|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1G 90-94] wymiana oleju w skrzyni |
Autor |
Wiadomość |
beben1982 [Usunięty]
|
Wysłany: 02-04-2008, 12:28 [1G 90-94] wymiana oleju w skrzyni
|
|
|
witam
czy ktoś może mi napisać jak się dolewa oleju do skrzyni biegów a ściślej to gdzie jest wlew i czy jest możliwość spuszczenia oleju starego
i drugi trochę trudniejszy problem to to że jak jest zimny to mi gaśnie to znaczy gaśnie jak mu przycisnę i puszcze na luz co może być tego przyczyną
z góry dzięki za informację |
|
|
|
 |
conti64 [Usunięty]
|
Wysłany: 04-04-2008, 23:19
|
|
|
beben, jedź Ty lepiej do punktu wymiany oleju. 10 minut i masz z po kłopocie |
|
|
|
 |
mitutoyo [Usunięty]
|
Wysłany: 05-04-2008, 20:52
|
|
|
Beben,jest tak:
Od spodu w skrzyni jest korek na klucz bodaj 24, korek jest wkrecony poziomo,odkrecisz go - olej ścieknie
Patrzac od przodu samochodu na skrzynie,znajdziesz drugi korek (klucz 17) ten jest kontrolny czyli zostawiasz go odkreconego podczas wlewania oleju coby poziom odpowiedni ustalic (jak zacznie otworem po tym korku wyciekac olej to oznacza ze juz wystarczy i trzeba go wkrecic)
Niby powinno sie wlewac olej wlasnie tym korkiem kontrolnym przez jakas cienka ryrke ale ja osobiscie wykrecam takie (ni to korek ni to śruba) na klucz 19,znajduje sie to przy wybieraku,znajdziesz patrzac przy otwartej masce bo to jest na górze skrzyni.
Odkrecam to sobie, wkladam rurkę okolo fi 8 z butelka po mineralce na koncu,zalewam butelke olejem i czekam az sobie wplynie oczywiscie kontrolujac poziom korkiem (17-tką). |
|
|
|
 |
|
|