Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wydech do Space Wagona
Autor Wiadomość
jarun
[Usunięty]

Wysłany: 17-01-2008, 09:25   Wydech do Space Wagona

Witam
Czy ma ktoś z Was jakieś namiary gdzie można w miarę tanio (proponowano mi za 700zł) kupić środkowy tłumik do Space wagona 2.0 benzyna 95r, na Allegro brak, firmy które udało mi się znaleźć do tego modelu nie robią wydechów
, a używany raczej nie wchodzi w rachubę.

grzes23
[Usunięty]

Wysłany: 17-01-2008, 20:47   

Witaj !
Mój przerdzewiał ponad 2 lata temu (zrobiłem ponad 25 tys.km).Cenę usłyszałem podobną,a blacharz z "migomagiem" od tamtej pory 2 razy mi pospawał (za ok.razem 100,zł) i jeżdżę.teraz może trochę głośniej chodzi...Niewiadomo,czy nowy dłużej pochodzi niż łatany ? Ktoś mi proponował żeby w warsztacie z tłumikami dobrać inny tańszy i wspawać bez wymiany rury..Powodzenia-daj znać co wymyśliłeś

DarekCz
[Usunięty]

Wysłany: 18-01-2008, 08:16   

witam
podepnę sie do tematu bo tez mam problem z wydechem ale u mnie tłumiki są dobre tylko rury łączące je mi przerdzewiał. Byłem w warsztacie specjalizującym sie w wydechach to mi powiedzieli że Bosal robi do SW układy wydechowe ale cena jest 650 zł :(

jarun
[Usunięty]

Wysłany: 18-01-2008, 09:40   

Rozwiązałem problem podobnie jak grzes23 , pojechałem do prawdziwego mechanika (nie do takiego co tylko potrafi wymienić na nowe, bo to też potrafię) sprawdził i stwierdził że tłumik nie jest najgorszy i bez problemu da się pospawać, a jak się całkiem rozleci to kupi sie podobnych rozmiarów "baniaczek" i wspawa w miejsce starego, tylko mówił że dobrze by było dobrać tłumik od samochodu o tej samej pojemności).
Co do rur to w sklepach są na metry i trzeba znzleść tylko tego "prawdziwego" mechanika co i dogiąć umie i pospawać.
Pozdrawiam

DarekCz
[Usunięty]

Wysłany: 21-01-2008, 13:21   

ja podobnie w sklepie kupiłem rurę z metra i spec co potrafi spawać resztę zrobił jak trzeba :lol:

marsobanski
[Usunięty]

Wysłany: 05-02-2008, 22:58   

No cóż Panowie, chyba czekają mnie podobne wydatki. Na sto procent gdzieś w przedniej części też mam uszkodzony wydech, tyle że z góry nie widać, a od spodu nie bardzo mam gdzie zajrzeć. A tak orientacyjnie, to ile np.: kosztuje nowy katalizator? Tyle, co pół mojego miśka he,he? a przy okazji byłbym wdzięczny za kontakt do sprawdzonego fachowca takiego co "umie" coś połatać w Bydgoszczy lub okolicach.
Pozdrawiam wszyustkich uzytkowników MSW.

LeszsekS
[Usunięty]

Wysłany: 05-02-2008, 23:09   

Kurde, Panowie na Santamo zrobiłem 230 000 km i wydechu nie dotykałem się, a to przecież koreańska podróba MSW :roll: :?:

Odpowiedz do tematu