Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Mam przeciek
Autor Wiadomość
brodzky 
Mitsumaniak

Auto: '97 EA5W AT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-03-2006, 20:01   Mam przeciek

Witam

PIsze tutaj bo to chyba nei dotyczy wylacznie colta. Otoz woda mi przecieka. Z tego co wypatrzylem to leje sie po blotniku kolo komputera ale nie wiem dokladnie skad bo trzebaby zdemontowac ECu i popatrzec dalej w gore (a tam ciemno i w ogole nie ma jak glowy wsadzic ale jutro jak nie bedzie padac to sie z rana zabiore). No i mam pytanko gdzie to moze lac? Peklo mi jakies laczenie? Przegnilo? Nadkola kurcze mam plastikowe wiec nie sadze zeby tamtedy. Moze jakos pod szyba wpada?

Czy mozliwym jest ze uszkodzilem uszczelnienie przedniej szyby przy odrywaniu naklejki z Wydz. Komunikacji? (grzalem suszarka a i tak jeszcze raz musze bo nie wiedizalem ze to ma dwie warstwy i jeszcze mijedna zostala). Moglem podgrzac jakis klej czy na czym ona sie trzyma (chyba wklejana) i stracilo szczelnosc? Z tego co patrzylem to mam jakas za krotka uszczelke miedzy szyba a tym czarnym plastikiem na podszybiu.

Artii mowil ze mu przeciekalo kolo ECU i zalepil laczenia blach. Niby dobry pomysl, mialem tak (silikonem) zrobic i nie robic szumu ale sobie mysle ze jak sie pojawia woda i zalepie dziure to sie bedzie gromadzic w jakims nieodpowiednim miejscu i mi cos wyzre. Moze z podszybia woda leciec albo z komory silnika?

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 28-03-2006, 22:28   

Właśnie najprawdopodobniej o ten czarny plastik na podszybiu się rozchodzi. Po tylu latach i polskich drogach, na których trzęsie mocniej niż na szarpakach w stacji diagnostycznej - ma prawo coś się wykruszyć czy niedokładnie przylegać. Tak czy inaczej - jak nie rozbierzesz, nie sprawdzisz. Silikon powinien załatwić sprawę. Niedawno ten temat przerabiał Cimon102 - może on powie dokładniej, gdzie u niego ciekło. Wprawdzie ma CJ0, ale mechanizmy przeciekania te same ;)

cimon102
[Usunięty]

Wysłany: 29-03-2006, 07:08   

Witam, u mnie przeciekalo przy slupku z zewnatrz po stronie pasazera.Sprawdz u siebie jak u ciebie wyglada laczenie slupka z szyba, tam gdzie powinien byc klej :) U mie wlasnie tam cieklo,uszczelnilem silikonem i gra gitara.Obstawiam wiec slupek
(od dachu do blotnika).Powodzenia

ROMEL 
Mitsumaniak
wariat...misiowy

Auto: C53A, C58A, CJ0
Wysłany: 29-03-2006, 07:24   

Sprawdź również nadkole itd... ja miałem przypadek w C50 amerykańcu - że woda przedostawała sie za pośrednictwem kabla anteny przechodzącego z nadkola do wewnątrz - a gumka przelotowa była naderwana- to umiejscowione jest dokładnie nad ECU - i tak sobie płynęła woda... a z wilgoci szlak trafil ECU - ledwo zreanimowany....

To co piszą koledzy również jak najbardziej - tylko do tej zabawy radziłbym zdemontować błotnik aby zrobić to jak trzeba... i nie pozatykać szparek - dziurek i innych, które nie mogą być zatkane...

Pozdro

CHCIEĆ TO MÓC... MÓC TO CHCIEĆ...

brodzky 
Mitsumaniak

Wysłany: 30-03-2006, 17:16   

Przeciek zostal zlokalizowany i uszczelniony nad komputerem pod wygluszeniem

cimon102
[Usunięty]

Wysłany: 30-03-2006, 17:42   

Zuch :wink:

Alladyn
[Usunięty]

Wysłany: 01-04-2006, 15:18   

panowie a skad w moim galu moze sie brac woda pod chodniczkiem przy kierowncy, normalnie powódź jest czasami, spód jest cały, uszczelki w drzwiach tak samo, CUD??

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 01-04-2006, 15:24   

z butow??
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

brodzky 
Mitsumaniak

Wysłany: 01-04-2006, 15:36   

Niekoniecznie leci przez uszczelki. podnies dywanik i mozeznajdziesz jakis zaciek skad splywa.

Alladyn
[Usunięty]

Wysłany: 01-04-2006, 19:20   

no panowie przeciez nie z butów az tak to mi sie nie leje :) ale przeciez pod dywanikiem nie mam uszczelek, jest tylko taki gumowy kwadratowy dywanik przytwierdzony do tapicery i mokro jest z lewej strony tego czegosc na dole. hmm musze wejsc jeszcze raz pod auto. albo mozliwe ze gdzies zpod progu sie tam woda dostaje.

Odpowiedz do tematu