|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] Prawdziwy przebieg a wymiana rozrządu |
Autor |
Wiadomość |
jurasgaj [Usunięty]
|
Wysłany: 24-02-2008, 14:25 [Cari 1.8 GDI] Prawdziwy przebieg a wymiana rozrządu
|
|
|
czytam te Wasze wypowiedzi i tak sobie myślę-czy nie ma sposobu na sprawdzenie autentycznego przebiegu np.w ASO podając numer silnika,nadwozia itp.
Myślę,że w systemie serwisowym można sprawdzić co było robione w aucie i przy jakim przebiegu.
Jeśli macie jakieś doświadczenia w tym temacie to proszę o info.
pozdrawiam
jurosgaj |
|
|
|
 |
wit [Usunięty]
|
Wysłany: 24-02-2008, 14:48
|
|
|
Tak , pod jednym warunkiem , że samochód był serwisowany w ASO. |
|
|
|
 |
wazu
Mitsumaniak
Auto: carisma GDI 1.8 LS 98`
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Cze 2007 Posty: 309 Skąd: z Polski
|
Wysłany: 24-02-2008, 15:13
|
|
|
wit napisał/a: | Tak , pod jednym warunkiem , że samochód był serwisowany w ASO. |
No właśnie, tak jak wyżej. Mój poprzednik, od którego kupiłem cari, nie był aż takim fascynatem aso, ale ważniejsze sprawy np. pasek rozrządu wymieniał w aso, co mogłem sprawdzić dzwoniąc do serwisu z pytaniem kiedy i przy jakim przebiegu było to zrobione. Dało mi to chwilę oddechu, bo mam jeszcze zapasu czasowego 40000 km do następnej wymiany. Z innymi szczegółami serwisowania auta jest już gorzej, bo np. w serwisie nic nie mieli na temat wymiany świec, a poprzednik zarzekał się, że wymieniał w serwisie razem z rozrządem, więc dla św, spokoju wymieniłem świeczki na nowe. |
_________________ CIEKAWOSTKA
 |
|
|
|
 |
jurasgaj [Usunięty]
|
Wysłany: 24-02-2008, 15:13
|
|
|
i bez znaczenia,czy był serwisowany u nas ,czy za granicą ? |
|
|
|
 |
wazu
Mitsumaniak
Auto: carisma GDI 1.8 LS 98`
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Cze 2007 Posty: 309 Skąd: z Polski
|
Wysłany: 24-02-2008, 15:18
|
|
|
Moja cari akurat była kupiona i serwisowana w kraju, więc nie miałem problemu z ustaleniem historii serwisowania. |
_________________ CIEKAWOSTKA
 |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 24-02-2008, 19:18
|
|
|
musisz znać w którym ASO była serwisowana za granicą. Dzwonisz i podajesz dane auta, to może odnajdą w bazie. |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
Mario
moderator ...............

Auto: Eclipse 3g RS
Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Mar 2007 Posty: 3009 Skąd: Lublin
|