Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Potrzebny pomysł na założenie tylniego zderzaka
Autor Wiadomość
MitsuMan
[Usunięty]

Wysłany: 26-04-2008, 15:00   Potrzebny pomysł na założenie tylniego zderzaka

Siemanko

Jak w temacie potrzebna rada. Kupiłem zderzaki od Gti do swojego miśka, pomalowałem i zawiesiłem tylko przedni, ponieważ okazało się że tylne wzmocnienie zderzaka jest mocno przeżarte rdzą i sie sypie. A znalezienie tego wzmocnienia graniczy z cudem podobnie jak same zderzaki. wzmocnienie to nie jest niestety takie jakie mam w swoim miśku, zresztą jest przyspawane do zderzaka. Może macie jakiś pomysł jak sprawić żeby zderzak pojawił się tam gdzie powinien. Dzięki za pomoc. :(

tekki326
[Usunięty]

Wysłany: 26-04-2008, 15:10   Re: Potrzebny pomysł na założenie tylniego zderzaka

MitsuMan napisał/a:
Siemanko

Jak w temacie potrzebna rada. Kupiłem zderzaki od Gti do swojego miśka, pomalowałem i zawiesiłem tylko przedni, ponieważ okazało się że tylne wzmocnienie zderzaka jest mocno przeżarte rdzą i sie sypie. A znalezienie tego wzmocnienia graniczy z cudem podobnie jak same zderzaki. wzmocnienie to nie jest niestety takie jakie mam w swoim miśku, zresztą jest przyspawane do zderzaka. Może macie jakiś pomysł jak sprawić żeby zderzak pojawił się tam gdzie powinien. Dzięki za pomoc. :(

Tego dokupionego przez ciebie (Gti), czy chodzi o mocowanie zderzaka (jako czesc "glownego" samochodu)?

MitsuMan
[Usunięty]

Wysłany: 26-04-2008, 15:19   

no tego z Gti się sypie tamten jest ok. Tylko że z tego co się orientuję to wzmocnie tego który jest teraz założony nie pasuje do tego z Gti

tekki326
[Usunięty]

Wysłany: 26-04-2008, 15:28   

Hmm... A moze da sie jednak jakos dopasowac to od oryginalnego zderzaka? Ja nie mam Colta, wiec nie wiem, jak dokladnie wyglada to mocowanie, ale moze da sie cos dostosowac z innego modelu samochodu?

A jak nie, to pozostaje chyba tylko wprowadzenie w ruch gumowki i spawarki... :|

MitsuMan
[Usunięty]

Wysłany: 26-04-2008, 15:30   

może i można tylko właśnie z jakiego?? Poza tym spawarka nie gra roli bo zderzak z Gti jest z tworzywa sztucznego:(

tekki326
[Usunięty]

Wysłany: 26-04-2008, 15:42   

Hmmm... No to ja juz, niestety, nie jestem w stanie pomoc. :doubt:

Ale zycze owocnych poszukiwan zamiennika/dobrego pomyslu! :P

bobas
[Usunięty]

Wysłany: 26-04-2008, 18:35   

witaj popytaj ludzi o "SIKAFLEX"JEŚLI TO ZNAJDZIESZ TO NIE MA LEPSZEGO KLEJU DO PLASTIKU

PiotrekSL4 
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-04-2008, 18:59   

bobas napisał/a:
witaj popytaj ludzi o "SIKAFLEX"JEŚLI TO ZNAJDZIESZ TO NIE MA LEPSZEGO KLEJU DO PLASTIKU

Sprawdzałes to?? Bo ja wlasnie poszukuje dobrego kleju do plastiku. Zamierzam przykleić na stałe lotke pod przedni zderzak do mojego Lancerka. Czyli klej musi wytrzymać wszystkie warunki atmosferyczne, brud i drgania.
Na forum polecają klej do szyb, aby skleić plastik. Co sądzicie??

tekki326
[Usunięty]

Wysłany: 26-04-2008, 19:36   

Ja bym klejom w tym przypadku w ogole nie ufal... Przy wyzszych predkosciach moze odpasc. :doubt:

Za to, jak przykleisz na slabszy, to po wjechaniu w kraweznik tylko odpadnie i sie nie uszkodzi! :badgrin:

PiotrekSL4 
Mitsumaniak

Wysłany: 26-04-2008, 23:01   

Tekki326 teraz mam przymocowaną tą lotkę na nity. Jako że mam srebrne auto nity nie rzucają sie tak w oczy. Jednak nie wygląda to zbyt estetycznie. Wiec wolałbym tą lotkę jakoś przykleić. Macie jakieś inne propozycję?? Mam gdzies fotki tej lotki to jak znajdę to zamieszcze.

tekki326
[Usunięty]

Wysłany: 26-04-2008, 23:45   

A moze jakies ozdobne, np. czarne, srubki? Mam na mysl takie, jakie sa nieraz ozdoba "wypasionych" felg... - jak tutaj: http://www.tuning.jedrasik.pl/felgi/h147.jpg

Jakby umiescic je jeszcze gdzies przy tylnym zderzaku i progach, ew. dodac jeszcze jakies inne czarne dodatki, to mogloby to naprawde ladnie sie prezentowac... 8) Szczegolnie przy mocno przyciemnionych szybach - a widze, ze takie juz masz. :)

londolut 
jradmin Colt

Auto: FK2
Wysłany: 27-04-2008, 00:46   

PiotrekSL4 napisał/a:
Na forum polecają klej do szyb, aby skleić plastik. Co sądzicie??
Daj klej do szyb i od wewnętrznej strony śruby, To najpewniejsze połączenie.

PiotrekSL4 
Mitsumaniak

Wysłany: 27-04-2008, 09:41   

tekki326 napisał/a:
Szczegolnie przy mocno przyciemnionych szybach - a widze, ze takie juz masz. :)
He.
Nie nie Tekki326. Te ciemne szybki które mam na zdjęciu to tylko tak komputerowo zrobione....

tekki326
[Usunięty]

Wysłany: 27-04-2008, 09:49   

Aaa... Ale wystarczy wrzucic jeszcze jakis czarny akcent (klamki, polakierowane felgi, jakis wlocik powietrza, grill itp.) i bedzie mimo wszystko sie ladnie prezentowac... :P

No, i zawsze mozna zrobic je w kolorze nadwozia, jako mnij rzucajacy sie w oczy detalik. :)

PiotrekSL4 
Mitsumaniak

Wysłany: 27-04-2008, 12:51   

tekki326 napisał/a:
No, i zawsze mozna zrobic je w kolorze nadwozia, jako mnij rzucajacy sie w oczy detalik. :)

o tym to nie pomyslalem. Ale to zawsze jakies wyjscie z sytuacji. Dzieki. Na razie jednak musze jeździc z nitami bo czasu nie mam żeby troche podłubać przy autku.

Odpowiedz do tematu