Przesunięty przez: Hubeeert 16-09-2007, 16:52 |
[C50]Kto ma w Colcie podnoszone fotele? |
Autor |
Wiadomość |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3974 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 20-03-2006, 09:45 [C50]Kto ma w Colcie podnoszone fotele?
|
|
|
Kupiłem nowy prospekt i czytam w nim, że od połowy 1990 (lipiec chyba) ładowali regulację wysokości we wszystkich modelach, do tej pory była ona tylko w modelach 1.3 i 1.8D. Była też opcja "memory seat", jak ona działa?
Czy jak kupię fotel z regulacją wysokości, to będę mógł złożyć tak, by "góra" była moja, a dół od tego regulowanego? Nie chcę wymieniać całego fotela, bo mam idealny stan
Czy ktoś robił takie przejścia? |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 16-09-2007, 16:54, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
mardors [Usunięty]
|
Wysłany: 20-03-2006, 11:18
|
|
|
Ja w Colcie 91 mam podnoszony fotel kierowcy...a memory seat w obydu fotelach. Od strony kierowcy zapamiętuje ustawienia, a od pasażera nie mogę ustawić-czyli ten memory nie działa. Memory seat masz w górnej części -tzn. w oparciu, więc sam dół Ci nic nie da-chyba, że chcesz tylko podnosić siedzenie. |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

|
Wysłany: 20-03-2006, 11:21
|
|
|
no własnie chcę podnosić fotel, bo czasem rodzinie jest za nisko i chcą mi jakieś poduszki wozić , a tak by tylko pociągnęło się za wajhe. |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
bartek_nkm [Usunięty]
|
Wysłany: 20-03-2006, 13:17
|
|
|
Ja tez mam podnoszony fotel kierowcy. Co do tego memory seat to chyba tylko w fotelu pasazera, bo fotel kierowcy zawsze musze recznie ustawiac. Ponadto w fotelu pasazera z tylu jest taka dzwignia ktora przesuwa caly fotel i zamyka oparcie. W fotelu kierowcy tego nie ma. |
|
|
|
 |
arni0000 [Usunięty]
|
Wysłany: 20-03-2006, 13:42
|
|
|
tomusn jak chcesz to mam cała tapicerkę do colta z podnoszonym fotelem kierowcy. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 20-03-2006, 13:44
|
|
|
To ja mam takie pytanie - czy ten regulowany fotel kierowcy umozliwia obniżenie fotela bardziej niż ten standardowy do wersji GTi? |
Just think...
. |
|
|
|
 |
gabor [Usunięty]
|
Wysłany: 20-03-2006, 15:42
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | To ja mam takie pytanie - czy ten regulowany fotel kierowcy umozliwia obniżenie fotela bardziej niż ten standardowy do wersji GTi? |
to sa te same mechanizmy regulowania wysokosci |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 20-03-2006, 15:46
|
|
|
Tyle że ja mam nieregulowany na wysokość i zastanawiam sie czy w regulowanym mozliwe jest obniżenie bardziej siedziska. wiesz te moje ponad 2 metry wzrostu |
Just think...
. |
|
|
|
 |
bartek_nkm [Usunięty]
|
Wysłany: 20-03-2006, 17:21
|
|
|
Mierzac od sufitu na wysokosci glowy do najglebszego miejsca fotela
- przy podniesionym 95cm,
- przy opuszczonym 90cm.
Fotel pasazera 95cm od syfitu.
Fotele jak w wersji GL, czyli a'la "kanapa u babci"
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
marqs_b [Usunięty]
|
Wysłany: 20-03-2006, 17:36
|
|
|
Witam
Ja nawet nie wiedzialem,ze istnieja modele z nieregulowana wysokoscia i bez pamieci, niestety nie da sie ustawic nizej, mam tylko 179cm wzrostu, ale nadal mam za wysoko, czyli od standardowego bez regulacji rozni sie tym, ze mozna go tylko podniesc (a nie obnizyc) jesli chodzi o pamiec dziala u mnie na obu fotlelach od strony kierowcy zapamietuje tylko ustawienie oparcia, natomiast u pasazera jest to oparcie i odleglosc "od przodu" samochodu.
Jest to bardzo przydatne, bo w samochodach dwudrzwiowych przewaznie, aby wejsc do tylu trzeba przestawic fotel, a pamiec umozliwia to ze jakkolwiek bysmy go nie przestawili, to i tak wroci na swoje miejsce.
Jesli chodzi o regulowanie wysokosci to calkiem mozliwe ze uda sie przelozyc tylko mechanizm do fotela bez regulacji, ale co do pamieci ustawienia to juz raczej jest to trudno wykonalne, ze wzgledow estetycznych.
Zawsze mozna zalozyc pokrowce i przyznam, ze sie sam nad tym zastanawiam mimo dobrego wygladu.
www.pokrowce.com.pl |
|
|
|
 |
arni0000 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-03-2006, 07:35
|
|
|
W gti nie ma regulacji wysokosci. Sam byłem zdziwiony jak przekładałem tapicerę z c50 do c58. Chyba dlatego że te w c58 są bardziej sportowe z trzymaniem bocznym. Sam nie wiem |
|
|
|
 |
gabor [Usunięty]
|
Wysłany: 22-03-2006, 10:58
|
|
|
arni0000 napisał/a: | W gti nie ma regulacji wysokosci. Sam byłem zdziwiony jak przekładałem tapicerę z c50 do c58. Chyba dlatego że te w c58 są bardziej sportowe z trzymaniem bocznym. Sam nie wiem |
jak to nie ma w gti???????????? oczywiscie ze sa to chyba w twoim ktos podmienil |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

|
Wysłany: 22-03-2006, 11:49
|
|
|
nie było w GTi, zrobili we wszystkich modelach od lipca 1990 i potem było |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 22-03-2006, 14:17
|
|
|
Ja nie miałem Colcie C52 z 90 regulacji, przełożyłem fotele z Lancera '89 i już mam:) |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

|
Wysłany: 22-03-2006, 14:53
|
|
|
josie napisał/a: | Ja nie miałem Colcie C52 z 90 regulacji, przełożyłem fotele z Lancera '89 i już mam:) |
ale masz dalej te sportowe, czy takie kanapy? |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
|