|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Falujące obroty |
Autor |
Wiadomość |
stani78
Mitsumaniak
Auto: Galant E33A 2.0 GLSi 92r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 22 Sie 2006 Posty: 132 Skąd: szczecin
|
Wysłany: 28-04-2008, 20:22 Falujące obroty
|
|
|
Witam. Na ciepłym silniku falują wolne obroty(nie zawsze)co może być przyczyną.Chodzi o Lancera 1,3 16v. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21949 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 28-04-2008, 23:16
|
|
|
Po pierwsze nieszczelność od filtra powietrza do głowicy, czyli: karbowany wąż gumowy ("trąba słonia"), uszczelka pomiędzy przepustnicą a kolektorem ssącym i/lub pomiędzy kolektorem ssącym a głowicą. Jeśli jest OK to czyszczenie przepustnicy i regulacja wolnych obrotów. |
|
|
|
 |
darkanian
Mitsumaniak Darson

Auto: Lancer CK1A GLX '96
Pomógł: 7 razy Dołączył: 13 Sie 2007 Posty: 174 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 03-05-2008, 11:54
|
|
|
Ja mam podobne pytanie. Równierz chodzi o falujące oborty, ale tylko na zimny silniku na ssaniu. Zmieniją sie w zakrecie 1600 do 1200. Gdy silnik jest już prawie rozgrzany przestaje falować. Utzymują sie powiedzmy od wartości 1100 obr/min. Na rozgrzanym nie ma zdnych problemów (850 obr/min). Dodam, ze problem pojawił sie po regulacji luzu zaworowego i uszczelnieniu uszczelki pokrywy zaworów.
Chyba bede musiał podjechac jescze raz do mojego mechaniora.
Jakby ktoś miał jakieś pomysły co to może być to bardzo chętnie wysłucham. |
_________________ Mój UŁAN.
 |
|
|
|
 |
stani78
Mitsumaniak
Auto: Galant E33A 2.0 GLSi 92r
Pomógł: 4 razy Dołączył: 22 Sie 2006 Posty: 132 Skąd: szczecin
|
Wysłany: 05-05-2008, 19:38 Falujące obroty
|
|
|
Witam. Mycie przepustnicy ,regulacja obrotów według strony Krzyżaka. Pozdrawian.
[ Dodano: 06-05-2008, 22:00 ]
Witam. Winnym za kłopoty z wysokimi obrotami był dwupinowy czujnik temperatury silnika .Po jego wymianie wszystko wruciło do normy. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|
|