Pomocy !! Space Star po stluczce.... |
Autor |
Wiadomość |
gorgi3 [Usunięty]
|
Wysłany: 19-03-2008, 20:23 Pomocy !! Space Star po stluczce....
|
|
|
Witam wszystkich. Mialem dzwona w Holandii i zaraz po wystrzeleniu poduszek zgasl mi silnik zupelnie jak by zadzialal czujnik inercyjny czy wylacznik uderzeniowy. Nie mam przy sobie instrukcji ale dzwonilem do serwisu w Polsce i powiedzieli ze w Space Star diesel nie ma takiego czujnika. Wszystko wskazuje na to ze silnik powinien zapalic ale kreci kreci i nic...Moze jednak jest jakies awaryjne odciecie zaplonu ?? Jak mi sie uda odpalic to unikne wizyty w serwisie gdzie bez znajomosci jezyka moga mnie okantowac. Jak ktos ma jakis pomysl to bede wdzieczny za pomoc....
Pozdrawiam
Pechowy Urlopowicz |
|
|
|
 |
futrzany
Forumowicz Futrzany
Auto: Space Star DID
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 19 razy Dołączył: 22 Kwi 2007 Posty: 185 Skąd: Radzymin
|
Wysłany: 19-03-2008, 22:16
|
|
|
witam, na pewno Space nie ma czujnika uderzeniowego to wiem, a czemu nie pali tego akurat nie wiem , zobacz czy nie zgniotło kompa sterującego pracą silnika jest on na prawej podłużnicy na wysokości pompy wspomagania, taka czarna puszka 25x25 x6 cm
pozdrawiam |
|
 |
gorgi3 [Usunięty]
|
Wysłany: 20-03-2008, 21:57 Dzieki za rade ale...
|
|
|
komp wydaje sie nietkniety chyba, ze szlag go trafil przez wstrzas... Kombinuje wiec dalej i czekam na rady lepiej ode mnie obeznanych z tematem.....
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 21-03-2008, 09:09
|
|
|
A immobiliser? Tylko nie bardzo wiem jak go obejść. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 21-03-2008, 10:59
|
|
|
Jesteś w Holandii a tam przecież serwisów od miśków od nawalenia więc najlepiej tam uderzaj z problemem to na miejscu spacyfikują. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 21-03-2008, 11:05
|
|
|
jest jeszcze taka opcja ze przy uderzeniu silnik za szybko wyhamowal i cos sie stalo z rozrzadem |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
co_hipi [Usunięty]
|
Wysłany: 21-03-2008, 11:19
|
|
|
rozłacz akumulator na 15 minut sprubuj sresetowac system moze jakis blad siedzi gdzies i blokuje sprubuj to nic nie kosztuje |
|
|
|
 |
gorgi3 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-03-2008, 11:59 Dzieki za rady ale...
|
|
|
Odpowiem zbiorowo na wasze posty ( dzieki za nie
Wizyty w serwisie wolalbym uniknac bo jak odpale samochod to reszte zalatwie sam
Przy trafionym immobilaizerze silnik raczej by nie krecil.
Opcje z odlaczaniem aku juz testowalem.
A silnik nie stanal gwaltownie tylko po lekkim uderzeniu ( blotniki cale jedna lampa cala wzmocnienie dolne nie ruszone) wylaczyl sie powoli tak jakby cos odcielo mu paliwo ale rozrzad jeszcze sprawdze. thx
Dziekuje Wam za dobre rady ide kombinowc dalej.
Jak ktos wpadnie na jakis ciekawy pomysl piszcie. Im wiecej glow tym wiecej pomyslow i wieksza szansa, ze osiagne sukces .
Jesszcze raz DZIEKI
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 21-03-2008, 14:29
|
|
|
a skoro kreci to czy chwile po kreceniu rozrusznikiem nie zapala sie kontrolka od silnika?? |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
gorgi3 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-03-2008, 19:20 Moge krecic i krecic ale nie zapalaja
|
|
|
sie zadne kontrolki bledow...Koncza mi sie juz pomysly chyba skonczy sie na wizycie w misku...
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
futrzany
Forumowicz Futrzany
Auto: Space Star DID
Pomógł: 19 razy Dołączył: 22 Kwi 2007 Posty: 185 Skąd: Radzymin
|
Wysłany: 21-03-2008, 21:56
|
|
|
immobiliser jest połączony stale z tym kompem na podłużnicy, ale silnik będzie kręcił i tak, jeszcze jedna rzecz mi świta, za prawą lampą przednią jest wiązka przewodów prowadząca z przodu auta do puszki bezpieczników przy serwie , zobacz czy nie ucięło jakiegoś z przewodów, są w takim grubym peszlu , miałem kiedyś taki właśnie problem , jeszcze za lampą są też masy też sprawdż |
|
 |
gorgi3 [Usunięty]
|
Wysłany: 22-03-2008, 16:07 Niestety te przewody
|
|
|
tez sa nietkniete.... lipa oj lipa... |
|
|
|
 |
michu_872
Mitsumaniak

Auto: Galant E39a
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Maj 2006 Posty: 342 Skąd: Fałkowo k. Gniezna
|
Wysłany: 22-03-2008, 18:09
|
|
|
być może masz odcięte zasilanie pompy paliwa... (rozumiem że benzyniak)
jak masz możliwość to sprawdź... |
_________________ Galant E39a & Polski Fiat 2000DOHC 72r (czeka na natchnienie).
BMW E36 - "Brzydula"
 |
|
|
|
 |
gorgi3 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-03-2008, 21:01 Mam dieselka....
|
|
|
i chyba nic nie wyjdzie z samodzielnej naprawy....buuu |
|
|
|
 |
michu_872
Mitsumaniak

Auto: Galant E39a
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Maj 2006 Posty: 342 Skąd: Fałkowo k. Gniezna
|
Wysłany: 23-03-2008, 23:48
|
|
|
sorki nie doczytałem w pierwszym poście tego ważnego słowa...
a miał możliwość się gdzieś rozszczelnić wężyk od zbiornika lub filtra paliwa do pompy wtroskowej???
nie wiem jak to jet u Ciebie ale jeżeli gdzieś łapie lewe powietrze to pompa w ogóle może nie dostawać paliwa... |
_________________ Galant E39a & Polski Fiat 2000DOHC 72r (czeka na natchnienie).
BMW E36 - "Brzydula"
 |
|
|
|
 |
|