Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GDI] Nie chce odpalić :(
Autor Wiadomość
sullivan 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI LS
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-06-2010, 11:19   [Cari 1.8 GDI] Nie chce odpalić :(

Witam, jestem nowym użytkownikiem forum jak i świeżym właścicielem pierwszego samochodu jakim jest Carisma 1.8 GDI LS więc proszę o wyrozumiałość. Mam pewny kłopot. Otóż kilka dni temu, samochód uruchamiał się bez problemów do czasu kiedy uzupełniłem płyn chłodniczy do zbiornika. Od tego czasu samochód zaczął się dusić podczas uruchamiania silnika lecz odpalał, aż po dzień wczorajszy... Nie wiem co może być tego przyczyną. Podczas uzupełniania tego płynu trochę pociekło po silniku ale nie wiem czy to ma jakieś znaczenie. Gdy już udawało mi się uruchomić silnik samochód funkcjonował normalnie, nie tracił mocy, spalanie było w normie. Dziś z kolei na zimnym silniku sprawdziłem stan płynu chłodniczego ale tym razem w chłodnicy i była ona wypełniona po sam korek praktycznie. Niezbyt znam się na samochodach ale jak już uzupełniałem ten płyn do zbiornika to wg oznaczeń jakie się na nim znajdują. Po sprawdzeniu tego płynu w chłodnicy spostrzegłem że w zbiorniku gdzie się go uzupełnia było go o połowę mniej a nie mam nigdzie żadnych przecieków.

Bardzo proszę o pomoc bo nie wiem co dokładnie się dzieje. Akumulator mam dobry i nigdy nie musiałem go ładować. Zrobiłem to dopiero dziś bo stracił dużo mocy gdy usiłowałem wczoraj uruchomić samochód. Zastanawiałem się czy to nie wina świec lub zapłonu. Bardzo proszę o pomoc i z góry za nią dziękuje.

PS. Po doładowaniu akumulatora samochód odpalił

Problem rozwiązany. Alternator nie ładował właściwie akumulatora bo ten już był tak zużyty że nie przyjmował już prądu. Wymiana akumulatora rozwiązała sprawę. Proszę moderatora o zamknięcie tematu.

Odpowiedz do tematu