|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wolne obroty |
Autor |
Wiadomość |
misio-1992
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant GLSi E33A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 170 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 16-03-2008, 12:27 Wolne obroty
|
|
|
Może ktoś mi wytłumaczy jak to jest z wolnymi obrotami przy automatycznej skrzyni biegów.Otóż w pozycji P lub N obroty są prawidłowe (około 860 obr/min) ale przy krótkich postojach np.: pod światłami na wciśniętym hamulcu w pozycji D obroty spadają do 400-500 i trzęsie całym samochodem.Czy jest to normalne zjawisko? Czy jest to prawidłowy styl jazdy (trzymanie pojazdu na hamulcu w pozycji D) ? Dodam jeszcze że jeżdżę na LPG. |
|
|
|
 |
spooner [Usunięty]
|
Wysłany: 16-03-2008, 19:02
|
|
|
Wg. mnie jest to normalne, jak trzymasz samochod na hamulcu w pozycji D zawsze oboroty spadaja a powroca do normalnych jak poscisz hamulec i auto zacznie sie powoli toczyc to oborty wroca do normalnych obrotow biegu jalowego. Jednak z drugiej strony chyba nie powinny spadac do tak malej wartosci ale moze to wina gazu. Może ktos bedzie wiedzial wiecej. To tyle z mojej strony. Pozdro. |
|
|
|
 |
gondoljerzy [Usunięty]
|
Wysłany: 16-03-2008, 21:03
|
|
|
To nie jest normalne żeby obroty tak spadały. Miałem automat w gaźnikowym galancie gdzie nie było regulacji wolnych obrotów i nie było takiej przypadłości. W silniku z regulacją wolnych obrotów dopuszczalny jest chwilowy spadek po wzroście obciążenia, ale potem obroty powinny wrócić do swojej nominalnej wartości. |
|
|
|
 |
|
|