Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Chooper
05-03-2008, 20:26
Ile faktycznie zbiornik paliwa ma pojemności w Cari...???
Autor Wiadomość
Gattsu
[Usunięty]

Wysłany: 05-03-2008, 16:01   Ile faktycznie zbiornik paliwa ma pojemności w Cari...???

Witam,
Ma ktoś może wiedzę: ile tak na prawdę mieści zbiornik paliwa w Carismie tegoż płynu...???? Wiadomo producent mówi 61 l, ale dzisiaj normalnie na stacji BP mnie zszokował dystrybutor bo przyjechałem na rezerwie na stację benz. (na rezerwie od momentu całkowitego-ciągłego zapalenia sie lampki: jeść - przejechałem ok. 30 km) i po zatankowaniu do pełna (do odcięcia dystrybutora) wyszło, że zalałem 61.75 litrów... Coś moim zdaniem nie halo: albo zbiornik większy, albo dystrybutor mnie orżnął (mam fakturę...)...

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-03-2008, 17:54   

Bak ma 60l ale w baku jest poduszka powietrzna i jak krzywo staniesz to jeszcze kilka litrów więcej wejdzie no i do tego przeciez jeszcze jest rura wlewowa więc jak do niej nalejesz to kolejne literki się zmieszczą :badgrin: :badgrin: :badgrin:

Mój rekord to 65l ale to już silnik przerywał jak tankowałem :-)

Gattsu
[Usunięty]

Wysłany: 05-03-2008, 18:33   

To niezły czad, bo mi się to pierwszy raz zdażyło, że w ogóle na rezerwie tankowałem i dlatego się zdziwiłem. Auto prościutko stało, a jak mówię odciął sam dystrybutor jak już pewnie pod wlewajkę paliwo dotarło...
A ile tej rezerwy w takim razie jest, bo podają, że na przejechanie ok 50 km... :?: :?:

slawek st 
Forumowicz

Auto: carisma DI-D+/2003r
Wysłany: 05-03-2008, 18:47   

Było już na ten temat, w moim aucie ma 65 l i w innych pewnie też. Jeździłem do zgaśnięcia silnika i tyle mi sie mieściło pod sam korek.

mareqm 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI ,2003 AT
Wysłany: 05-03-2008, 19:12   

Wg moich doświadczeń to pojemność baku wynosi 60 litrów + rezerwa.Od zapalenia rezerwy ciągłym światełkiem wchodzi około 60 litrów.

Gattsu
[Usunięty]

Wysłany: 05-03-2008, 19:16   

Jak do dziś, to ja przeważnie tankowałem ok 56-57 litrów i mi odcinał dystrybutor, a lampka: jeść, jeszcze sie nie zapałała, chyba, że na zakrętach... Dlatego mnie ta sytuacja dzisiaj zdziwiła, że mi prawie 62 litry weszło...

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 05-03-2008, 19:27   

Zbadałem organoleptycznie że jak mi na płaskiej prostej drodze zaświeci się rezerwa na stałe (a nie że od czasu do czasu mignie) to do baku wtedy daje mi się zalać prawie pod korek do podwójnego odbicia pistoletu jakieś 58 litrów zatem wtedy w baku może być jakieś 3-4 litry max.

W momencie gdy mi zaczyna błyskać rezerwa np. na zakrętach i zaleję na tej samej zasadzie do podwójnego odbicia to włazi mi jakieś 52-53 litry więc w baku mam jakieś 7-8 litrów i zwykle tyle w autach jest gdy zapala sie kontrolka rezerwy.

A ile na tym przejedziesz to już zależy od wyprostu nogi, kształtu terenu itp. :badgrin: :badgrin: :badgrin:

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 05-03-2008, 20:09   

jozin, znaczy było :P

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi