie juz chyba tylko od oporu powietrza a z klockow lecial gesty siwy dym!!!
Nigdy wiecej.
I to tyle na temat klockow Kashyiama. |
|
 |
|