Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
24-04-2007, 01:03
[C50]Cos stuka i szarpie przy hamowaniu
Autor Wiadomość
bartek_nkm
[Usunięty]

Wysłany: 18-04-2006, 23:39   [C50]Cos stuka i szarpie przy hamowaniu

Jakis czas temu zauwazylem, ze jak mocniej przyhamuje z duzej predkosci to przez jakis czas po tym cos mi stuka (?) w przednim lewym kole. Luz na lozysku, koncowka drazka, kszywa tarcza? Co to moze byc i ile potrzebne czesci moga kosztowac? Z gory dzieki za podpowiedz.

Pozdrawiam

PS
Na felgach stalowych tego nie zauwazylem, ale nie dam sobie glowy odciac ze tego nie bylo - nie zwrocilem uwagi.
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 24-04-2007, 01:04, w całości zmieniany 1 raz  

ROMEL 
Mitsumaniak
wariat...misiowy

Auto: C53A, C58A, CJ0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-04-2006, 07:17   

No to sie zawiesiłem z lekka....

musiałbym pojeżdzić... posłuchać - popatrzeć i znowu pojeździć

Tak na duuuuże domysły...

- coś mocno jest wyjechane w zawieszeniu (przednim) przy hamowaniu schodzi sie - gubi całkowicie geometrie i gdzieś cos wali przez jakis odcinek drogi - do momentu w któtym zawiecha wróci na swoje.. ( może o byc np: łozysko, przegub, gdzieś na tulejach gumowo-stalowych)

- peknięta tarcza hamulcowa... na chłodnej praktycnie nic nie będziesz czuł, jak sie mocno rozgrzeje tarcze wichruje i wtedy możesz to nawet słyszeć - nie mówie nawet o czuciu w kierownicy...

- qrcze... wiecej na ta chwile nie przychodzi mi do głowy... jak cos wymyśle to wklepie...

Oczywiście traktuj to jako ciężkie domysły... takie zwrócenie uwagi...

Pozdrówka

CHCIEĆ TO MÓC... MÓC TO CHCIEĆ...

bartek_nkm
[Usunięty]

Wysłany: 19-04-2006, 23:25   

Oba przeguby stukaja na zakretach od jakiegos roku, moze to ma wplyw?

Na przegladzie jak sprawdzali zawieszenie to tylko tyl byl troche wyrobiony, ale przod ideal.

Tarcza tez raczej nie jest peknieta, bo jak ogladalem to ktos najwidoczniej dal nowe klocki i tarcze jak oddawal do komisu (albo malo jezdzil).

Jak zlapie mojego mechanika to niech on cos mysli, ale poki co mam problem, ktory musze rozwiazac do 28.04.... :x

Odpowiedz do tematu