Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.9DI-D] Seryjne radio a komputer...
Autor Wiadomość
marcinmarcin
[Usunięty]

Wysłany: 18-02-2008, 18:47   [Cari 1.9DI-D] Seryjne radio a komputer...

Witam wszystkich serdecznie. Stalem sie wlasnie szczesliwym posiadaczek Carismy. ;) ) Jest nastepujaca kwestia: W samochodzie jest seryjne radio na CD ktore (jak pewnie w kazdym modelu) jest polaczone z wyswietlaczem komputera. Po wyjeciu panela (przyciskow) z radia komputer sie wylacza... na radiu mam przycisk ktory zmienia wyswietlane dane na wyswietlaczu kompa tzn. srednie spalanie, predkosc i ile km. przejad na baku. Czy jezeli wyjme to radio i bede chcial zalozyc inne, nie seryjne to co w tedy bedzie z komputerem? Czy bedzie mi wyswietlal to wszystko co powinien,a jezeli tak to jak bede zmienial funkcje tj.spalanie, predkosc itd.
I jeszcze jedno pytan ko czy do tego radyjka da rade podlaczyc wzmacniacz? Czy ma w ogole wyjscia na wzmacniacz?
Bede bardzo wdzieczny za wszelkie odpowiedzi...
Z gory dziekuje i pozdrawiam :)

vostel
[Usunięty]

Wysłany: 18-02-2008, 19:11   

Z tego co pamiętam to komputer będzie pokazywał wskazania, jednak trzeba je będzie zmieniać przez kombinację przycisków. Moim zdaniem jeśli nie jesteś audiofilem to wymiana stacji to gra nie warta świeczki. Lepiej zainwestować w głośniki bo te seryjne jednak trochę "pierdzą" przy głośniejszym słuchaniu muzyki ;]

marcinmarcin
[Usunięty]

Wysłany: 18-02-2008, 19:26   

hmmm... i tu jest problem poniewaz ja lubie dobra i glosna muzyke :? A nie wiesz czy mozna podlaczyc jakis przelacznik zeby nim zmieniac wskazania komp.? Cos mi sie wydaje ze bedzie lipa z tym radiem...

vostel
[Usunięty]

Wysłany: 18-02-2008, 19:32   

wykombinować pewnie zawsze coś można, ale zapewne trzeba zagłębić się w konstrukcję radia i zobaczyć jak dokładnie to wygląda.

nie wiem czy nie możnaby zbudować zestawu na bazie fabrycznego odtwarzacza. najlepiej zajedź do jakiejś firmy specjalizującej się w audio i popytaj ich coi sądzą na ten temat

czasami zdarzają sie cuda i fabryczna centrala okazuje się całkiem znośna a do wymiany nadają się jedynie głośniki

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-02-2008, 19:35   

http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=7168
Polecam temacik o radyjkach do Miskow :)
marcinmarcin napisał/a:
A nie wiesz czy mozna podlaczyc jakis przelacznik zeby nim zmieniac wskazania komp.?

nie nie da sie....jedyna opcja to kombinacja przyciskow przy wyswietlaczu ale uwierz mi ze nie jest to latwe i przyjemne...
Na Twoim miejscu zostawilbym radyjko bo w sumie bez jakiejs tragedii gra a doinwestowal bym np. w jakis wzmacniaczyk :)
Pozdroo

marcinmarcin
[Usunięty]

Wysłany: 18-02-2008, 20:51   

Dzieki za wiadomosc. A czy to radio posiada wyjscie na wzmacniacz?

Potek 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 Classic
Wysłany: 18-02-2008, 22:09   

Przeczytaj jednak ten temat o radiach do Miśków. Jest tam wszystko łącznie ze zdjęciami poszczególnych modeli fabrycznych odtwarzaczy.

marcinmarcin
[Usunięty]

Wysłany: 19-02-2008, 18:22   

Tak...tak... sa wszystkie radia ale nie ma nic o wyjsciu na wzmacniacz i chyba z tego co widzialem na zdjeciah to poza wyjsciami na kosc fabryczna, zmieniarke i antene te radia nie maja innych wyjsc tak wiec wzmacniacza raczej nie da sie podlaczyc :(

markar83
[Usunięty]

Wysłany: 01-03-2008, 19:21   

Pytanko: Kupiłem cari 2003r. DI-D 102KM przejechane ma 48 000 całkiem możliwe bo od 11 2005 wyrejestrowany był. Mam taki problem przy odpalaniu jak jest zimny to muszę go dosyć długo kręcić jak jest ciepły to tak ze 4-5 obr. no i jeszcze komputer pokazuje mi śr spalanie zaraz po odpaleniu ok 19,5l jak trochę pochodzi to powoli spada. Nie miałem okazji przetestować na dłuższych odcinkach bo jeszcze nie zarejestrowałem.

marcinmarcin
[Usunięty]

Wysłany: 03-03-2008, 21:18   

Ja Ci niestety nie pomoge bo sam jeszcze swoja nie jezdzilem gdyz dopiero w tym tyg. odbieram ja od blacharza i musze jeszcze ja zarejestrowac. Najlepiej bedzie jak napiszesz swoj post na forum o innym temacie bo tutaj raczej Ci nikt nie pomoze...

Tomashi 
Forumowicz

Auto: Cari DI-D 102 KM '01 r.
Wysłany: 17-03-2008, 12:19   

markar83 napisał/a:
Pytanko: Kupiłem cari 2003r. DI-D 102KM przejechane ma 48 000 całkiem możliwe bo od 11 2005 wyrejestrowany był. Mam taki problem przy odpalaniu jak jest zimny to muszę go dosyć długo kręcić jak jest ciepły to tak ze 4-5 obr. no i jeszcze komputer pokazuje mi śr spalanie zaraz po odpaleniu ok 19,5l jak trochę pochodzi to powoli spada. Nie miałem okazji przetestować na dłuższych odcinkach bo jeszcze nie zarejestrowałem.

pytanie nie do tego tematu :)

Odpowiedz do tematu