|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
rasowy odgłos pracy silnika |
Autor |
Wiadomość |
cocoo24 [Usunięty]
|
Wysłany: 02-04-2008, 10:42 rasowy odgłos pracy silnika
|
|
|
Witam. Chodzi mi o rasowy odgłos pracy silnika bez stożka. Kumpel w colcie miał na wężu od filtra powietrza taki oryginalny plastykowy grzybek, dobrze to spełniało swoją rolę, silnik wydawał rewelacyjny odgłos przy wkręcaniu się. Wie ktoś gdzie dostać takie coś, lub jakieś inne rady aby uzyskać taki dzwięk???
http://www.allegro.pl/ite...97r_silnik.html
tu na foto widac o co mi chodzi
[ Dodano: 02-04-2008, 12:12 ]
no Panowie |
|
|
|
 |
Morfi
Mitsumaniak Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 22 razy Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 6530 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 02-04-2008, 12:57
|
|
|
wystarczy sportowy tłumik koszt jakies 300 - 400zł |
_________________ Moje OPC http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=96694
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain |
|
|
|
 |
cocoo24 [Usunięty]
|
Wysłany: 02-04-2008, 13:01
|
|
|
o to właśnie chodzi ze niechce mieć tłumika sportowego, wydech ma chodzić normalnie,
[ Dodano: 03-04-2008, 10:47 ]
ok zapytam w coltach bo coś ciężko idzie |
|
|
|
 |
Geloo_Jedi [Usunięty]
|
Wysłany: 04-04-2008, 08:58 Re: rasowy odgłos pracy silnika
|
|
|
cocoo24 napisał/a: | ...Kumpel w colcie miał na wężu od filtra powietrza taki oryginalny plastykowy grzybek, dobrze to spełniało swoją rolę, silnik wydawał rewelacyjny odgłos przy wkręcaniu się... |
Z tego co wiem, to takie pojemniki służą wyciszaniu dźwięków silnika a nie "rasowaniu".
Jeżeli chcesz wydobyć dźwięk o którym mówisz, to zamiast oryginalnej rury dolotowej do kolektora zamontuj profilowaną rurę z nierdzewki - i ładnie wygląda i lekko nada takiego właśnie sportowego brzemienia. Sprawdzane empirycznie w toyocie avensis. |
|
|
|
 |
|
|