Przesunięty przez: swinks_UK 08-02-2009, 02:40 |
E88A dziwny szum podczas jazdy |
Autor |
Wiadomość |
MadMax [Usunięty]
|
Wysłany: 05-04-2008, 14:46 E88A dziwny szum podczas jazdy
|
|
|
Witam od pewnego czasu podczas jazdy przy hamowaniu silnikiem i w trakcie spokojnej jazdy słyszę jakiś dziwny szum dochodzący z lewej części przedniego podwozia od strony kierowcy. Fakt mam opony do wymiany i rozglądam się właśnie za jakimiś nowymi ale wątpie żeby to była wina opon. Rolki od wszystkich pasków są ciche sprawdzałem w ASO i nic nie wykryli. Może ktoś z Was zmierzył się już z podobnym problemem ? |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 05-04-2008, 17:23
|
|
|
Łożysko? |
Just think...
. |
|
|
|
 |
MadMax [Usunięty]
|
Wysłany: 05-04-2008, 23:05 ...
|
|
|
Masz na myśli piastę w lewym kole Hubeert ? |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 06-04-2008, 01:01
|
|
|
Raczej łożysko/ska na tej piaście ale tak o to mi chodzi. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
MadMax [Usunięty]
|
Wysłany: 06-04-2008, 14:28 ...
|
|
|
Zdejmowałem dzisiaj koło i lekko wszystko chodzi nie ma żadnych oporów więc to chyba jednak nie to ... |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 06-04-2008, 15:26
|
|
|
Bez obciążenia to sobie można sprawdzać do woli chyba, że łożysko się juz rozsypało.
Wg mnie to jest najbardziej prawdopodobne.
Jak się to zachowuje w zakrętach z lewo? cichnie? |
Just think...
. |
|
|
|
 |
doss_bastard [Usunięty]
|
Wysłany: 06-04-2008, 18:34
|
|
|
ja tez bym stawial na lozysko, wez go na lewarek i na luzie zakrec kolem jak bedziesz slyszal ten sam dziwek to na 99% lozysko. |
|
|
|
 |
MadMax [Usunięty]
|
Wysłany: 09-04-2008, 22:25 ...
|
|
|
Jutro posłucham w zakrętach Huubert i zobaczę co i jak bo tego jeszcze nie sprawdzałem
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
JPR
Mitsumaniak

Auto: Galant 1.8 16V
Pomógł: 6 razy Dołączył: 05 Cze 2007 Posty: 72 Skąd: Zamość
|
Wysłany: 10-04-2008, 11:28
|
|
|
Piasta z łożyskiem do wymiany, niedawno miałem podobny
problem(360zł).Pozdrawiam mitsumaniaków. |
_________________ JPR
 |
|
|
|
 |
MadMax [Usunięty]
|
Wysłany: 11-04-2008, 22:58 ...
|
|
|
W zakrętach też słychać też myślę że to piasta więc będę musiał się rozglądać za nią. Dam znać po wymianie czy szum ustał. Dzięki za podpowiedzi panowie
[ Dodano: 17-04-2008, 09:01 ]
Wczoraj wieczorkiem przejechałem się przez kawałek autostrady tak 160 i co zauważyłem :
Kiedy przy tej prędkości wrzuciłem na luz to szum ustał nie było już słychać nie niepokojącego. Mam obawy że to może być niestety jakieś łożysko w skrzyni... Panowie jakie są objawy padającej skrzyni ? Bo piasta napewno jest dobra jeśli na luzie nic nie słychać ... |
|
|
|
 |
|