|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CJ1A 1.3] Wymiaqna kierownicy |
Autor |
Wiadomość |
mar_pula [Usunięty]
|
Wysłany: 02-04-2008, 20:03 [CJ1A 1.3] Wymiaqna kierownicy
|
|
|
Witam
Mam uszkodzoną kierownice (mechanicznie - poprzedni właściciel miał psa) z poduszką, zakupiłem drugą (bez poduszki) - czy trudno jest zamienić kierownice samemu ? I jak to zrobić ?
pozdrawiam |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 02-04-2008, 22:07
|
|
|
A nie lepiej było kupić kierę z poduszką i wymienić, najlepiej razem z komputerem sterującym? Poduszkę możesz wymienić sam. Zapewne po obu stronach pod środkiem kierownicy masz dwie zaślepki (nie wiem, jak to dokładnie wygląda w Colcie CJ), które musisz podważyć. Pod zaślepkami zobaczysz śruby (w Colcie CA - na klucz torx). Wykręcasz obie śruby i w ten sposób uwalniasz poduszkę w kierownicy. Pod poduszką znajdziesz kolejną śrubę (sześciokątna, chyba 17), którą odkręcasz. Następnie możesz ściągnąć z wieloklinu koło kierownicy i wstawić nowe.
BARDZO WAŻNE
1. Przed demontażem poduszki upewnij się, że kluczyk nie znajduje się w stacyjce. Niektórzy zalecają też odpięcie akumulatora.
2. Przed rozpoczęciem pracy ustaw kierownicę dokładnie na wprost i zwróć uwagę, by nowa kierownica była w dokładnie takim samym położeniu. |
|
|
|
 |
mar_pula [Usunięty]
|
Wysłany: 03-04-2008, 09:56
|
|
|
Dzięki za informację. Będę próbował wymieniać
A co do zakupu kierownicy z poduszką, to ceny są dość wysokie - a samą kierownicę kupiłem za 60 zł.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 03-04-2008, 11:18
|
|
|
Możesz przełożyć też samą poduchę ze starej kierownicy do nowej, jeśli poduszka nie jest uszkodzona i kierownica - rzecz jasna - taka sama. |
|
|
|
 |
mar_pula [Usunięty]
|
Wysłany: 03-04-2008, 12:25
|
|
|
Dokładnie
- poduszka cała
- kierownica identyczna jak ta pogryziona |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 03-04-2008, 13:15
|
|
|
W takim razie rób przekładkę samego kołą kierownicy. Sam coś takiego u siebei zrobiłem i nie zanotowałem żadnych problemów. Pamiętaj tylko o tym, co boldem napisałem powyeżej. |
|
|
|
 |
mar_pula [Usunięty]
|
Wysłany: 03-04-2008, 18:37
|
|
|
Dzięki wielkie za pomoc.
Pozdrawiam