|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[C51A 1.3] wskaźnik benzyny i świecąca kontrolka od ABS |
Autor |
Wiadomość |
DaniOOO [Usunięty]
|
Wysłany: 02-01-2008, 00:00 [C51A 1.3] wskaźnik benzyny i świecąca kontrolka od ABS
|
|
|
Witam, nie działa mi wskaźnik benzyny, co sprawdzić od czego zacząć?Poza tym świeci mi się żółta (być może pomarańczowa) kontrolka z narysowanym autem i ukośnymi kreskami pod spodem (chyba od ABS) rozumiem, że pewnie padły czujniki- trzeba je wymienić czy tylko przeczyścić?Pozdrawiam |
|
|
|
 |
lipa40
Forumowicz

Auto: Space Runner 1.8 16v `94
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 17 razy Dołączył: 14 Lis 2007 Posty: 561 Skąd: Lubelskie
|
Wysłany: 04-01-2008, 17:30
|
|
|
DaniOOO napisał/a: | ukośnymi kreskami pod spodem (chyba od ABS) | Dzisiaj rozmawiałem z kolegą na ten temat , u niego "xedosie" , taka kontrolka oznacza śliską / oblodzoną nawierzchnię . Ale czy u Ciebie , co do wskażnika - poczekajmy może ktoś się odezwie |
|
|
|
 |
cysio2304 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-02-2008, 22:01
|
|
|
Witam odnośnie tego wskaźnika to u mnie było to samo ale wystarczyło poruszać wtyczką przy pompie pod tylną kanapą nio i udało się |
|
|
|
 |
Wojt@s [Usunięty]
|
Wysłany: 01-02-2008, 22:29
|
|
|
Nie wiem jak jest w mitsu, ale przeważnie w każdym aucie pływak jest zawieszony na trzech prętach, drutach, żyłkach, pewnie nastąpiło zerwanie jednej z nich. Wykręc czujnik z baku, wyjmij wszystko i zobacz, może pływak szlag też trafił.
Co do ABS-u to czujniki muszą być mocowane przeważnie na moście napędowym, tam szukaj przyczyny, może Ci przekaźnik od ABS-u zalało i łapie mase. |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 01-02-2008, 22:42
|
|
|
DaniOOO napisał/a: | Poza tym świeci mi się żółta (być może pomarańczowa) kontrolka z narysowanym autem i ukośnymi kreskami pod spodem (chyba od ABS) rozumiem, że pewnie padły czujniki | jo, chyba ci się zwarcie zrobiło na desce, bo ta fura to ona ABS nie ma |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
Wojt@s [Usunięty]
|
Wysłany: 02-02-2008, 11:43
|
|
|
DaniOOO zrób zdjęcie deski i komory silnika:) może ktoś się pokwapił i założył taki abs, ale to wiecej zachodu niż co warte. Pozdro |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 02-02-2008, 18:41
|
|
|
Wojt@s napisał/a: | DaniOOO zrób zdjęcie deski i komory silnika:) może ktoś się pokwapił i założył taki abs, ale to wiecej zachodu niż co warte. Pozdro |
ABS był montowany w Coltach GTi (tarcze z tyłu), ale nie sądzę że ktoś się bawił w przekładkę
chyba że ktoś do GTi dał silnik od 1.3 |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
DaniOOO [Usunięty]
|
Wysłany: 26-02-2008, 01:04
|
|
|
sorry, że tak późno, ale muszę to napisać, żeby w końcu była jasność mam gti (buda okablowanie etc)z silnikiem 1.3!!!! |
|
|
|
 |
|
|