|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] Przerywa , zastane auto |
Autor |
Wiadomość |
Dejen
Nowy Forumowicz
Auto: Mitshubishi Carisma GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-11-2012, 22:58 [Cari 1.8 GDI] Przerywa , zastane auto
|
|
|
Witam kupiłem nie dawno cari 2000 r 1.8 gdi sprowadzona z niemiec rok temu nie była rejestrowana stała przez rok w garazu nie jezdzona ma przejechane troche ponad 200000 tys km kupiłem ja tydzien temu duzo pierdół do roboty ale ogolnie silnik chodził bardzo dobrze na zimnym jak i ciepłym ma lekkie falowanie obrótów na luzie , od kupujacego wracałem nia 170 km do domu wszystko duper dobrze sie zbierała moc duza , silnik sie super sprawował po przyjezdzie do domu postawiłem ja na tydzien na podwórku i praktycznie nie jezdziłem bo nie miałem tablic i czekałem na rejestracje tylko ja przepalałem , przez ten tydzien wkaładałem i wyjmowałem czesto akumlator poniewaz trzeba było go ładowac bo strasznie słabo trzymał , dzis zakonczyłem proces rejestracji wsadziłem uzywany akumlator ale lepiej kreci od tego co miałem i jest tak auto zaczeło mi przerywac przy przyspieszaniu nie mam pojecia przyczyny jestem oczywiscie przed wymiana olejów , filtrów itp zrobie to najprawdopodobniej w sobote , ale jaka moze byc przyczyna tego przerywania ? jakies zanieczyszczenia z baku sie wdarły czy cos fakt , ze długo stała ale dziwi mnie to , ze jak wracałem od goscia co kupywałem auto przez 170 km wszystko było ok zadnych objawów przerywania braku mocy itp jedynie to było te falowanie obrotów , no a dzis jazda autem nie jest najfajniesza jaka tego przyczyna moze byc ? I jeszcze tak na kartce w silniku pisze , ze wymaina olejów miała miejsce 15.04.2010 r przy przebiegu 194663 km ( teraz ma 200600 ) olej był wlany 5w/40 jakis synthetik-Motorenol i teraz pytanie filtry wszystkie wymienic to wiadomo ale jaki ten olej wlac , zeby nie porozpuszczał mi tych nagarów itp i nie zapchał wszystkiego , doradzcie cos jak mozecie ja jestem troche zielony to moje pierwsze auto w zyciu ciezko na nie zarobiłem i chciałbym nim troche pojezdzic i sie nim pocieszyc he . Sie troszki rozpisałem ale bede wdzieczny za pomoc |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 13-11-2012, 07:51
|
|
|
Ja jeszcze dorzuce http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=31379 |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
|
|