|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] Obroty |
Autor |
Wiadomość |
byczeks [Usunięty]
|
Wysłany: 30-06-2008, 20:57 [Cari 1.8 GDI] Obroty
|
|
|
Moja Cari cierpi na standardowe w tym modelu 1.8 GDI rocznik '98 "falowanie obrotów". Nie jest to duże falowanie także z tym jeżdżę, aczkolwiek liczę się z tym że w niedługim czasie odwiedzę mechanika aby mi przeczyścił przepustnicę. Oprócz mnóstwa zalet i plusów Cari jest coś, co mnie trochę denerwuje. Nie wiem czy to jest standard w tym modelu, czy to przypadłość mojej bryczki. Po dodaniu pedału gazu dosyć żwawo wchodzi na obroty, natomiast po puszczeniu pedału jest taki przestój (może to jest ułamek sekundy - ale przy szybkiej zmianie biegów jest to odczuwalne) i z obrotów schodzi powoli. Przy spokojnej jeździe nie ma to znaczenia, ale przy jeździe dynamicznej i szybkiej zmianie biegów zdarza się że przy przełożeniu z 1 na 2 i z 2 na 3 jak nacisnę sprzęgło i przy równoczesnym puszczeniu gazu to obroty jeszcze trochę podskakują zamiast szybko opaść. Czasem mi przez to zazgrzyta skrzynia jak przeładuje z 1 na 2 przy niezbyt jeszcze rozgrzanym silniku.
Powiem Wam, że przed zakupem Cari przestudiowałem to forum praktycznie od A do Z i mój wybór padł na model 1.8 GDI i po przejechaniu moim nowym samochodem ok. 500 km mogę stwierdzić że wybór był idealny i napewno bym go nie zmienił. Jak narazie komputer pokazuje średnią 6,5 litra / 100 ale większość to trasa. Najmniej na kompie chwilowe miałem 3,8 l / 100. Wogóle to mam wersję TITANIUM - taki opis jest na bocznych listwach ale nic zabardzo nie mogę w necie znaleźć co to jest za wersja Cari. |
|
|
|
 |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 30 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2834 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 30-06-2008, 22:54
|
|
|
Ja się nie spotakłem że w Cari po lifcie były na listwach bocznych jakieś oznaczenia. Może poprzedni właściciel wprowadził tuninig:P |
_________________ Carisma 1,8 GDI Honda Accord VII 2.0 |
|
|
|
 |
orzech [Usunięty]
|
Wysłany: 01-07-2008, 18:38
|
|
|
umnie jest podobnie na przednich drzwiach na listwach jest napis TITANIUM a cari jest przed liftem. |
|
|
|
 |
|
|