Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[ALL] Problem z elektryka
Autor Wiadomość
Kudlaty
[Usunięty]

Wysłany: 07-02-2008, 18:16   [ALL] Problem z elektryka

Witam

Mam troche nietypowy problem z elektryka.

Przy zakupie miska nie mialem radia tylko zaslepke, ostatnio nabylem radyjko i chcialem je podlaczyc.
Zdjalem zaslepke, jest wiazka, bez oryginalnej kostki mitsubishi. Wszystkie kabelki poizolowane od siebie, wygladaly jakby ktos odcial wczesniej kostke. Znalazlem na forum opis wiazki (ktory kabelek od czego) i zabralem sie za laczenie, jednak tu jest haczyk.
Przewody ktore tam sa w ogole nie pasuja do opisu. U mnie sa:
- zielony morski
- czarny/czerwony
- niebieski
- czarny/zolty
- niebieski
- czerwony
- czerwony/bialy
- czerwony/niebieski
- zolty/zielony
- zolty/czerwony
- zielony/bialy
- zolty/niebieski

na przewodach niebieski;czerwony oraz czerwony/bialy;czerwony/niebieski sa glosniki.
drugi niebieski jest zasilanie ze stacyjki
czarny/zolty - masa

Ale tu sie zaczynaja schody:
zielony/bialy rowniez ma przejscie do masy
na czarny/czerwony mam 6V wzgledem masy z akumulatora

Do czego sa pozostale przewody ?

A zeby bylo ciekawiej to po odizolowaniu tych kabli w samochodzie zaczely dziac sie dziwne zeczy tzn.
na czarny/czerwony zanika napiecie do 0,3 V wzgledem masy przy otwartych drzwiach lewych, zanika do 0 przy otwartych drzwiach prawych
Otwarcie drzwi resetuje zegarek
nie ma sygnalizacji otwartych drzwi
lampka w podsufitce przestala swiecic, zarowke sprawdzalem jest ok

Czy ktos ma moze schemat instalacji zebym wiedzial gdzie zaczac poszukiwania co jest nie tak. A moze ktos z Was moglby cos podpowiedziec.

Pozdrawiam

smax6
[Usunięty]

Wysłany: 23-03-2008, 16:35   

witam, postaram ci pomuc.bo trohe zjadlem nerwow przy swoim,sprawdz wiaske pomiedzy dzwiami jak to nie to, to zadzwon do mnie i opisz ten lub inny problemy rowniesz dotyczace silnika pozdrawiam. tel.514-987-091 :twisted:

Odpowiedz do tematu