Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
11-02-2007, 00:47
Raporty spalania MSW
Autor Wiadomość
tomekj
[Usunięty]

Wysłany: 21-07-2006, 09:48   Raporty spalania MSW

Witam klubowiczów,
niedawano nabyłem Hyundaia Santamo ( wersje koreańską MSW) 2.0 DOHC (6G63).
Założyłem gaz ( sekwencyjny BRC) i okazało sie że samochód spala w mieście 14 litrów gazu, a na trasie ok. 10 :cry: . Ciekaw jestem czy w MSW 2.0 GLXi wygląda to podobnie?
Czy hyundai coś zmieniał w tym silniku?
Pozdrawiam
Tomek

[ Dodano: 21-07-2006, 09:49 ]
małe sprostowanie jeszcze: silnik 4G63 :)

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-07-2006, 09:48   

Norma. Tyle mniej więcej powinien palić.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Wysłany: 22-07-2006, 11:53   

poszukaj porównań na www.spritmonitor.de lub kliknij na dystrybutor w moim podpisie :)

tomekj
[Usunięty]

Wysłany: 24-07-2006, 08:45   

Dzięki za ten link :) Co prawda nie ma Santamo ale są MSW, i tu są straszne rozbieżności
od 9,5 do 12,4 ( średnie spalanie). Ciekaw jestem skąd to się bierze :?: :?: :?:

tomusn 
Mitsumaniak

Wysłany: 24-07-2006, 08:53   

tomekj napisał/a:
Ciekaw jestem skąd to się bierze :?: :?: :?:

pewnie ze stylu jazdy...

tomekj
[Usunięty]

Wysłany: 25-07-2006, 15:09   

Napewno od stylu jazdy, ale w moim przypadku jest to dziwne bo ja nie mam za ciężkiej nogi. Będę jeszcze regulował gaz, ale nie spodziewm się rewolucji.
Dziwią mnie niektóre opinie że MSW pali na trasie 6 litrów a po mieście 8 l. benzyny.
Czy to możliwe ? Jeśli tak, to jak to się robi :?: :?: :?:

dager
[Usunięty]

Wysłany: 27-07-2006, 19:46   

tomekj napisał/a:
Dziwią mnie niektóre opinie że MSW pali na trasie 6 litrów a po mieście 8 l. benzyny.

Niedziw sie :mrgreen: , tylko zacznij od wymiany świec , przewodów wysokiego napięcia ,filtrów ,czyszczenia przepustnicy i oczywiście regulacji silnika.Tankuj tez dobrej jakości paliwo i gaz/ mimo że parę groszy droższe / , a sam zauważysz efekty.

tomekj
[Usunięty]

Wysłany: 28-07-2006, 10:53   

Dzięki za odpowiedź, trochę moja wiadomość była prowokująca :wink:
ale też bym chciał osiągnąć takie spalanie jak Twoje MSW.
No ok, świece wymienione , olej filtry też, paliwo chyba dobre tankuje , pozostają kable i regulacja. Miałbym pytanie w związku z tym, jakich kabli używasz do gazu?
Co regulowałeś w silniku? I na jakiej instalacji jeździsz ?
Będę wdzięczny za odpowiedź

dager
[Usunięty]

Wysłany: 29-07-2006, 19:46   

Tomekj , na temat kabli zbyt wiele ci nie powiem , / poniewaz od czasu ściągniecia miska z Holandii / i stwierdzeniu przez zaprzyjaznionego mechanika ze nie maja przebicia i sa ok. nawet ich nie zaczepiałem , chociaz wiem gdzie sa :mrgreen: .
Posiadam instalacje Prince-a / holenderska - 97r / , z wymienionym w tym roku parownikiem firmy,, lowato''./ w poprzednim padly membrany/.Odnośnie regulacji to standard po zainstalowaniu parownika, czyli analizator spalin , wysokosc obrotow i juz :lol:
No i ta nieszczesna przepustnica :roll: , przy jezdzie na gazie sporo oleistej mazi sie odklada, wiec czyscic i jeszcze raz czyscic

tomekj
[Usunięty]

Wysłany: 01-08-2006, 09:01   

Jeszcze pytanko , Dager . Gdzie mniej więcej się znajduje owa " przepustnica" :?: , w autach gaźnikowych to wiedziałem :idea: , ale w tyym... ? nie mam pojęcia :?

tomusn 
Mitsumaniak

Wysłany: 01-08-2006, 13:40   

z jednej strony patrzysz gdzie idzie wąż doprowadzający powietrze do silnika i jak go zdejmiesz to zobaczysz przepustnicę. z drugiej strony zobacz gdzie idzie ci linka od gazu...

dager
[Usunięty]

Wysłany: 02-08-2006, 21:14   

Tomekj tak jak podpowiada tomusn, poprowadzi cie gruba rura od filtra powietrza do silnika , a reszte znajdziesz na forum / wrzuc hasło czyszczenie przepustnicy na ,,szukaj,, i już masz :lol: .

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 02-08-2006, 22:01   

Nie odsyłamy do szukaj nowych użytkowników - podaj link a nie zarobisz ostrzeżenia.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

tomekj
[Usunięty]

Wysłany: 04-08-2006, 15:29   

Ok, dzięki. Taka informacja mi wystarczy, a swoją drogą to nie wiedziałem że te forum jest taką skarbnicą wiedzy. :D Przeczyszczę przepustnice wyreguluje gaz i zobacze jakie są efekty. Postaram się informować Was na bieżąco.
Ciekawi mnie jeszcze taki problem: Jakie są różnice Santamo i MSW?
Na pierwszy rzut oka ich nie ma ??? ale na pewno są . Może ktoś z wie :?: :?: :?:

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 04-08-2006, 16:51   

Słabsze skrzynie w Santamo.

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

Odpowiedz do tematu