Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[C51A 1.3] wskaźnik benzyny i świecąca kontrolka od ABS
Autor Wiadomość
DaniOOO
[Usunięty]

Wysłany: 02-01-2008, 00:00   [C51A 1.3] wskaźnik benzyny i świecąca kontrolka od ABS

Witam, nie działa mi wskaźnik benzyny, co sprawdzić od czego zacząć?Poza tym świeci mi się żółta (być może pomarańczowa) kontrolka z narysowanym autem i ukośnymi kreskami pod spodem (chyba od ABS) rozumiem, że pewnie padły czujniki- trzeba je wymienić czy tylko przeczyścić?Pozdrawiam :biggrin:

lipa40 
Forumowicz

Auto: Space Runner 1.8 16v `94
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-01-2008, 17:30   

DaniOOO napisał/a:
ukośnymi kreskami pod spodem (chyba od ABS)
Dzisiaj rozmawiałem z kolegą na ten temat , u niego "xedosie" , taka kontrolka oznacza śliską / oblodzoną nawierzchnię . Ale czy u Ciebie :?: :-k , co do wskażnika - poczekajmy może ktoś się odezwie :?

cysio2304
[Usunięty]

Wysłany: 01-02-2008, 22:01   

Witam odnośnie tego wskaźnika to u mnie było to samo ale wystarczyło poruszać wtyczką przy pompie pod tylną kanapą nio i udało się :mrgreen:

Wojt@s
[Usunięty]

Wysłany: 01-02-2008, 22:29   

Nie wiem jak jest w mitsu, ale przeważnie w każdym aucie pływak jest zawieszony na trzech prętach, drutach, żyłkach, pewnie nastąpiło zerwanie jednej z nich. Wykręc czujnik z baku, wyjmij wszystko i zobacz, może pływak szlag też trafił.

Co do ABS-u to czujniki muszą być mocowane przeważnie na moście napędowym, tam szukaj przyczyny, może Ci przekaźnik od ABS-u zalało i łapie mase.

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Wysłany: 01-02-2008, 22:42   

DaniOOO napisał/a:
Poza tym świeci mi się żółta (być może pomarańczowa) kontrolka z narysowanym autem i ukośnymi kreskami pod spodem (chyba od ABS) rozumiem, że pewnie padły czujniki
jo, chyba ci się zwarcie zrobiło na desce, bo ta fura to ona ABS nie ma

Wojt@s
[Usunięty]

Wysłany: 02-02-2008, 11:43   

DaniOOO zrób zdjęcie deski i komory silnika:) może ktoś się pokwapił i założył taki abs, ale to wiecej zachodu niż co warte. Pozdro

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Wysłany: 02-02-2008, 18:41   

Wojt@s napisał/a:
DaniOOO zrób zdjęcie deski i komory silnika:) może ktoś się pokwapił i założył taki abs, ale to wiecej zachodu niż co warte. Pozdro

ABS był montowany w Coltach GTi (tarcze z tyłu), ale nie sądzę że ktoś się bawił w przekładkę
chyba że ktoś do GTi dał silnik od 1.3 :D

DaniOOO
[Usunięty]

Wysłany: 26-02-2008, 01:04   

sorry, że tak późno, ale muszę to napisać, żeby w końcu była jasność :mrgreen: mam gti (buda okablowanie etc)z silnikiem 1.3!!!! :P

Odpowiedz do tematu