Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[ALL] zmiana "marki"
Autor Wiadomość
pmvoodoo
[Usunięty]

Wysłany: 31-10-2007, 13:28   [ALL] zmiana "marki"

Witam wszystkich "zapaleńców", wszystkich co kochają markę Mitsubishi.
Moje pierwsze autko Honda Concerto 1,5 bardzo przyzwoite :) )
drugie to właśnie Colt !!!
Byłem bardzo zadowolonym użytkownikiem tego wspaniałego autka. Byłem jakieś dwa miesiące wstecz pijany kierowca trochę mnie przestawił na środku skrzyżowania... autko kasacja :(
a propos pijanego kierowcy, dziewczyna z doświadczeniem dwóch miesięcy od chwili odebrania PL - wynik na dmuchawce 1,5 "KILO"
Zmusiło mnie to poszukiwania kolejnego autka,
Kryteria były proste COLT CJO 1.6 ew 1.3
Z uwagi na wypłacalność firmy ubezpieczeniowej autko wycenili na 6200 !!! SKANDAL
po trzech pismach i ponownych oględzinach wraku ostateczne cena to 6600, bez rewelacji,
szukałem MISIA dwa miesiące i NIC... wszystkie autka jakie oglądałem,a nie było ich mało
STAN IDEALNY, KSIĄŻKI SERWISOWE I OCZYWIŚCIE bezwypadkowe, stan techniczny zmieniał sie gdy zaczynały sie oględziny...
I tak po poszukiwaniach nie mając już siły do "PIERWSZYCH" właścicieli, zdecydowałem sie na zakup od znajomego NISSAN ALMERA 1.4 98', ciężko mi było zrezygnować z wymarzonego COLTA, ale w tej sytuacji zmusiło mnie do tego prawo rynku :( (
Almera to dobre auto, jak na prawdziwego japońca przystało, znam całą jej przeszłość i wiem czym jeżdżę.
Choć teraz jestem w pewnym senesie "zdrajcą", ale w sercu zawsze będzie miłość do MITSUBISHI.
Pozdrawiam raz jeszcze wszystkich Mitsumaniaków,
P.S.
Wielkie dzięki:Adaho_krak , Macia za życzenia urodzinowe :)

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-10-2007, 19:59   

Nissan to wspaniała marka, choć Almera mi się nie podoba to gratuluję ponownego wyboru auta Made in Japan. Szerokiej drogi!

Bastek77
[Usunięty]

Wysłany: 31-10-2007, 20:23   

Made inJapan czy England???

pmvoodoo
[Usunięty]

Wysłany: 03-11-2007, 11:28   

Nissanek wyprodukowany w Japoni

patysia00
[Usunięty]

Wysłany: 08-11-2007, 23:21   

No... poczekaj az bedziesz musial zrobic rozrzad... ja chcialam kupic sobie almere to mechanik powiedzial ze czesci nie sa drogi ale za rozrzad placi sie po 1200zl! :x

pmvoodoo
[Usunięty]

Wysłany: 09-11-2007, 00:51   

patysia00,
Masz rację koszt to ok 1000-1300 zależy gdzie, urok polega na zamontowanym "łańcuszku"
więc taką operację dokonuje sie raz na 180 tyś, Biorąc pod uwagę standardowe rozwiązanie pasku i robotki średnio co 20 tyś, koszt 100 pasek 60 rolki napinające ew robocizna 120 =
280 pln. // 180 000= średnio 9 wymian paska, koszt 2520 pln, więc wychodzi troszkę więcej, ponad robię raz a nie 9.
yhy dodam jeszcze, ze znajomy jeździ SUNNY, tam też jest łańcuch, na liczniku ma 220 000,
a dalej cisza z wymianą.
pozdrawiam pmvoodoo

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 09-11-2007, 13:18   

pmvoodoo napisał/a:
Biorąc pod uwagę standardowe rozwiązanie pasku i robotki średnio co 20 tyś, koszt 100 pasek 60 rolki napinające ew robocizna 120 =
280 pln. // 180 000= średnio 9 wymian paska, koszt 2520 pln, więc wychodzi troszkę więcej, ponad robię raz a nie 9.
yhy dodam jeszcze, ze znajomy jeździ SUNNY, tam też jest łańcuch, na liczniku ma 220 000,
a dalej cisza z wymianą.
pozdrawiam pmvoodoo
Myślałeś, że dziewczyna da się nabrać na taką bzdurę? Pasek wymieniamy co 20 000 km. Dobre. Kolego pasek rozrządu oraz rolki wymienia się co 60 000 km, więc jak przyjmiemy Twoją kwotę, czyli 280 zł x 3=840 zł na 180 000 km. Więc jednak wychodzi trochę taniej.

pmvoodoo
[Usunięty]

Wysłany: 09-11-2007, 23:48   

Hugo, W takim razie masz rację, koszt jest mniejszy przy pasku :(

Na pocieszenie pozostaje, że nie muszę sie martwić rozrządem przez blisko 100 tyś.
pozdrawiam pmvoodoo

patysia00
[Usunięty]

Wysłany: 16-11-2007, 22:58   

Ja tam nie wiem... mowie tylko ze jak chcialam kupic almere to mechanik powiedzial ze rozrzad sie robi caly dzien i ze to duzo kosztuje... Bo szczerze mowiac to ja nie za bardzo rozumiem o czym pisze pmvoodoo :mrgreen: Dla mnie licza sie liczby a nie jakies tam paski, lancuch i rolki i te wszystkie czesci :p

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 19-11-2007, 19:46   

pmvoodoo, w kolegi Focusie lancuch rozrzadu zerwal sie po 100 tkm - mial auto nowe, wiec przebieg pewny
wtedy inny - by nie miec problemow - wymienil lancuch i koszt czesci (lancuch + napinacz) to ok. 1000 zl (do Focusa), robocizny nie liczyl, bo we wlasnym zakresie, ale nie wiem ile moze wyniesc

BH20
[Usunięty]

Wysłany: 26-02-2008, 20:58   

Ja mam oba te samochodziki wiec jest pewne porownanie lecz w miśku lepiej mi sie jeździ i wogole ma bardziej sportowy charakter jest wygodniejszy i szybciej się zbiera przynajmniej jak ja jeżdże :) w kazdym badź razie jeśli trzeba coś zabrać ze sobą (bagaż) proponuje Almere do sportowych wyczynów Colta Pozdrawiam

Bastek77
[Usunięty]

Wysłany: 26-02-2008, 21:13   

Co do łańcuszka rozrządu, to znajomy ma pewne autko z przebiegiem 390tys-diesel i nie wie co to łańcuch rozrządu, także są różne opinie .

Odpowiedz do tematu