|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wydech do Space Wagona |
Autor |
Wiadomość |
jarun [Usunięty]
|
Wysłany: 17-01-2008, 09:25 Wydech do Space Wagona
|
|
|
Witam
Czy ma ktoś z Was jakieś namiary gdzie można w miarę tanio (proponowano mi za 700zł) kupić środkowy tłumik do Space wagona 2.0 benzyna 95r, na Allegro brak, firmy które udało mi się znaleźć do tego modelu nie robią wydechów
, a używany raczej nie wchodzi w rachubę. |
|
|
|
 |
grzes23 [Usunięty]
|
Wysłany: 17-01-2008, 20:47
|
|
|
Witaj !
Mój przerdzewiał ponad 2 lata temu (zrobiłem ponad 25 tys.km).Cenę usłyszałem podobną,a blacharz z "migomagiem" od tamtej pory 2 razy mi pospawał (za ok.razem 100,zł) i jeżdżę.teraz może trochę głośniej chodzi...Niewiadomo,czy nowy dłużej pochodzi niż łatany ? Ktoś mi proponował żeby w warsztacie z tłumikami dobrać inny tańszy i wspawać bez wymiany rury..Powodzenia-daj znać co wymyśliłeś |
|
|
|
 |
DarekCz [Usunięty]
|
Wysłany: 18-01-2008, 08:16
|
|
|
witam
podepnę sie do tematu bo tez mam problem z wydechem ale u mnie tłumiki są dobre tylko rury łączące je mi przerdzewiał. Byłem w warsztacie specjalizującym sie w wydechach to mi powiedzieli że Bosal robi do SW układy wydechowe ale cena jest 650 zł |
|
|
|
 |
jarun [Usunięty]
|
Wysłany: 18-01-2008, 09:40
|
|
|
Rozwiązałem problem podobnie jak grzes23 , pojechałem do prawdziwego mechanika (nie do takiego co tylko potrafi wymienić na nowe, bo to też potrafię) sprawdził i stwierdził że tłumik nie jest najgorszy i bez problemu da się pospawać, a jak się całkiem rozleci to kupi sie podobnych rozmiarów "baniaczek" i wspawa w miejsce starego, tylko mówił że dobrze by było dobrać tłumik od samochodu o tej samej pojemności).
Co do rur to w sklepach są na metry i trzeba znzleść tylko tego "prawdziwego" mechanika co i dogiąć umie i pospawać.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
DarekCz [Usunięty]
|
Wysłany: 21-01-2008, 13:21
|
|
|
ja podobnie w sklepie kupiłem rurę z metra i spec co potrafi spawać resztę zrobił jak trzeba |
|
|
|
 |
marsobanski [Usunięty]
|
Wysłany: 05-02-2008, 22:58
|
|
|
No cóż Panowie, chyba czekają mnie podobne wydatki. Na sto procent gdzieś w przedniej części też mam uszkodzony wydech, tyle że z góry nie widać, a od spodu nie bardzo mam gdzie zajrzeć. A tak orientacyjnie, to ile np.: kosztuje nowy katalizator? Tyle, co pół mojego miśka he,he? a przy okazji byłbym wdzięczny za kontakt do sprawdzonego fachowca takiego co "umie" coś połatać w Bydgoszczy lub okolicach.
Pozdrawiam wszyustkich uzytkowników MSW. |
|
|
|
 |
LeszsekS [Usunięty]
|
Wysłany: 05-02-2008, 23:09
|
|
|
Kurde, Panowie na Santamo zrobiłem 230 000 km i wydechu nie dotykałem się, a to przecież koreańska podróba MSW |
|
|
|
 |
|
|