PILNE!! Zatrzasnąłem kluczyki w samochodzie |
Autor |
Wiadomość |
sajmonski [Usunięty]
|
Wysłany: 11-01-2008, 19:40 PILNE!! Zatrzasnąłem kluczyki w samochodzie
|
|
|
Przez moje gapiostwo nie wyjąłem kluczyków ze stacyjki i zatrzasnąlem kluczyki w aucie ;(( nie mam zapasowych, macie może jakiś pomysł jak otworzyć drzwi ? |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 11-01-2008, 19:46
|
|
|
zadzwonic do pomocy drogowej albo warsztatu oni maja numery do takich ludzi co przyjezdzaja pod samochod i specjalnymi "poduszkami" wypychaja drzwi az do otwarcia...koszt ok 100zl
pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
sajmonski [Usunięty]
|
Wysłany: 11-01-2008, 19:46
|
|
|
ufff już temat nieaktualny |
Ostatnio zmieniony przez sajmonski 12-01-2008, 00:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
elili [Usunięty]
|
Wysłany: 11-01-2008, 20:21
|
|
|
sajmonski napisał/a: | ufff już temat nieaktualny , udało się innym kluczykiem otworzyć drzwi |
No to zamek masz extra: przeciwwłamaniowy |
|
|
|
 |
shortybmx [Usunięty]
|
Wysłany: 16-01-2008, 10:50
|
|
|
Robson86 napisał/a: | koszt ok 100zl |
ogólnie chyba lepiej wybić szybę od kierowcy, a pozniej kupić i wstawić koszt ok 50 zł
tylko więcej sprzątania |
|
|
|
 |
SlaVkoEg [Usunięty]
|
Wysłany: 16-01-2008, 11:27
|
|
|
shortybmx napisał/a: | ogólnie chyba lepiej wybić szybę od kierowcy, a pozniej kupić i wstawić koszt ok 50 zł
tylko więcej sprzątania |
No i pozniej jak bedziesz chcial sprzedac to beda patrzec ze szyba byla wymieniana a co za tym idzie beda podejrzewac ze byl bity |
|
|
|
 |
apsik85 [Usunięty]
|
Wysłany: 09-02-2008, 11:26
|
|
|
Heh, no to tak na czasie bo dzisiaj właśnie zostawiłem kluczyki w środku
jest na to prosty sposób - w drzwi od storny kierowcy należy wsadzić drut - sztywny z haczykiem na końcu i otworzyć bagażnik (jest o wiele łatwiej niż próbować otworzyć zamykanie drzwi). Oczywiście trzeba pamiętać żeby podłożyć kawałek tekturki pomiędzy drzwi a karoserią bo można porysować lakier. |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 09-02-2008, 13:19
|
|
|
apsik85, napisz jeszcze na forum jakie masz radio i gdzie parkujesz.
Na pewno znajdzie się ktoś czytający fora motoryzacyjne do tego, żeby zebrać informacje o tym gdzie stoi i z czym stoi auto, a jak podpowiesz mu jeszcze jak w prosty sposób dobrać się do środka to może w ramach podziękowania zostawi ci kartkę "dziękówa stary "
[ Dodano: 09-02-2008, 13:20 ]
PS niezły avatar |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
apsik85 [Usunięty]
|
Wysłany: 09-02-2008, 15:28
|
|
|
Ale tak otworzysz większość samochodów, sztuką jest nieporysowanie lakieru - jest to sposób na parę parenaście minut, to nie jest żadna tajemnica, starego malucha otworzysz mocnym kopniakiem. To tak jakbyś napisał do shortybmx że dał dobry sposób dla złodzieji na dobry patent otwarcia samochodu. Pamiętaj że dałem tylko pomysł na otwarcie drzwi żeby wyciągnąć kluczyki.
PS
Do złodzieji amatorów - mam gówniane radio i pare innych zabezpieczeń niż kluczyk |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

|
Wysłany: 09-02-2008, 15:33
|
|
|
apsik85 napisał/a: | To tak jakbyś napisał do shortybmx że dał dobry sposób dla złodzieji na dobry patent otwarcia samochodu. | Dobry patent to nie inwazyjny patent, w twoim przypadku bardzo dobry, masz otwarte auto, które jest całe i nie ma porysowanego lakieru włam na 5+
A złodziei trzeba tępić w zarodku. |
 |
|
|
|
 |
apsik85 [Usunięty]
|
Wysłany: 09-02-2008, 19:36
|
|
|
Chyba mnie troszkę poniosło, tak więc przepraszam londolut . Chodziło mi o najtańsze w miarę bezinwazyjne otwracie samochodu kiedy kluczyk zostanie w aucie. Nigdy bym nie pomyślał że podsuwam pomysł złodziejowi. Miałem taki przypadek jak mieszkałem w Holandii - zastawił mnie ktoś samochodem, i poszedł sobie. Dogoniłem go i poprosiłem o przestawianie autka, na to on zrobił duże oczy i powiedział "no tak ale przecież kluczyki zostawiłem w samochodzie, czemu Pan sobie nie przestawił" |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

|
Wysłany: 09-02-2008, 22:11
|
|
|
apsik85 napisał/a: | Chyba mnie troszkę poniosło, tak więc przepraszam londolut | Nie przejmuj się, nic się nie stało
apsik85 napisał/a: | on zrobił duże oczy i powiedział "no tak ale przecież kluczyki zostawiłem w samochodzie, czemu Pan sobie nie przestawił" | Holandia to całkiem odmienne społeczeństwo, wszyscy są mili i uśmiechnięci a Polacy to niestety gburowaty naród. Ciekawe czy koleś zrobił by większe oczy jakby zostawił kluczyk w samochodzie na polskim parkingu |
 |
|
|
|
 |
|