Pajero 3.2 Did nareszcie Nasze! |
Autor |
Wiadomość |
pat 79 [Usunięty]
|
Wysłany: 14-03-2008, 06:34 Pajero 3.2 Did nareszcie Nasze!
|
|
|
No to sie doczekalismy z mezem. Marzenie z przed pol roku sie spelnilo i prawdziwa terenowka stoi pod domem.
Jak zaszlam w ciaze to padla decyzja o zakupie drugiego samochodu. Spektrum wyboru poszerzalo sie z dnia na dzien. Najpierw szukalismy jakiegos plaskatego. BMW, Audi VW. Maz przebakiwal cos tam, ze mu sie zawsze marzyl 4x4. najlepiej Pajero. Mnie sie takze spodobal. Mowie mu ale po co nam terenowka? Maz przekonywal:
1) koniec z odsniezanie podjazdu pod dom - sasiad ma tak wielki brzuch ze woli nie wyjezdzac z domu jak jest snieg niz odsniezac, no i maz walczy z tym sniegiem od kilku lat.
2) Objedziemy nasz dom polami. teraz juz zawsze sie dostaniemy na droge - ten sam zlosliwy sasiad kloci sie o 20 cm drogi zastawia nam droge chcac wymusic na nas przestawianie plota
3) W Pajero zmiescimy sie my, dziecko, siostra, tesciowa, wozek i pies Nowofundland Tesciowa ewentualnie do bagaznika na Dachu (do tzw. trumny )
4) Rekreacyjnie bedzie jezdzic w gory
5) Pajero jest bezpieczniejszy niz plaskate
6)Wykorzystamy go do drobnych prac w gospodarstwie
7) A wyglad
tu spojrzelismy na siebie i To jest To
zaczelismy szukac i orientowac sie na rynku w cenach. w miedzyczasie zbaczalismy z obranego kursu bo podobal sie nam Mercedes ML. wiem wiem to tylko pseudoterenowka.
okazalo sie ze niedaleko nas jest mozliwosc zakupu sprowadzonego z Austrii Pajero 3.2 Did. z 2001 r.
Zobaczylismy ale sie niezdecydowalismy. Caly czas maz szukal przez rodzine i Internet auta na niemieckim rynku. jednak ceny tam nie byly wcale takie niskie wiec jeszcze raz wybralismy sie zobaczyc samochod do komisu. Tam podjelismy decyzje o zakupie. MIsiek jest nasz od dwoch dni. Jak wychodze z domu i patrze na niego to sie pytam meza : czy to nasza fura?
Wrazenia z jazdy niesamowite. przyznam sie ze sie po prostu balam przesiasc z Polo vw na takiego krazownika. Ale juz po kilku minutach sie rozluznilam i pokochalam jazde tym malenstwem . Maz oczywiscie sprowadzil mnie na zla droge . zlamalam prawo i wjechalam w las pod zakaz ruchu. Ale musialam sie przekonac do czego wlasnie te auto jest stworzone.
zdjecie na razie jedno bo nie mialam czasu wypucowac Miska, a pogoda tak paskudna ze nie chcialo mi sie biegac z aparatem. |
|
|
|
 |
Monia
Mitsumaniak Misiubishi

Auto: CA0 GLI 94 1.3
Kraj/Country: Polska
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 06 Mar 2007 Posty: 1358 Skąd: Sanok
|
Wysłany: 16-03-2008, 20:47
|
|
|
Pozdrawiam i radości z jazdy |
|
 |
Koton
Forumowicz
Auto: Bez auta. Kiedys 92` CA5A
Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Paź 2005 Posty: 356 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 16-03-2008, 21:48
|
|
|
Gratuluje zakupu
pat 79 napisał/a: | W Pajero zmiescimy sie my, dziecko, siostra, tesciowa, wozek i pies Nowofundland Tesciowa ewentualnie do bagaznika na Dachu (do tzw. trumny ) |
|
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 18-03-2008, 08:36
|
|
|
pat 79 to jest taki samochod, w ktorym siedzac nawet na prawym fotelu nie mozna sie nudzic. Wiec zaproponuj mezowi posade pilota a sama zostaniesz krolowa bezdrozy.
Tak czy siak zjezdzajac z czarnego pamietajcie, ze dobry pilot to skarb a bez niego kierowca nie jest w stanie osiagnac tego co w zgranym zespole.
Zycze Wam wspanialych przygod i bezawaryjnej jazdy. Oby Pojarka byla elementem zaciesniajacym wasz zwiazek a nie powodem sporow.
Pamietam taka reklaem RAV4... |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
pat 79 [Usunięty]
|
Wysłany: 18-03-2008, 19:08
|
|
|
Czesc! no tu masz racje nudzic sie nie mozna a tym bardziej jak sie ma nienormalnych sasiadow. dzis wracam z zakupow, skrecam na podjazd pod dom, patrze a tu na srodku drogi dojazdowej do mojej posesji stoi plaskate sasiada. patrze sasiad idzie i nie ma zamiaru cofnac swojego plaskacza. sie zdenerwowalam i po meza ide. "kochanie chcesz sprawdzic nasza bestie w terenie to siadaj i objezdzaj dom wygonem (czyt. droga dojazdowa do pol przeznaczona dla traktora lub zaprzegu konnego)" no i maz mial niezla zabawe. Przyjemnosci z jezdzenia pajerka sie skoncza mi w przyszlym tygodniu wtedy to bowiem wracam do pracy i bede dojezdzac plaskatym. ale jak tylko bedzie mozliwosc to wyrwe mezusiowi kierownice |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 19-03-2008, 08:38
|
|
|
pat 79 napisał/a: | to wyrwe mezusiowi kierownice | uuuu ostry zwiazek |
 |
|
|
|
 |
pat 79 [Usunięty]
|
Wysłany: 19-03-2008, 08:56
|
|
|
Jakby ktos chcial powiedziec, ze to maz zdecydowal o zakupie takiego samochodu to uprzejmie informuje ja tez mam tu cos do powiedzenia. przynajmniej w kwestiach dokonywania zakupow sie zgadzamy . za te pieniadze moglibysmy kupic cos nowego ze salonu np. Grande P. ale tu z calym szacunkiem do posiadaczy tych samochodzikow, to byloby takiem nudne i pretensjonalne. I nikt ze znajomych nie zapytalby "Dlaczego..." |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 19-03-2008, 09:31
|
|
|
pat 79, no to teraz tylko czekamy na jakies zdjecia... |
 |
|
|
|
 |
pat 79 [Usunięty]
|
Wysłany: 19-03-2008, 16:57
|
|
|
tylko niech mi ktos zdradzi jak zmniejszyc rozmiar zdjecia moje maja okolo 48 KB. w profilu ten rozmiar nie przejdzie. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 19-03-2008, 20:18
|
|
|
Wstaw - zmniejszę. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
pat 79 [Usunięty]
|
Wysłany: 20-03-2008, 09:36
|
|
|
czy mam po prostu wyslac zdjecia na serwer? jesli dobrze mysle to powinnam wybrac opcje "zdjecia" dalej przegladnac moje pliki, wybrac wlasciwe zdjecia i wyslac na serwer? |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 20-03-2008, 10:31
|
|
|
myslalem raczej o zdjeciach do galerii
ale spoko
jesli chcesz to przeslij mi fotke na avatar, przerobie Ci do rozmiaru dajacego sie wstawic
pozdrawiam
gene@maddox.pl |
 |
|
|
|
 |
e-wet [Usunięty]
|
Wysłany: 20-03-2008, 14:20
|
|
|
Gratulacje, też myślę o zakupie takiego 2000-2001 z 7 miejscami.
Dotychczasowy misiek troszkę mnie zawodzi i zdecydowaliśmy (z zoną, bo wpychać się czasem muszę) że kupimy misia III.
Uważam że do II mam pecha, bo nie wyglądała na taką dojechaną, ale się nią okazała. |
|
|
|
 |
pat 79 [Usunięty]
|
Wysłany: 20-03-2008, 16:29
|
|
|
pokieruj mnie na te galerie, bo szukam i szukam a znalezc nie moge. chetnie sobie poogladam. a tam jakies ograniczenia rozmiarowe w KB sa? |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 20-03-2008, 17:37
|
|
|
pat 79, na gorze w menu masz guzik "album"
http://www.mitsubishi-grafix.pl/forum2/album.php
tam mozesz wstawic swoje fotki i potem podac link w profilu. Pod Twoim wpisem zawsze bedzie sie wyswietlal maly guziczek galeria (np tak jak u mnie) |
 |
|
|
|
 |
|