Oto czym smiga japonska policja |
Autor |
Wiadomość |
Cezar
Mitsumaniak Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
Kraj/Country: Polska
|
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 27-03-2006, 16:37
|
|
|
Ktoś wie po co im te deflektory na maskach ?? |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Alek [Usunięty]
|
Wysłany: 27-03-2006, 17:14
|
|
|
Russkije toże nie znajut.
Któryś rzucił tylko że to może podpórki do broni długiej.
Ja jednak obstawiam że dzięki tym deflektorom nie muszą włączać wycieraczek gdy z dużą prędkością wjeżdżają w tłum. |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 27-03-2006, 17:58
|
|
|
chyba do "wyłapywania" ykoszetów z maski |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 27-03-2006, 18:12
|
|
|
Ach - żeby tak i nasza policja kiedyś się takich potworów doczekała i nie musiała ganiać bandziorów zabytkami... |
|
|
|
 |
Leppe
Mitsumaniak

Auto: Lancer GLXi/Legnum S/Grand Voy
|
Wysłany: 27-03-2006, 18:14
|
|
|
Te deflektory sa po to aby zmienic struge oplywu powietrza poniewaz na dachu doszly koguty, gdyby tych deflektorow nie bylo przy duzej predkosci koguty stawialyby straszne opory powietrza, a tak struga powietrza wczesniej kieruje sie do gury i prawie calkowicie omija koguta. |
_________________ Rafał
MITSUBISHI Lancer Kombi GLXi (sprzedany)
MITSUBISHI Legnum Type S VR-4
MITSUBISHI Pajero 3500 V6 GDI
MITSUBISHI Pajero 3000 V6
Chrysler Grand Vojager Town & Country (sprzedany)
Ford Transit
Ford Transit
 |
|
|
|
 |
Cezar
Mitsumaniak Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
|
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
|
Wysłany: 27-03-2006, 18:29
|
|
|
gregorbu napisał/a: | Ach - żeby tak i nasza policja kiedyś się takich potworów doczekała i nie musiała ganiać bandziorów zabytkami... |
Wtedy byś 50 nie przekroczył bo strach |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 27-03-2006, 18:40
|
|
|
tam policja przynamniej docenia przeciwnika, podobnie jak niemcy holendrzy czy wlosi.
mysle ze te osony nie sluza zmniejszeniu oporow powietrza przez koguty (zreszta wystarczy popatrzec na ich oplywowe ksztalty, tam atrapa samochodu robi wiekszy opor) a sluza temu czemu podobne rzeczy montuja niektorzy amerykancy aby wszelkie robactwo nie rozbijalo sie o szybe. |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 27-03-2006, 18:55
|
|
|
i Galant EA też jest |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 27-03-2006, 19:07
|
|
|
Jackie napisał/a: | Wtedy byś 50 nie przekroczył bo strach | Mnie to akurat nie rusza, bo grzecznie zatrzymuję się do kontroli. Ale jeśli przypomę sobie sytuację, gdy na Pradze Radzymińską śmignęło dwudrzwiowe czarne BMW E30, słychać było policyjne syreny, a jakieś pół minuty później ujrzałem Poloneza, zrobiło mi sie naprawdę przykro - żal mi było tych policjantów. Szans na złapanie potencjalnych bandziorów praktycznie żadnych to jedno, a komentarze, że Policja bezradna i nieskuteczna dopełniają czarę goryczy. |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
|
Wysłany: 27-03-2006, 19:24
|
|
|
gregorbu napisał/a: | Jackie napisał/a: | Wtedy byś 50 nie przekroczył bo strach | Mnie to akurat nie rusza, bo grzecznie zatrzymuję się do kontroli. Ale jeśli przypomę sobie sytuację, gdy na Pradze Radzymińską śmignęło dwudrzwiowe czarne BMW E30, słychać było policyjne syreny, a jakieś pół minuty później ujrzałem Poloneza, zrobiło mi sie naprawdę przykro - żal mi było tych policjantów. Szans na złapanie potencjalnych bandziorów praktycznie żadnych to jedno, a komentarze, że Policja bezradna i nieskuteczna dopełniają czarę goryczy. |
A to niestety smutna prawda... Kiedyś zostałem zatrzymany w Porsche 928 (370KM) i policjant (młody chłopak) puścił mnie bez mandatu tylko dlatego, że się zatrzymałem. "Bo wie Pan, Poloneza olewają ludzie w takich samochodach" - wtedy też mi się żal zrobiło. |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
zachar [Usunięty]
|
Wysłany: 27-03-2006, 22:45
|
|