|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CA4A 1.6] Teleskopy do klapy bagażnika |
Autor |
Wiadomość |
rafamalk [Usunięty]
|
Wysłany: 09-03-2008, 13:03 [CA4A 1.6] Teleskopy do klapy bagażnika
|
|
|
Witam
Czy dostanę gdziekolwiek bardzo silne podnośniki do klapy bagaznika? Chodzi mi o takie, które same podniosą klapę po zwolnieniu zamka tj. mam zamiar podłączyć pod klapę siłownik i otwierać ją guziczkiem (zerwana linka i nie mogę otwierać ze środka). Przy okazji pomyślałem sobie,że fajny bajer by był, gdyby klapa jeszcze sama się otwierała
Czy takie coś w oóle jest możliwe?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
bugs [Usunięty]
|
Wysłany: 11-03-2008, 08:31
|
|
|
Jest, nawet w niektórych autach montowane seryjnie.
Musisz po prostu do obecnych teleskopów dołożyć siłownik(i) o odpowiedniej mocy.
Wymiana teleskopów na mocniejsze nic nie da. |
|
|
|
 |
rafamalk [Usunięty]
|
Wysłany: 11-03-2008, 12:37
|
|
|
Bugs, a mógłbyś mi dac jakieś namiary gdie mógłbym takie siłowniki dostać? |
|
|
|
 |
bugs [Usunięty]
|
Wysłany: 11-03-2008, 16:37
|
|
|
Niestety bladego pojęcia nie mam, ale to będzie wyglądać mniej więcej tak jak siłownik do zamka centralnego.
Wujek google trochę pomógł:
http://silowniki-pneumatyczne.pl/
No i allegro:
http://allegro.pl/search....&personal_rec=0
Dokładnie jakiego będziesz potrzebował nie jestem w stanie Ci powiedzieć - nie wiem ile klapa waży, ile masz tam miejsca aby go zamontować, jak chcesz rozwiązać sposób jego uruchamiania (z pilota, czy guzika wew. auta). |
|
|
|
 |
rafamalk [Usunięty]
|
Wysłany: 13-03-2008, 12:46
|
|
|
Siłownik do zamka to ja już kupiłem, ale mi chodzi o sam teleskop, który podnosi klapę.
Chciałbym, żeby klapa sama się podnosiła pod wpływem silnego teleskopa. |
|
|
|
 |
bugs [Usunięty]
|
Wysłany: 13-03-2008, 15:37
|
|
|
Przeczytaj dokładnie co napisałem.
Klapa nie podniesie się pod wpływem teleskopa, bo teleskop do tego nie służy - on jedynie podtrzyma ją w górnym położeniu.
Do otwierania klapy musisz użyć siłownika podobnego do tych od zamka centralnego z tymże o większej (dużo) sile.
Wtedy za pomocą guzika sterującego siłownikiem możesz otwierać i (chyba) zamykać klapę. |
|
|
|
 |
rafamalk [Usunięty]
|
Wysłany: 13-03-2008, 18:20
|
|
|
Aaaaaaaaaa... w ten sposób - nie zrozumieliśmy się |
|