|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6] Problem z wolnymi obrotami. |
Autor |
Wiadomość |
lukivw
Nowy Forumowicz
Auto: MItsubishi Carisma 1,6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-11-2010, 10:03 [Cari 1.6] Problem z wolnymi obrotami.
|
|
|
Witam wszystkich otóż mam problem ze swoją Carismą. Chodzi o wolne obroty, które od jakiegoś czasu nie stabilne tzn . raz utrzymują się na poziomie 800 a innym razem spadają do 300. Autem jeżdżę od ok 3 miesięcy i to się stało od ok 1 miesiąca a wcześniej było ok. Czyściłem zawór EGR i przepustnicę ale tonie pomogło. |
|
|
|
 |
lapass
Mitsumaniak
Auto: Space Star 1,3 '01
Pomógł: 20 razy Dołączył: 04 Cze 2009 Posty: 265 Skąd: Jelenia Góra
|
Wysłany: 25-11-2010, 12:03
|
|
|
A próbowałeś resetować kompa i uczyć go obrotów? Jest sporo opisów na forum.
Swoją drogą - w space starze miałem problemy z obrotami, wyczyściłem przepustnicę i pomogło to na jakiś czas. Teraz czasami spadają sobie tak do 500, np. przy staniu na światłach. |
|
|
|
 |
KarolG
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.6 automat
|
Wysłany: 25-11-2010, 23:07
|
|
|
U mnie było podobnie.. Po wymianie przewodów obroty już nie spadały i wszystko OK.
Jeśli dawno nie wymieniałeś przewodów to czas najwyższy jeszcze przed prawdziwą zimą |
_________________ XXX |
|
|
|
 |
|
|