Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Włam do Kliperka czyli krótka rozprawka o skuteczności alarm
Autor Wiadomość
mitutoyo
[Usunięty]

Wysłany: 29-01-2008, 09:28   Włam do Kliperka czyli krótka rozprawka o skuteczności alarm

Ehhh, jakieś łby wleźli mi dziś do samochodu, szyby nie potłukli ale wystawili tak ze odgieli te metalowe uchwyty na górnej ramiei przekrecili szybe o 90 stopni w lewo wokół lewego rogu. Jeszcze konkretnie nie wiem co poginęło bo czekam na policje i nie chce tam łazić za dużo ale wiem na pewno ze zginął świeżutki m505... No dobra ale nie o tym. Alarmu nie mam i wlasnie sie zastanawiam czy zalozyc, czy alarm bedzie skutecznym odstraszaczem osiedlowych złodziejaszków. Staiwam ze to byly jakies niedokształcone łebki w dresach bo wyglądające dość przeciętnie DLS refenence zostały nie ruszone i pomimo ze znależli wkład do immobilajzera to nawet nie próbowali go użyc. Czy macie wiedze jak bardzo rozpowszechnione są dekodery alarmów i na ile są one skuteczne, czyli czy jest sens kłaśc alarm jesli koleszka i tak go sobie rozkoduje??

GOLDI
[Usunięty]

Wysłany: 29-01-2008, 11:15   

http://www.eclipse.net.pl/viewtopic.php?t=921 podobny temat :| kiepuczi dal fajny pomysl z epromem

Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-01-2008, 11:36   

Miałem kiedyś starego Citroena, do którego to włamywali mi się co dwa tygodnie, po cokolwiek, albo może w ramach ćwiczeń. Założyłem sobie samą mrugającą diodę led i temat się skończył, nawet radio później odważyłem się zostawiać, coprawda bez panela, ale wcześniej i takie gineły. W Ecli mam alarm od zawsze (u mnie od 2 lat) i jak do tej pory nikt się do niego nie dobierał :) , a dodam, że u mnie na parkingu ciężko o noc bez włamania :)

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

HouseM 
Mitsumaniak
Noob stalker :-X

Auto: DSM 1G GS + MSS 1.3
Wysłany: 29-01-2008, 12:30   

Fakt dioda mrugająca jest równie skuteczna co kompletna instalacja alarmowa a nawet powiedział bym że skuteczniejsza :-)

Z alarmem to zawsze mialem jakieś problemy niezależnie od auta. Coś sie wieszało , wyło jak miało milczeć , auto sie zamykało bez powodu . Generalnie więcej problemów niż pozytywów .

A jak będą Ci sie włamywać do auta to i tak nikt nie zareaguje na wyjący alarm. Taka prawda.

mitutoyo
[Usunięty]

Wysłany: 29-01-2008, 19:01   

Mi nie tyle chodzi o kradziesz samochodu co o wyjęcie radia,wzmacniaczy,głośników a wiem ze czase pomimo ze złodziej wie ze jest alarm to i tak spróbuje szybko cos wyrwac ale gdy sie okaze ze alarm nie dziala bo to tylko dioda to bedzie mial wystarczajaco duzo czasu na wyjecie reszty sprzetu a to by słono zabolało. O to ze alarm pozostanie nieusłyszany to raczej sie nie boje bo samochód stoi pod samiuśkimi oknami a sąsiadów mam jak narazie czujnych. Mam obawę ze te cioły wróca w ciagu paru dni bo teraz nie wyjeli ani radia ani zadnego sprzetu,który przesadnie pochowany nie jest dlatego zabrałem cale audio do domu i jak najszybciej sie da kłade wyjca. Co do kradzieży calego auta to chyba (tfu) nie ma co tragizowac, samochód wart dużo dla złodzieja (pożądnego) nie jest a na osiedlowego matoła to chyba stacyjka i immobilajser wystarczy no plus alarm oczywiscie. Tu mi sie nasuwa druga obawa,mianowicie mam immobilajzer CONLOG, taki z wkładanym kluczem elektronicznym,mialem kiedys dwa takie klucze, po roku pozostal mi jeden i co wtedy gdy zgubie ostatniego?? Da sie takie cos sklonować czy trzeba wtedy caly immobilajzer wymienic na jakis inny??

piotruś 
Forumowicz
,DZIECI KWIATY.''

Auto: ford S-Max.
Wysłany: 29-01-2008, 21:31   

Da sie ale nie jest to opłacalne, bo bardzo drogo :P wołają 700zł. .swoja drogą najlepszym wyjściem jest kupić alarm ze szrotu bo jest tani ,i tak jak myślisz załóż obowiązkowo syrenę do niego koszt 15- 18 zł.nówka z gwarancją roczną :mrgreen: .(mój znajomy miał pełną opcje ale nie działała mu syrena i dwa razy miał włam :evil: :evil: pierwszy z odcholowaniem na inna ulicę bo nie miał syreny , i po około roku mu go oskubali drugi raz .wtedy dopiero założył syrene do alarmu i jest OK. :idea: wyciagnij z tego wnioski -.tylko nie w takim tempie jak on to robił . :badgrin:

mitutoyo
[Usunięty]

Wysłany: 30-01-2008, 00:11   

Nie no,full alarm jest juz ustawiony, z syreną (lub klaksonem) z wlasnym zasilaniem.Teraz siedze i czekam na chłopaków,kiedy ich ciekawośc tu sprowadzi.....

HouseM 
Mitsumaniak

Wysłany: 31-01-2008, 15:47   

Całkowicie tego nie rozumiem. Czy będzie alarm super mega wypas czy sama dioda to w przypadku jak ktoś sie bedzie chciał włamać po to radio to i tak narazi nas na koszt wymiany szyby , zamka , czy tez roboty blacharsko lakiernicze.
To są koszta poważne a nie radio którego zwykle wartość jest znikoma (w porównaniu do uszkodzeń)

A jak masz wyjca w aucie to tylko dokładasz sobie stresu jak usłyszysz wycie na parkingu, A i tak nie zdążysz zareagować zanim Ci to radio ukradną.

Moim zdaniem alarm to strata pieniędzy

viader 
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Wysłany: 31-01-2008, 19:07   

Najważniejsze to nie mieć w aucie widocznego niczego po co warto byłoby się włamywać. Najlepiej zrobić jakąś zaślepkę na radio albo zamontować je w innym niewidocznym miejscu.

HouseM 
Mitsumaniak

Wysłany: 31-01-2008, 22:35   

ewentualnie jak boimy się że całe auto zwiną to dobrą blokadę skrzyni albo "tajny" wyłącznik pompy paliwa lub zapłonu. Jednak myslę że Eclipse nie jest łakomym kąskiem dla speców od GTA :D

mitutoyo
[Usunięty]

Wysłany: 01-02-2008, 02:34   

Ja sie wlasnie boje o audio,podczas wycia alarmu (mam sasiadów na prawde reagujących) moze zdaza wyjąć radio bez panela (eclipse cd3100 w polsce nie bardzo jest popularny) ale nie wykrecą glosników (DLS) i nie wejda do bagaznika gdzie kolejny Eclipse siedzi. Dwa dni temu czytalem w gazecie ze w łodzi sie uczy nowa gwardia zlodziejaszków,otwierają i w miare mozliwosci odpalaja bryki. Takie niby egzaminy dla studentów,starsi koledzy już siedzą i nie ma komu kraść aut,podobno najgorzej jest na dąbrowie (dla łodziaków).

HouseM 
Mitsumaniak

Wysłany: 01-02-2008, 18:26   

Parę lat temu miałem FOrda sierrę z dosyć drogim sprzętem audio. Alarm Legenford (nie Legendford :D )
Alarm warty prawie tysiąc złotych (pozostałość po byłym właścicielu) Imo, czujniki akustyczne , radar, klasyczne krańcowe, powiadomienie na pilota i pare innych jak się okazało całkowicie nieprzydatnych bajerów.

Pewnego dnia o godzinie 13 z minutami zaparkowałem na ulicy Królewskiej (centrum Krakowa, miliony przechodzących ludzi , dookoła sklepy , itp.)
Poszedłem do klienta jakieś 400 może 500 metrów dalej. Nie było mnie około 20 minut.
Jak wróciłem nie mailem w aucie : radia , wzmacniacza, Wszystkich głośników , suba z bagażnika, i alufelg.

A alarm wył wesoło .....

czy muszę jeszcze komentować ? :lol:

Odpowiedz do tematu