|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Silnik przerywa na 3000 obrotów |
Autor |
Wiadomość |
endriu [Usunięty]
|
Wysłany: 20-03-2008, 21:13 Silnik przerywa na 3000 obrotów
|
|
|
Mam taki dziwny objaw. Otóż jak startuję ze skrzyżowania i na jedynce przekraczam 2500 obrotów to następuje chwilowe jakby odłączenie zapłonu i po chwili znowu autko wchodzi na obroty poza tym raz mam ok. 500 obrotów a innym razem 1500 na rozgrzanym silniku. |
|
|
|
 |
Robercik64 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-03-2008, 00:10
|
|
|
jak autko jest starsze to taki typowy objaw w benzynie to albo przewody WN albo rozdzielacza zapłonu/cewka , poszukaj w tych miejscach ....pzdr |
|
|
|
 |
endriu [Usunięty]
|
Wysłany: 25-03-2008, 16:37
|
|
|
Na Wielkanoc zrobiłem 600 km i jakoś te objawy jakby ustąpiły, może paliwo było złej jakości...
Ale coś i tak jest na rzeczy, bo teraz (zdarza się czasem) po uruchomieniu zimnego silnika wchodzi on na obroty biegu jałowego (na ssaniu) dławiąc się i jakby mu paliwo nie docierało. Czy to efekt zabrudzonego przepływomierza, czy raczej silnik krokowy? |
|
|
|
 |
|
|