Carisma - co zmienił lifting w 2002r ? |
Autor |
Wiadomość |
joe86
Forumowicz

Auto: Cari 01' 1,8 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-04-2012, 13:07 Carisma - co zmienił lifting w 2002r ?
|
|
|
Wg Wikipedii:
"W 2002 przeprowadzono face lifting Carismy. Zostały usunięte chromowane wstawki w atrapie grilla, zastosowano przednie lampy z ciemniejszym kloszem, nastąpiły zmiany we wnętrzu samochodu oraz zmieniono emblemat Mitsubishi na chromowany."
Bardzo zdawkowo, a ja potrzebuję więcej informacji sprzedałem colta i chcę kupić Cari GDI tylko że tych >2002 jest mało i nie wiem czy warto inwestować, czym one w rzeczywistości się różnią?
I drugie pytanie czy podgrzewane fotele są w miarę standardem czy rzadkością tak samo jak ESP bo czytając ogłoszenia można czasem dojść do wniosku iż Cari ma tylko klimę i elektryczne szyby |
|
|
|
 |
Saqu
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Pomógł: 71 razy Dołączył: 28 Mar 2009 Posty: 2233 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 07-04-2012, 14:11
|
|
|
esp w cari nie było.
tak jak wiki wcześniej pisała, przy wersji gdi wyleciały dodatkowo oznaczenia na błotnikach, pojawiła się też chyba lotka na klapie taka dosyć specyficzna, delikatna na rogu klapy, mało widoczna |
|
|
|
 |
joe86
Forumowicz

|
Wysłany: 07-04-2012, 14:58
|
|
|
Wg. instrukcji Cari mogły mieć TCL co niektórzy pewnie opisują jako ESP bo chyba i działa na podobnej zasadzie, natomiast ciekawi mnie czy za tym liftingiem poszły też ulepszenia konstrukcyjne, eliminacja wad jak przy liftingu 99" oraz czy zmieniło się znacząco wnętrze? |
|
|
|
 |
MichuGdy
Mitsumaniak

Auto: Carisma II 1.8 GDI 2002 r.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 29 Lip 2007 Posty: 389 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 07-04-2012, 16:17
|
|
|
Witam, jestem właścicielem Carismy po ostatnim liftingu. Ostatni lifting na mój gust przyniósł jeszcze zmiany w pompie WC. Jest inna niż u starszych rocznikowo Carism. Wersja elegance, którą mam, również różni się wnętrzem - pełne skóry, deska oraz góra boczków drzwi też ala skóra. Fotele w swojej wersji mam podgrzewane, działa to sprawnie. o TCL nie słyszałem. Moja wersja tego nie ma. również nie ma tempomatu. |
|
|
|
 |
joe86
Forumowicz

|
Wysłany: 07-04-2012, 16:55
|
|
|
Hmm czyli wychodzi iż różnic znaczących nie ma i nie ma się co nastawiać na nią ciekawe czy znajdzie się jakiś forumowicz z Cari z TCL Podgrzewane fotele - tego w Coltach nie mieliśmy |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Kwi 2006 Posty: 6448 Skąd: Rzeszów/Ropczyce
|
|
|
|
 |
Brikston
Forumowicz

Auto: Carisma 2001 1.8 GDI Avance
Pomógł: 4 razy Dołączył: 09 Lis 2006 Posty: 271 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 09-04-2012, 01:43
|
|
|
Saqu napisał/a: | tak jak wiki wcześniej pisała, przy wersji gdi wyleciały dodatkowo oznaczenia na błotnikach, pojawiła się też chyba lotka na klapie taka dosyć specyficzna, delikatna na rogu klapy, mało widoczna |
no to ja mam 2001 i te wszystkie zmiany, czyli:
- brak znaczka GDI na błotnikach
- ciemniejsze klosze lamp
- brak chromu na grillu
- mała lotka na klapie
- srebrne znaczki mitsubishi, nie czerwone
No i zero problemow z pompą WC, przebieg mam 175.000km nie krecony 100%
Pozdr |
_________________ Mitsubishi Carisma 2001 1.8 GDI Avance
 |
|
|
|
 |
Saqu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 09-04-2012, 09:23
|
|
|
chodziło mi o coś takiego jak tutaj:
http://photos02.otomoto.p...C23549689_3.jpg
słabo widoczna ale jest, całkiem możliwe, że to mogło być na własne życzenie...
co do tych znaczków i lamp to ten lift był w 2002r, jak masz wersje 2001 to całkiem możliwe, że w 2000r składany był, to się ni jak nie łapie na ten lift w fabryce. |
|
|
|
 |
i9i
Mitsumaniak Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
Pomógł: 46 razy Dołączył: 19 Sie 2010 Posty: 2219 Skąd: Kerkrade
|
Wysłany: 09-04-2012, 09:47
|
|
|
Brikston napisał/a: |
no to ja mam 2001 i te wszystkie zmiany, czyli:
- brak znaczka GDI na błotnikach
- ciemniejsze klosze lamp
- brak chromu na grillu
- mała lotka na klapie
- srebrne znaczki mitsubishi, nie czerwone |
Saqu napisał/a: | jak masz wersje 2001 to całkiem możliwe, że w 2000r składany był, to się ni jak nie łapie na ten lift w fabryce |
mogła być mała buba gdzie pękła lampa, zagiął się róg błotnika i oberwała nerka, czyli parkingowy wjazd w narożnik na przykład, był dawca i kaprys by ciemne lampy założyć i nerki bez chromu i wymienił sobie ktoś obie by jego oko cieszyło. Albo w ogóle ktoś miał kaprys by sobie mały tuning z gustem zrobić |
_________________ Pozdrawiam
Adrian
Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje
 |
|
|
|
 |
Saqu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 09-04-2012, 10:22
|
|
|
wcale nie musiałoby być buby, żeby ktoś te elementy powymieniał. Podobały się bardziej lampy dymione to zaczął zmieniać wsio do kompletu. Ale taka opcja ze stłuczką czy coś też nie jest wykluczona. |
|
|
|
 |
i9i

|
Wysłany: 09-04-2012, 11:04
|
|
|
Saqu napisał/a: | Ale taka opcja ze stłuczką czy coś też nie jest wykluczona. |
Za tą opcją przemawia brak znaczków GDI na błotnikach, ale można zgubić jeden i drugi dla równowagi wyrzucić. |
Adrian
 |
|
|
|
 |
JackD [Usunięty]
|
Wysłany: 09-04-2012, 18:02
|
|
|
A po prostu, jeżli data produkcji jest blizej końca 2001 roku, wyprodukowano model 2002. POzdrawiam |
|
|
|
 |
Maxkr
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8GDI 2004
|
Wysłany: 09-04-2012, 20:31
|
|
|
Witam,
Panowie tak czytam co napisaliście i stwierdzam że nie ma reguły, ja mam 2004 rocznik, ma chromowane płuca, nie dymione lampy (moze nie miała przodu:-) ) Jest to jakas wersja na życzenie, dodatkowe naklejki na drzwiach (takie małe) te same znaczki co na naklejce są na nakładkach progowych które widac po otworzeniu drzwi.
Na wyposazeniu ma TCL ( dokladnie jak ja kupowalem w ogloszeniu bylo ze ma ESP:) ) tj system wspomagania ruszania ,dziala do 30 KM/h pozniej sie wylacza.
Ma tempomat, pelną elektryke szyb, manualna klime ,skóra na kierownicy i lewarku, i chyba tyle. Acha jeszcze ma fabrycznie przyciemniane szyby i regulowany podlokietnik ze schowkiem, i nie ma kontrolki ECO ,wiem że we wczesniejszych modelach GDI była;) wiem ze nie mam bo nawet licznik specjalnie wymontowalem zeby wymienic zarowke:)
@ Saqu tj chyba taka sama wersja która pokazales w linku, mam te same na klejki na drzwiach co ta cari ma na klapie. |
|
|
|
 |
JackD [Usunięty]
|
Wysłany: 09-04-2012, 20:52
|
|
|
Maxkr napisał/a: | Witam,
Panowie tak czytam co napisaliście i stwierdzam że nie ma reguły, ja mam 2004 rocznik, ma chromowane płuca, nie dymione lampy (moze nie miała przodu:-) ) Jest to jakas wersja na życzenie, dodatkowe naklejki na drzwiach (takie małe) te same znaczki co na naklejce są na nakładkach progowych które widac po otworzeniu drzwi.
Na wyposazeniu ma TCL ( dokladnie jak ja kupowalem w ogloszeniu bylo ze ma ESP:) ) tj system wspomagania ruszania ,dziala do 30 KM/h pozniej sie wylacza.
Ma tempomat, pelną elektryke szyb, manualna klime ,skóra na kierownicy i lewarku, i chyba tyle. Acha jeszcze ma fabrycznie przyciemniane szyby i regulowany podlokietnik ze schowkiem, i nie ma kontrolki ECO ,wiem że we wczesniejszych modelach GDI była;) wiem ze nie mam bo nawet licznik specjalnie wymontowalem zeby wymienic zarowke:)
@ Saqu tj chyba taka sama wersja która pokazales w linku, mam te same na klejki na drzwiach co ta cari ma na klapie. |
Wrzuć swój nr VIN na CAPS-a i posprawdzaj czy w oryginale wystepują u twojego samochodu np oznaczenia czerwone czy srebrne, lampy białe czy dymione. Mnie sie wydaje, że nie jest to oryginał.... POzdrawiam |
|
|
|
 |
i9i

|
Wysłany: 09-04-2012, 21:20
|
|
|
To możliwe, że jest jak z filtrem kabinowym "w zależności od upalenia składającego holendra" Ciekawe czy wyszła wersja z jedną przyciemnioną lampa i jedną nerką z chromem |
Adrian
 |
|
|
|
 |
|