Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.9TD] No i stało się!
Autor Wiadomość
cezarek
[Usunięty]

Wysłany: 13-03-2008, 18:50   [Cari 1.9TD] No i stało się!

Witam wszystkich!
W końcu udało mi się kupić wymarzoną Cari. Wersja elegance 1.9 TD z 2000 roku, silnik TD (nie di-d). Koszt 21 800. Przebieg 143 tysiace. od 2 lat w kraju (rok czasu stała w garażu, prawie nie używana). NA kompie w ASO zero błędów, mechanik po oględzinach zapytał: "a to auto jeżdziło w ogóle w kraju??". Jednym słowem stan techniczny adekwatny do ceny (wg. mnie). Niestety w samochodzie nie ma oryginalnego radia. Mam taki spory wyświetlacz nad nawiewami przy konsoli, ale pokazuje on tylko date i godzinę. Powiedzcie mi co jeszcze na nim można zobaczyć, używając oryginalnego radia? Czy w tej wersji komp pokazywał średnie spalanie, temp. na dworze i inne rzeczy, czy tylko dla "picu" wrzucili tam duży wyświetlacz?
Pozdro dla wszystkich!

kris80 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 16V (GLS) 97r.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-03-2008, 20:40   

No witam to jest nas juz więcej w świdniku, życze miłego korzystania z cari.

NaMigi
[Usunięty]

Wysłany: 14-03-2008, 03:22   

Witaj cezarku.
Od miesiaca mam identyczna wersje Mitsubishi Carismy- rowniez wersja Elegance 1,9 TD z 2000roku o przebiegu 168 tys zl. Tez wszystko z nia w jak najlepszym porzadku, tylko... zaplacilam za nia 17.300zl plus 1.200zl oplaty. Jak ja ubezpieczylam okazalo sie ze wartosc rynkowa naszych aut to 20.000zl. No nic... stalo sie. Mam nadzieje, ze bedzie Ci sluzyla. Ja mam orginalne radio i pod data i godzina pokazuje sie czestotliwosc radiowa i nazwa stacji.
Pozdrawiam, Natalia.

Pepino
[Usunięty]

Wysłany: 14-03-2008, 13:47   

Witam.
Też kupiłem Carisme, GDI po lifcie (12.99). Dałem 3300euro, przebieg 13800km.
Na wyświetlaczu poza godziną jest temp.zewnętrzna,średnie spalanie,średnia prędkość,ilość kilometrów do tankowania,stacje radiowe i coś tam jeszcze.
Sterowane z radia,ale podobno musi być orginalne (na allegro ok 400zł z CD).
Dowiedziałem sie tu wielu ciekawych rzeczy,między innymi o czyszczeniu przepustnicy.Jak będzie cieplej to pogrzebie sobie trochę przy niej. Moja Cari ma wszystkie przeglądy w ASO, ostatni po 132000, ale ja nie jestem przekonany do ASO. Tylko dalczego świece do GDI są takie drogie?, 44zł/szt w hurtowni z moim rabatem (IZFR6B)-SKANDAL.
Może ktoś wie gdzie mogą byc tańsze?

Pozdrawiam wszystkich.

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 14-03-2008, 14:16   

Świece drogie? Przecież w innych autach starczają na 30tys a kosztuje komplet ponad stówę z okładem a tu komplet kosztuje dwie stówy a wystarcza na 3x dłużej. To gdzie tu jest drogo ha? :twisted: :badgrin: :axe:

Pepino
[Usunięty]

Wysłany: 14-03-2008, 14:27   

Hmmmm, nie wiedziałem że te świece starczają na taki przebieg, nie doczytałem tego.
Do auta żony (ALMERA) kupowałem świece po 20zł, może dlatego te wydały mi się drogie.
Dzięki Saphire za uświadomienie.
Pozdro.

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 14-03-2008, 14:39   

Tak jak Saphire napisał:
1. świeczki w GDI na 90tyś. :lol:
2. rozrząd jak orginalny na 90tyś. :lol:
3. olej co 10tyś. :cry: - 3.8l.
4. płyn w chłodnicy na 3-4 lata jak markowy Ja mam na -45st. :lol:
5. olej w skrzyni na 150tys. :lol: - 2.2l
6. wspomaganie - Dextron raz na 3 lata
7. płyn hamulcowy normalny DOT

To tyle ważnych rzeczy

Tomashi 
Forumowicz

Auto: Cari DI-D 102 KM '01 r.
Wysłany: 14-03-2008, 20:41   

Hmmm...coś drogawo kupiłeś tą Cari. Mnie się udało kupić 2001 rok za 22 tys (z opłatami), ale mam DI-Da i 120 tys przebiegu...
Niech Ci służy :biggrin:

cezarek
[Usunięty]

Wysłany: 14-03-2008, 21:34   

Zdaje sobie sprawę, że nie była to okazyjna cena ;) ale mimo wszystko w regionie lubelskim ceny samochodów są wyższe niż na zachodzie Polski. Dodatkowo większość samochodów z tego rocznika jest sprowadzona, ale nie zarejestrowana (szukałem zarejestrowanej). Di-d`a nie chciałem ze względu na kosztowne ewentualne naprawy silnika, tu mam dobry sprawdzony silnik (ojciec ma taki sam w volvo v40, na liczniku ma już 360 tysięcy i nie ma najmniejszych problemów).
Pozdrawiam!

Pieniek 
Mitsumaniak

Auto: Carisma DiD HP 2001
Wysłany: 15-03-2008, 11:40   

Jeśli chodzi o silnik to DID jest zdecydowanie lepszy i mniej awaryjny od TD ale miejmy nadzieję, że kłopoty będą Cię omijały. Myślę, że w tej cenie lepiej było poszukać DID-a.
Życzę bezproblemowej eksploatacji.

dranek
[Usunięty]

Wysłany: 15-03-2008, 14:11   

Kolego dobrze że mechanik obejżał Ci autko ale ja polecam wymiane pasków. Guma lubi parcieć a jak autko rok czasu stała w garażu koszty małe ale pewność że nic nie strzeli bezcenne.
Pozdrawiam miłego urzytkowania.

cezarek
[Usunięty]

Wysłany: 15-03-2008, 18:17   

Płyny i paski zamierzam wymienić w nadchodzącym tygodniu. Słusznie Dranek mówisz, spokojny sen jest bezcenny :)

kielurkk 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1,9TD GLX 98r.
Wysłany: 15-03-2008, 19:47   

Gratulacje i witamy w klubie :D

TWO BEER OR NOT TWO BEER THAT IS THE QUESTION

SHEAKESBEER

Samochód japoński tak jak Chuck Norris zapala z pół obrotu :D

Piszę poprawnie po polsku
.

Odpowiedz do tematu