|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CJ1A 1.3] Szarpanie na zimnym silniku! |
Autor |
Wiadomość |
elbanditos
Nowy Forumowicz
Auto: Colt 1.3 CJO 96/02
|
Wysłany: 20-09-2008, 16:11 [CJ1A 1.3] Szarpanie na zimnym silniku!
|
|
|
Mam problem. Jadąc jak jest zimny na 3-4 nawet na 5 biegu zaczyna czasami szarpać tak jakby się dusił jakby brakowało mu paliwa (choć bak pełny). Jak się rozgrzeje to jest ok. Jadąc pod górkę częściej się to zdarza, nie wiem czego może być to przyczyna. Od niedawna zaczęło się tak dziać, może filtr paliwa? Proszę o poradę z góry dziękuję. |
|
|
|
 |
cotmaniak
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Colt 1,6 16V GLX 96
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-09-2008, 14:17 Re: Szarpanie na zimnym silniku!
|
|
|
elbanditos napisał/a: | Mam problem. Jadąc jak jest zimny na 3-4 nawet na 5 biegu zaczyna czasami szarpać tak jakby się dusił jakby brakowało mu paliwa (choć bak pełny). Jak się rozgrzeje to jest ok. Jadąc pod górkę częściej się to zdarza, nie wiem czego może być to przyczyna. Od niedawna zaczęło się tak dziać, może filtr paliwa? Proszę o poradę z góry dziękuję. |
Witam ...Proponuję żebyś zaglądnął na świece. ja tesh tak miałem, ten sam problem. Jadąc jak jest zimny na 3-4 nawet na 5 biegu zaczynał czasami szarpać, tak jakby się dusił jakby brakowało mu paliwa. I tesh po wymieniałem filtry, pompy paliwa, itd.itp. i nic ..
teraz moj misiek chodzi jak burza. (kupiłem NKG od razu 4 szt. ) szt. 11zł. pozdrawiam. |
|
|
|
 |
pajakleon [Usunięty]
|
Wysłany: 27-09-2008, 13:52
|
|
|
Ostatnio też zauważyłem dławienie się silnika na pierwszych kilometrach po uruchomieniu (zwłaszcza gdy auto stało całą noc na deszczu). Wymiana świec pomogła, teraz śmiga od razu po zapaleniu silnika. |
|
|
|
 |
wojtas20
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1.9 TD 2000r 90km
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 5 razy Dołączył: 20 Sty 2008 Posty: 336 Skąd: Kęty/Bielsko Biała
|
Wysłany: 27-09-2008, 14:45
|
|
|
Ile świec jest w naszym colciaku ? |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 27-09-2008, 16:08
|
|
|
wojtas20 napisał/a: | Ile świec jest w naszym colciaku ? | Tyle, ile przewodów zapłonowych, czyli 4. Co za pytanie! |
|
|
|
 |
|
|