Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Adaho_krak
26-06-2008, 17:32
LPG i licznik
Autor Wiadomość
ronetto 
Forumowicz

Auto: space runner 1,8 GLXi
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 08-08-2007, 10:25   LPG i licznik

uszanowanko.
siadl taki maly szczegol w moim msr96 zreszta niedawno nabytym mianowicie predkosciomierz nie pokazuje nic kompletnie i teraz pytanie co najczesciej jest przeczyna wiele opcji co prawda niema sam licznik juz mawet sprawdzilem i wydaje sie byc dobry ?
drugie pytanko dotyczy gazu . podczas przyspieszania auto niekoniecznie daje z siebie wszystko i daje sie wyczuc delikatne "przerwy" co nie wystepuje na benzynie. czy to tylko filterek moze byc ktorego nie potrafie zlokalizowac? czy moze jakac regulacja itp . instalacja ma jakis rok z kawalkiem i niewiem czy kiedykolwiek cos bylo tam ruszane...

Maryjon 
Forumowicz

Auto: MSR99 2.0 Colt1.3
Wysłany: 08-08-2007, 11:58   

LPG;

Jest kilka rzeczy mających wpływ na takie szarpanie:
1. Regulacja instalacji gazowej
2. Przebicie na kablach świecach (będzie sie szarpanie nasilało)
3. Filtry raczej by ogólnie osłabiły auto i zwiększyły spalanie - na szarpanie nie maja chyba bezpośredniego przełożenia
Colt 1.3 2000
Było
Lancer 1.5 GLi 1991

ronetto 
Forumowicz

Auto: space runner 1,8 GLXi
Wysłany: 09-08-2007, 14:39   

tonie dokonca jest szarpanie a takie cos jakby brak mocy podobne jak sie gaz konczy tylko za chwilke jest dobrze i tylko podczas przyspieszania ostrego . ale niedlugo sie dowiem to napisze co bylo. a licznik juz sie naprawil to byla tylko lineczka co dziwne w dwoch miejscach sie skonczyla zaraz przy slimaku i tak w polowie . nowka 200zl uzywka 100zl chyba od colta88-92 byla i pasuje. pozdro

[ Dodano: 10-08-2007, 22:23 ]
witam... wszystko sie wyjasnilo .. regulacja i jest git , teraz jedzie juz normalnie , gdzies w opcjach mial przestawione na ekonomiczne a ja z ekonomia mam niewiel wspolnego.... pozdrawiam wszystkich

[ Dodano: 10-08-2007, 22:23 ]
dzieki

Patryczek
[Usunięty]

Wysłany: 12-09-2007, 16:28   

ja kupiłem linkę od malucha, przeciąłem na pół i mam dwie.wszystko działa bez zarzutu,a koszt...6 zł.Pozdrawiam.

Odpowiedz do tematu