|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[E54A 2.0 V6] Centralny zamek - problem |
Autor |
Wiadomość |
Konrad30 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-02-2008, 01:55 [E54A 2.0 V6] Centralny zamek - problem
|
|
|
Bardzo proszę o pomoc bo od dwóch wieczorów nie moge sobie z tym poradzić.
Gdzie w E54A powinienem się podpiąć z sygnałem LOCK oraz UNLOCK sterowania centralnym zamkiem aby było OK.
Próbowałem, czytałem, eksperymentowałem i nic. Wydawało mo się że znalazłem odpowiednie przewody ale podając im (-) niestety nie było żadnej reakcji.
A wszystko to po to bo chcę mieć możliwosc sterowania centralnym zamkiem z pilota systemu alarmowego który to prawie skończyłem montować - "prawie" bo wszystko jest OK poza tym podłączeniem i sterowaniem centr zamkiem.
pozdrawiam
Konrad30
[ Dodano: 22-02-2008, 02:01 ]
No dobra... widzę że chyba nikt się tym nie bawił.
Ja po kolejnych bojach znalazłem kabelki sterujące zamykaniem i otwieraniem LOCK i UNLOCK ale tylko w wiązce wychodzącej z drzwi.
Są one odpowiednio ZIELONO/BIAŁY i CZERWONO/NIEBIESKI.
Idą wiązce od centralki w drzwiach kierowcy do samochodu - tylko tyle że w za cholere nie moge ich znaleźć w samochodzie. Sprawdziłem wszystkie możliwe kable z lewej strony kierowcy na wysokości nóg i tak jakby się te dwa gdzieś rozpłynęły.
Może wiecie gdzie i którędy ? bo te same kable idą do drzwi pasażera.
Pomyślałem jeszcze że jeśli nikt nie jest w stanie mi pomóc to spróbuję przy kolejnych próbach znaleźć je od strony pasażera - tam mi się wydaje że jest mniejsza plątanina kabli i może łatwiej je będzie dostrzec.
Mimo wszystko cały czas czekam na pomoc. |
|
|
|
 |
czekoladka_1981
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Kraj/Country: Polska
Pomogła: 150 razy Dołączyła: 07 Maj 2007 Posty: 3375 Skąd: wrocław
|
|
|
|
 |
Konrad30 [Usunięty]
|
Wysłany: 22-02-2008, 12:21
|
|
|
tak wiem, czytałem chyba wszystko na temat centralnego na forum - wszystko co udało mi się znaleźć
problem jednak w tym że te dwa interesujące mnie kabelki wchodzą do samochodu ale we wnatrz nie mogę ich zlokalizować - ginął w gąszczy kabli
ale wiem że muszą się łączyć z drzwiami pasażera więc którędyś muszą sobie iśc do tych drzwi i najlepiej było by mi się wpiąć gdzieś po środku na wysokości panelu centralnego - żeby ciągnąć jak najmniej i jak najkrótsze kable.
Dzisiaj wieczorem znowu trochę poszukam i moze coś się uda znaleźc - obiecuję że jak znajdę to napewno podzielę się tą informacją na forum bo być może komuś się to przyda w przyszłosci. |
|
|
|
 |
|
|