Przesunięty przez: Hubeeert 14-05-2014, 13:30 |
[Cari 1.8 GDI] cari przed i po lifcie |
Autor |
Wiadomość |
Bonfire [Usunięty]
|
Wysłany: 17-01-2008, 10:39 [Cari 1.8 GDI] cari przed i po lifcie
|
|
|
Witam wszystkich!
Po wielu latach jazdy dieslem (ostatnio Vectra B) przesiadam sie na Carisme. Chce sprowadzic sobie ja z Niemiec i pojawia sie problem. Otoz w podobnych cenach sa Cari przed i po lifcie. Roznica jest taka, ze te przed liftem maja mniejszy przebieg (czasami nawet 30 - 40 tys. km) i lepsze wyposazenie. Prosilbym wiec o rade co Wy byscie wybrali? Czy Cari po lifcie jest o wiele lepsza?
Tu dwa samochody:
pierwszy
drugi
Z gory wielkie dzieki. |
|
|
|
 |
badmdfk
Mitsumaniak dnb forever

Auto: A4/B6 1.8t s-line,Colt CZ3 1.3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-01-2008, 10:50
|
|
|
Powiem Ci, że cena tej cari sprzed liftu jest moim zdaniem kosmiczna . No chyba, że jest w takim stanie jakby wyjechała od dilera . Fakt, że mały przebieg ale co z tego jak autko ma 10 lat. Ja swoją kupiłem 1.5 r. temu za 15000 tys przywiezioną z Holandii. Moim zdaniem cena tej pierwszej jest zaporowa. No i przebieg nie zawsze świadczy o faktycznym stanie autka. |
|
|
|
 |
Piecia [Usunięty]
|
Wysłany: 17-01-2008, 11:08
|
|
|
cena tej starszej jest faktycznie zaporowa ja bym taka odpuścił.... nie jest tyle warta.(no ale to moje zdanie)
jeśli ta po lifcie jest zadbana, to ten przebieg, to nic. Śmiało nakręci jeszce wiele kilometrów. Dobry olej , dobre paliwo i odwdzięczy sie bezawaryjnością. |
|
|
|
 |
Bonfire [Usunięty]
|
Wysłany: 17-01-2008, 12:57
|
|
|
Cena tej pierwszej jest faktycznie za wysoka, wydaje mi sie ze to ASO mitsubishi, daja gwarancje i jest full "wypas" przez to taka droga. Ja chce dac za nia max 4200 EUR, mam nadzieje, ze jak zrezygnuje z gwarancji to zejda na tyle a moze nawet mniej. Ta po lifcie stoi u handlarza, ktory niestety wyglada mi na Polaka a to oznacza podwyzszone ryzyko |
|
|
|
 |
Tomashi
Forumowicz

Auto: Cari DI-D 102 KM '01 r.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 12 Sty 2008 Posty: 391 Skąd: R.Śl.
|
Wysłany: 17-01-2008, 15:16
|
|
|
Bonfire napisał/a: | (...)ktory niestety wyglada mi na Polaka a to oznacza podwyzszone ryzyko |
Masakra, jak rodak tam mówi/pisze/mysli o rodaku Ale taka prawda...
Co do autek: zgadzam się z poprzednikami - pierwsza za droga i jesli to prawda z tym ASO to nie licz, że Ci tyle spuszczą
Drugą tesh obsewuję, ale coś za długo jest wystawiona (po takiej cenie?) hmmmm. |
|
|
|
 |
turek61
Mitsumaniak Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Pomógł: 22 razy Dołączył: 09 Lis 2006 Posty: 1694 Skąd: Szczecin/Police
|
Wysłany: 17-01-2008, 16:05
|
|
|
No i ta druga jak pisałem w innym poscie nie ma z tyłu napisu(znaczka) CARISMA |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 17-01-2008, 16:14
|
|
|
turek61 napisał/a: | No i ta druga jak pisałem w innym poscie nie ma z tyłu napisu(znaczka) CARISMA |
emblemat GDI tez jakos w dziwny sposob znikl z tylnej czesci auta ...ale poza tym autko wydaje sie byc oka
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
turek61
Mitsumaniak Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Pomógł: 22 razy Dołączył: 09 Lis 2006 Posty: 1694 Skąd: Szczecin/Police
|
|
|
|
 |
zwolin
Forumowicz baaardzo zły miś ;-)
Auto: Carisma 1.8 GDI
Pomógł: 6 razy Dołączył: 19 Lut 2007 Posty: 481 Skąd: Wawa Ursus
|
Wysłany: 17-01-2008, 21:29
|
|
|
turek61 napisał/a: | A widzieliście tego potwora |
Ło kurde, cari z pługiem do odśnieżania. Masakra. Ja bym tego pod domem nie postawił.
Co do wczesniejszych ofert, to zarówno jedna, jak i druga ma znikomy raczej przebieg.
Niestety, ale za auto z małym (faktycznym) przebiegiem nasi sąsiedzi sobie liczą. A nikt chyba nie ma watpliwości, że 100 kkm w Niemczech nie równa się 100kkm po naszej stronie granicy. |
_________________ Pozdrawiam
Zapraszam na Stronę Piotrusia - podaruj 1% mojemu dziecku |
|
|
|
 |
Bonfire [Usunięty]
|
Wysłany: 18-01-2008, 12:45
|
|
|
Ja może wrócę do zasadniczego pytania. Czy różnica Cari przed i po lifcie jest duża? Chodzi mi przede wszystkim o sprawy techniczne (no bo silnik jest chyba ten sam), czy są jakieś lepsze rozwiązania, lepsze materiały etc? Bo jeśli różnią sie tylko wyglądem karoserii i deski rozdzielczej, to wtedy chyba lepszym wyborem byłaby Cari przed liftem ale z małym przebiegiem i pełnym wyposażeniem.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 18-01-2008, 14:17
|
|
|
1 cari to wersja exe ;] podgrzewane siedzenia,klima ;] 2x el. szybki ( z tylu sa korby), po zatym halogeny no i karbon w srodku:D
A odnośnie różnic hmmm... Cari po lifcie ma radyjko powiazane z kompem ( problem jesli chcesz wymienic, wielokrotnie opisywany)..... |
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 18-01-2008, 15:57
|
|
|
Bonfire napisał/a: | Czy różnica Cari przed i po lifcie jest duża? |
Zwiekszony rozstaw kol tylnych, wzmocnienie tylnego zawieszenia stabilizatorami, mocniejsze przednie wahacze, silnik ten sam w calej serii GDI , zawias podobno delikatnie "zmiekczyli", wnetrze z lepszych gatunkowo materialow, standartowo weszly zamiast 14, 15 calowe felgi, skora weszla do wyposazenia, wmontowali komputer pokladowy z wiekszym wyswietlaczem centralnym,
Ogolnie podociagali pare niedociagniec poprzednika (jak to w przypadku face liftingu)
Pozdroo |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 18-01-2008, 18:50
|
|
|
Robson86 napisał/a: | wnetrze z lepszych gatunkowo materialow |
co ??? hehehehehehehe
Juiceman napisał/a: | karbon w srodku:D | |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
zwolin
Forumowicz baaardzo zły miś ;-)
Auto: Carisma 1.8 GDI
Pomógł: 6 razy Dołączył: 19 Lut 2007 Posty: 481 Skąd: Wawa Ursus
|
Wysłany: 18-01-2008, 18:53
|
|
|
Nie wiem, czy to z racji zawieszenia, czy poprostu większych kół, ale cari po lifcie ma wizualnie przynajmniej większy prześwit, co się niestety przydaje na naszych chodnikowych parkingach. |
_________________ Pozdrawiam
Zapraszam na Stronę Piotrusia - podaruj 1% mojemu dziecku |
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 19-01-2008, 14:42
|
|
|
Chooper napisał/a: | co ??? hehehehehehehe |
twoim zdaniem przy okazji liftingu materialy zostaly bez zmian lub je pogorszono
Po to sa face liftingi zeby poprawiac ...a nie psuc
Cytat: | Przed modernizacją można było mieć zastrzeżenia co do jakości i kolorystyki materiałów wykończeniowych, jednak po 1999 r. wygląd plastików i jakość tapicerki stały się wyraźnie lepsze. |
Jedno Źródło chociazby...
http://www.auto-swiat.pl/...i,Artykul-9212/
Pozdroo |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
|