Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GDI] Dziwne odgłosy podczas załączania klimatyzacj
Autor Wiadomość
Yagi
[Usunięty]

Wysłany: 31-03-2008, 17:36   [Cari 1.8 GDI] Dziwne odgłosy podczas załączania klimatyzacj

Dzisiaj korzystając z okazji że na zewnątrz było 21st podczas jazdy włączyłem max coll chcąc sprawdzić czy klima działa (w zeszłym roku naprawiali mi sprzęgło) jednak po kilkunastu sekundach zamiast poczuć zimne, suche powietrze z rejonu schowka koło pasażera zaczął wydobywać się stuk podobny do taktometru używanego przez muzyków. Coś jaby przekaźnik chciał a nie mógł zaskoczyć. W zeszłym roku rozbierałem tamten rejon samochodu czyszcząc filtr przeciwpyłkowy ale szczerze mówiąc nie zwróciłem uwagi czy są tam jakieś przekaźniki. Czy ktoś w Was spotkał się z podobnym objawem oraz orientuje się czy są w rejonie schowka jakieś przekaźniki odpowiedzialne za klimę a jesli tak to jakie?

adamk4
[Usunięty]

Wysłany: 31-03-2008, 19:48   

w schowku nie ma zadnych przekaznikow. zobacz pod kierownica a dokladnie nad pedalami.

Yagi
[Usunięty]

Wysłany: 31-03-2008, 21:42   

adamk4 napisał/a:
w schowku nie ma zadnych przekaznikow. zobacz pod kierownica a dokladnie nad pedalami.

Ale słuchałem dokładnie i odgłos ewidentnie dochodzi z okolic schowka. Wiec skoro nie ma tam przekaźników to co może wywoływać taki odgłos? Jaki z elementów odpowiedzialnych za działanie klimy holendrzy wmontowali w tym miejscu?

Odpowiedz do tematu