[Cari 1.8 GDI] Zegarek |
Autor |
Wiadomość |
sheik82
Forumowicz sheik82
Auto: Carisma Hatch 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-09-2007, 22:59 [Cari 1.8 GDI] Zegarek
|
|
|
Witam Wszystkich! mam pytanie... czy ten elektroniczny zegarek na środku jest w jakiś sposób podświetlany, bo u mnie nie świeci przy właczonych światłach, moze jakiś bezpiecznik umarł, a może poprostu tego zegara się nie podświetla, proszę o odpowiedzi z góry dzieki i pozdrowionka |
|
 |
Moomin
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Pomógł: 19 razy Dołączył: 20 Maj 2007 Posty: 1205 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: 18-09-2007, 23:27 Re: Zegarek
|
|
|
sheik82 napisał/a: | Witam Wszystkich! mam pytanie... czy ten elektroniczny zegarek na środku jest w jakiś sposób podświetlany, bo u mnie nie świeci przy właczonych światłach, moze jakiś bezpiecznik umarł, a może poprostu tego zegara się nie podświetla, proszę o odpowiedzi z góry dzieki i pozdrowionka |
A z którego roku masz samochód? |
|
|
|
 |
ntr [Usunięty]
|
Wysłany: 19-09-2007, 00:07 Re: Zegarek
|
|
|
sheik82 napisał/a: | Witam Wszystkich! mam pytanie... czy ten elektroniczny zegarek na środku jest w jakiś sposób podświetlany, bo u mnie nie świeci przy właczonych światłach, moze jakiś bezpiecznik umarł, a może poprostu tego zegara się nie podświetla, proszę o odpowiedzi z góry dzieki i pozdrowionka |
Mam takie samo pytanie Moja Carisma to 2000r. 1,9TD GL ale jeszcze stary model. |
|
|
|
 |
Moomin
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Pomógł: 19 razy Dołączył: 20 Maj 2007 Posty: 1205 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: 19-09-2007, 00:09 Re: Zegarek
|
|
|
ntr napisał/a: | sheik82 napisał/a: | Witam Wszystkich! mam pytanie... czy ten elektroniczny zegarek na środku jest w jakiś sposób podświetlany, bo u mnie nie świeci przy właczonych światłach, moze jakiś bezpiecznik umarł, a może poprostu tego zegara się nie podświetla, proszę o odpowiedzi z góry dzieki i pozdrowionka |
Mam takie samo pytanie Moja Carisma to 2000r. 1,9TD GL ale jeszcze stary model. |
A jak to możliwe, że masz rocznik 2000 i stary model? Ja mam 99 i już nowy. |
|
|
|
 |
lesnic [Usunięty]
|
Wysłany: 19-09-2007, 04:08
|
|
|
Tutaj lub tu masz info, jak dostać się do zegarka (modele przed liftem).
W zegarku jest żaróweczka jak przy podświetlaniu reszty deski.
U mnie zegarek był ciemny - mimo dobrej żarówki. Prawdopodobnie padł tranzystor sterujący jasnością. Poszedłem na kompromis - podłączyłem żarówkę do "plusa", który pojawiał się w zegarku po załaczeniu świateł. Minus tego rozwiązania jest taki, że przy włączonych światłach zegarek świeci cały czas jak przy ustawieniu potencjomatru podświetlania zegarów na max-a. |
|
|
|
 |
ntr [Usunięty]
|
Wysłany: 22-09-2007, 14:02 Re: Zegarek
|
|
|
Moomin napisał/a: | A jak to możliwe, że masz rocznik 2000 i stary model? Ja mam 99 i już nowy. |
Nie wiem, ale tak mam w papierach. Może dlatego, że to anglik? |
|
|
|
 |
marcel [Usunięty]
|
Wysłany: 07-11-2007, 14:42
|
|
|
Ja właśnie w kwestii podświetlenia zegarka. Skorzystałem z powyższych rad odnośnie demontażu i świeci ale -- świeci tylko bez włączonych świateł. Jak włączę swiatła to zarówka w zegarku gaśnie. Może ktoś wie gdzie szukać błędu.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
ohyda666
Forumowicz ohyda
Auto: Carisma 1.8 GDI '98
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Cze 2007 Posty: 53 Skąd: Gliwice
|
Wysłany: 07-11-2007, 17:53
|
|
|
A sprawdzałeś to nocą? Bo jak zapalasz światła to zegarek przygasa ale nie gaśnie, w ciągu dnia wtedy nie widać że świeci ! |
|
|
|
 |
Romek B. [Usunięty]
|
Wysłany: 07-11-2007, 18:30
|
|
|
Witam!!
Miałem podobny problem z zegarkiem gdyż nie świecił, nie dało się ustawić nawet godziny do czego przyłączyła się niedziałająca zapalniczka. Przypadkiem zajrzałem pod kierownice gdzie znajduję się mała puszka z bezpiecznikami !!! Wymieniłem przepalony bezpiecznik eliminując problem braku podświetlania!!! Pozdro all Może to pomoże |
|
|
|
 |
Master
Mitsumaniak Mitsubishi Carisma

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI
Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Wrz 2007 Posty: 120 Skąd: Busko-Zdrój
|
Wysłany: 07-11-2007, 21:45
|
|
|
u mnie wszystko sie reguluje w zegarku i tez wogole nie swieci myslalem ze nie jest wogole podswietlany ale jak czytam teraz to widze ze trzeba by to bydle zrobic. Pozdro |
_________________ Jadę sobie dziurą, aż tu nagle asfalt |
|
|
|
 |
marcel [Usunięty]
|
Wysłany: 08-11-2007, 10:35
|
|
|
Oczywiście sprawdziłem nocą i ciemno. Oprócz tego zegarek chodzi normalnie daje się regulować, zapalniczka działa też (odpada bezpiecznik). Myślę, że to coś z instalacją tylko gdzie szukać. Może ktoś się z tym spotkał
Pozdrowienia |
|
|
|
 |
Cov [Usunięty]
|
Wysłany: 05-02-2008, 00:10
|
|
|
Witam
Ja mam rowiez pytanko odnosnie podswietlenia zegara.
Mianowicie pocztalem troszke forum bo odkad kupilem moja Cari zegarek byl niepodswietlony. Zabralem sie wiec za wymiane zaroweczki ktora podswietla zegarek, wymiana poszla calkiem sprawnie ale, nie wiem czy to co mam teraz jest zupelnie normalne. Kiedy samochod jest wylaczony bez kluczyka w stacyjce zegarek jest podswietlony ( mam na mysli jesli samochod jest zamkniety powiedzmy na parkingu podswietlenie zegara jest caly czas wlaczone) rozumiem ze podswietlenie powinno byc przy przelaczonej stacyjce czy odpalonym silniku, przy wlaczonych swiatlach lekko przygasa, ale czy wszystko jest wporzadku jesli zegarek jest podswietlony jasnym swiatlem jesli samochod stoi zamkniety na parkingu?? czy to normalne czy mam cos skrzaczone w instalacji?
Dzieki za pomoc
Pozdr
jacek |
|
|
|
 |
sslay [Usunięty]
|
Wysłany: 05-02-2008, 00:38
|
|
|
witam
niewiem jaka masz cari ale wydaje mi sie ze w kazdej jest tak samo i zegarek powinien sie tylko swiecic po przekreceniu stacyjki,bynajmiej tak jest w mojej. |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 05-02-2008, 10:26
|
|
|
Taki efekt pewnie może być gdy masz źle podłączone zasilanie radia i kombinowane z masą lub zasilaniem - masz fabryczne czy jakieś montowane? |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
joukipauki [Usunięty]
|
Wysłany: 05-02-2008, 12:16
|
|
|
dokladnie. tez nie mialem podswietlenia- padlo przy zle podlaczonym radiu- odlaczyl sie kabelek i padl bezpiecznik. jak cari jest wylaczona to zegarek powinien tez byc wylaczony. |
|
|
|
 |
|