|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
co mozna zrobic z 4G92 ! |
Autor |
Wiadomość |
puntspusy
Forumowicz

Auto: CBO SuperCharger i CSO
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-04-2007, 12:17 co mozna zrobic z 4G92 !
|
|
|
mam lancerka z 4G92 w bardzo fajnym stanie ( 150 000 km ), chcialbym dodac mu troche mocy.
Wiec proste pytanie, co mozna zrobic z 4G92 aby podniesc jego moc ?
I czy gra jest warta swieczki ?
Prosze tylko bez odpowiedzi w stylu, pomaluj obudowe filtra powietrza na fioletowo a uzyskasz 20 hp wiecej. albo zaloz magnetyzer na skrzynie - biegi beda ci szybciej wchodzily |
_________________ too much of my life is spend on the weekend
byly:Trabant 601 kabrio homemade malowany sprayem, Trabant 601 od inwalidy z przyspawanym pretem do pedalu sprzegla, Wartburg 353 Kombi wlasnorecznie malowany, Wartburg 353 z szyberdachem, Biała Łada 2103 z wadliwa instalacja elektryczna, Mitsubishi Colt A150 z tylnym nadkolem przebitym przez amortyzator, VW Passat B2 Kombi diesel pieknie chodzil na oranzadzie, Mitsubishi Colt C50 dojechal i wrocil z UK, Laguna I RHD przerobiona na LHD, Fiat Uno z najglosniejszym tlumikiem swiata sprzedany osobie gluchoniemej, Mitsubishi Lancer CBO 4G92 -kompresor z mercedesa M62, Honda Civic EG5- zawor spotkal sie z tłokiem, Seiceto 900 sciagnalem opone z felgi bez zdejmowania kola, Nissan Almera 2,2 di, Lancer CSO -do teraz,Mitsubishi Colt 2008 do teraz |
|
|
|
 |
stanik
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Pomógł: 26 razy Dołączył: 15 Lut 2006 Posty: 1248 Skąd: Legionowo k/Wawy
|
Wysłany: 16-04-2007, 12:26
|
|
|
a jakie masz na to fundusze? Bo zrobić się da wiele ale pewnie nie za 500 czy 1000 PLN
Pozdrawiam |
_________________ #0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8 |
|
|
|
 |
puntspusy
Forumowicz

|
Wysłany: 16-04-2007, 12:31
|
|
|
tak do 5 tys. ale szarpnal bym sie na wiecej jesli to cos da |
byly:Trabant 601 kabrio homemade malowany sprayem, Trabant 601 od inwalidy z przyspawanym pretem do pedalu sprzegla, Wartburg 353 Kombi wlasnorecznie malowany, Wartburg 353 z szyberdachem, Biała Łada 2103 z wadliwa instalacja elektryczna, Mitsubishi Colt A150 z tylnym nadkolem przebitym przez amortyzator, VW Passat B2 Kombi diesel pieknie chodzil na oranzadzie, Mitsubishi Colt C50 dojechal i wrocil z UK, Laguna I RHD przerobiona na LHD, Fiat Uno z najglosniejszym tlumikiem swiata sprzedany osobie gluchoniemej, Mitsubishi Lancer CBO 4G92 -kompresor z mercedesa M62, Honda Civic EG5- zawor spotkal sie z tłokiem, Seiceto 900 sciagnalem opone z felgi bez zdejmowania kola, Nissan Almera 2,2 di, Lancer CSO -do teraz,Mitsubishi Colt 2008 do teraz |
|
|
|
 |
Tomasz82
Mitsumaniak

Auto: Colt c58 gti 2.0
Zaproszone osoby: 5
Pomógł: 15 razy Dołączył: 12 Gru 2006 Posty: 677 Skąd: RAWA MAZ
|
Wysłany: 16-04-2007, 13:22
|
|
|
swap na mocniejszy silnik,jesli w gre wchodza koszt 5tys lub wiecej. |
_________________ Colt c58 gti 2.0
Nissan interstar 2.5 cdti
Fiat Albea (firma)
Honda TRX250 (qadomania)
 |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 16-04-2007, 13:58
|
|
|
deenbe cos robil. Poszukaj - pisal o tym na forum ale nie pamietam gdzie. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
puntspusy
Forumowicz

|
Wysłany: 16-04-2007, 19:31
|
|
|
o swapie to wiem, ale szukam wciaz jakies alternatywy dla swapa ... a jeszcze a propos swapa to myslalem o 4G93
skrzynia zostaje, zmianiam silnik z osprzetem, wiazke, ecu, podluznice, moze hamulce
ale generalnie zastanwiam sie nad jakimis modyfikacjami 4G92 ,... poradzcie cos - co myslicie o NOSie tak generalnie ? fajna zabawa ? ktos sie w to bawil ?
kurde chyba niemam co zrobic z kasa a niechce sie pozbywac lancera na rzecz np eclipsea |
|
|
|
 |
Kleju
Forumowicz Mivec Power

Auto: Mitsubishi Mirage Cyborg-R
Pomógł: 26 razy Dołączył: 08 Wrz 2006 Posty: 1171 Skąd: Opole
|
Wysłany: 17-04-2007, 17:59
|
|
|
Popieram Twoj pomysl!!! W koncu ktos chce cos konkretnego zrobic!!! Dla mnie swap to juz ostatecznosc ale jestem ciekaw czy inna droga da sie cos zrobic, np soft turbo? |
|
 |
mugen [Usunięty]
|
Wysłany: 17-04-2007, 18:06
|
|
|
walek, przepustnica, frezowanie kolektora dolotowego, elektronika ( swinka ), kolektor rurowy 4-1, itp przy dobrych wiatrach mozna sie zblizyc do osiagow colta gti |
|
|
|
 |
Maki21 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-10-2007, 20:27
|
|
|
przepustnica??? t znaczy co z nia trzeba zrobic? a z tym kolektorem dolotowym tez nie wiem o co biega,jak go trzeba zrobic??? i jeszcze jesli mozesz to wyjasnij mi tez co to znaczy zrobic z ta elektronika,swinka? co to takiego? ja teraz bede chcial zrobic wydech. mam eclipsa 1g 2.0 16v i zrobilem juz kilka rzeczy i jest lepiej ale jeszcze chce aby bylo lepiej. dobry pomysl to kolo zamachowe,ja go odchudzilem i o 2kg i autko sie lepiej zbiera z niskich obrotów i jest bardziej czule na dodanie gazu. polecam zrobic to. mam caly wydech przelotowy i zamiast katalizatora mam strumienice,to juz tak bylo,wiec nie wiem czy to cos dalo czy nie. a ja bym chcial zrobic kolektor wydechowy tylko wlasnej roboty,nigdzie nie moge znajsc takiego kolektora. planuje od kazdego cylindra puscic rure o srednicy 50 mm i pod silnikiem polączyc je do jednej rury o sr. 80 mm która sie konczy przy strumienicy,to narazie tyle a potem bede myslal nad dalszym ciągiem wydechu. co wy o tym myslicie? |
|
|
|
 |
puntspusy
Forumowicz

|
Wysłany: 08-01-2008, 07:21
|
|
|
Jesli chodzi o przepustnice to chodzi o to zeby byla wieksza...zawsze mozesz rozwiercac lub sprobowac kupic z czegos innego albo dedykowana wieksza
Jesli chodzi o kolektor dolotowy to tez przydalby sie jakis customowy-wiekszy z polerowanymi kanalami i tu juz moze byc problem z zakupem...moze wiec pozostaja tutaj prace reczne
Kolektor wydechowy znajdziesz np tu :
http://cgi.ebay.com/ebaym...sspagenameZWDVW
Dalej
wywal strumienice, zaloz od kolektora wydech 2,25"-2,5" na dwoch przelotach
Powieksz tez dolot powietrza jesli bedziesz mial wieksza przepustnice,wiekszy kolektor ssacy i caly wydech z kolektorem wydechowym.
To na poczatek...potem obrobka silnika, na koncu walek np crower
JA osobiscie kupilem sobie honde do takiej zabawy bo z miskiem za wiele nie zdzialasz- czesci malo, wiec przy misku najrozsadniejszy jest wg mnie swap |
|
|
|
 |
menadzer [Usunięty]
|
|
|
|
 |
karolgt
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
Pomógł: 35 razy Dołączył: 02 Lip 2006 Posty: 5645 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 18-01-2008, 23:59
|
|
|
menadzer napisał/a: | http://cgi.ebay.co.uk/Mitsubishi-Lancer-Mirage-4G18-4G92-4G93-TURBO-KIT_W0QQitemZ280130866094QQihZ018QQcategoryZ72205QQrdZ1QQssPageNameZWD1VQQtrksidZp1638.m118.l1247QQcmdZViewItem
To jest niezłe |
fajnie by było gdyby ktoś to wyprobował |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 06-03-2008, 10:17
|
|
|
menadzer napisał/a: | http://cgi.ebay.co.uk/Mitsubishi-Lancer-Mirage-4G18-4G92-4G93-TURBO-KIT_W0QQitemZ280130866094QQihZ018QQcategoryZ72205QQrdZ1QQssPageNameZWD1VQQtrksidZp1638.m118.l1247QQcmdZViewItem
To jest niezłe |
Z całym szacunkiem ale za tą kasę włożysz do auta 2.0 Turbo z Eclipse więc nie wiem czy to takie niezłe.
EDIT:
Np. tutaj http://moto.allegro.pl/it...nika_4g63t.html
Kasa dużo mniejsza a efekt zapewne piorunujący. Do tego trzeba kupić skrzynię, wiązkę, ECU, większe hamowanie, musisz poszukać kogoś kto to zrobi itd. Na bank będzie większy efekt niż uturbienie 4G92. Na turbo zyskasz zbyt mało mocy z tego silnika a po swapie kto wie... przeszło 200 na pewno |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
|
|