|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Otwarty przez: zbyszekm2 10-03-2008, 08:05 |
Różnice silnik 3.2 a silnik 3.2 Common Rail |
Autor |
Wiadomość |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 10-03-2008, 08:00 Różnice silnik 3.2 a silnik 3.2 Common Rail
|
|
|
Jakie są różnice w silnikach jak wyżej?
Mam namyśli jazdę, spalanie |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
Ostatnio zmieniony przez zbyszekm2 10-03-2008, 21:35, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
wojtekkkkk
Forumowicz
Auto: pajero 3.2
Pomógł: 3 razy Dołączył: 13 Paź 2007 Posty: 106 Skąd: lublin
|
Wysłany: 10-03-2008, 20:18
|
|
|
generalnie i wielkim uproszczeniu to we wtrysku common rail chodzi o to zeby zrealizować wtrysk paliwa z bardzo wysokim ciśnienim i uzyskanie przy tym jak najmniejszych kropli, co powoduje spalanie możliwie dużo jego czastek, co wiaże się z jego zmniejszonym zużyciem no i oczywiście mniejszą emisje NOx do atmosfery. Nazwa pochodzi od szyny zasilającej wszystkie wtryskiwacze.Nie ma też pompy wtryskowej tylko pompa wysokiego ciśnienia, a otwarcie wtryskiwaczy sterowane jest impulsem elektrycznym z urządzenia sterującego. Jak to jest praktycznie rozwiązane w mitsubishi nie będę sie wypowiadał bo nie widziałem |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 10-03-2008, 22:06
|