Nawigacja samochodowa - jaką wybrać? |
Autor |
Wiadomość |
damiano [Usunięty]
|
Wysłany: 09-05-2008, 20:11 Nawigacja samochodowa - jaką wybrać?
|
|
|
Planuję zakup nawigacji samochodowej do mojej Cari. Wybór jest duży i ceny też rozmaite. Zależy mi na dobrej mapie Polski i innych krajów Europy oraz na wygodzie użytkowania - nie muszę mieć różnych dodatkowych "wodotrysków" typu oglądanie filmów czy zdjęć... Przeglądałem alledrogo, pochodziłem po sklepach, poczytałem no i mam lekki mętlik
Która mapa Polski jest najlepsza np. AutoMapa, MapaMap czy może jakieś inne Czy mapy można aktualizować?
Możecie mi poradzić i coś polecić w cenie 500 - 1000 zł?
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
heckler [Usunięty]
|
Wysłany: 09-05-2008, 20:21
|
|
|
Ja zakupiłem najtańszą Lark 35.0 były w Media po 299zł.Ma wgraną Mape Map,ale ma też wyjscie na kartę SD.Sciągasz sobie moim zdaniem najlepszą z map,czyli Auto Mapę,wgrywasz na kartę pamięci zmieniasz scieżkę dostępu w urządzeniu i cieszysz się fajną nawigacją za małą kase .Ponadto nawigacja posiada wszystkie inne nikomu niepotrzebne wodotryski.O danych tech.poczytaj na Allegro.Jeżeli niechcesz nic innego wgrywać możesz jeżdzić na MapaMap.Jak i skąd ściągnąć Auto Mapę poszperaj w Google i na foracg,jest tego dużo.To jeszcze Ci 2 stówki zostaną |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 09-05-2008, 20:38
|
|
|
heckler napisał/a: | Jeżeli niechcesz nic innego wgrywać możesz jeżdzić na MapaMap | Jak się sprawuje MapaMap? |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
lopez [Usunięty]
|
Wysłany: 09-05-2008, 21:47
|
|
|
Ja mam Akirę za pare groszy z Mapamap, mio i automapą z allegro i chodzi super.jest to chińskie badziewie ale czym się różni od duzo droższych nie wiem. |
|
|
|
 |
mouseman
Mitsumaniak Krzyś :)
Auto: Z16A; C62A; C68A; CX4A
Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 801 Skąd: Legnica
|
Wysłany: 09-05-2008, 21:59
|
|
|
Ja mam nokie 6120c a w niej tomom 6 na całą europe (pokrycie polski 52%) oraz garmina tx (pokrycie polski 99%)
Zalety takowego rozwiązania:
All in one (telefon za 500 zł plus odbiornik gps za 100zł)
Wada:
trzeba troszke pokombinować.
Mały wyświetlacz chyba że mamy Nokie n95
Testowane od roku i musze przyznać że bez tego teraz jak bez ręki. |
_________________ -=Galeria=-
W rodzinie:3000GT VR4 99 Italia edition, LANCER C68A 1.8 GTi, LANCER C62A 1.5 8v, LANCER Sportback Ralliart CX4A |
|
|
|
 |
damiano [Usunięty]
|
|
|
|
 |
krzych62 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-05-2008, 21:01
|
|
|
Ja mam AKIRA mm517. W komplecie mam MapaMap ale jej nie używam. Dużo błędów. Odblokowałem AKIRE i jeżdże na Auto mapie 5.0.5. Poczytaj to forum http://my-navia.pl/ a dużo wyjaśni. Nadmieniam że nie używam możliwych wodotrysków a sprawuje się super. Na allegro za rozsądną cenę. http://www.allegro.pl/ite...z_mp4_divx.html
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
varth [Usunięty]
|
Wysłany: 11-05-2008, 22:10
|
|
|
Witam. Używałem Acera e310 z wbudowaną MioMap 3.2, potem wgrałem AutoMapę 4.1.2 (fajna ). A obecnie mam palmofon HTC TyTN II z AM 5.0.5. Dobre pokrycie Polski (mapy są z marca tego roku) tylko AutoMapa gryzie się z telefonem i za wolno działa (opóźnienie kilkudziesięciu metrów w pokazywaniu pozycji - stoję na światłach a program dopiero "dojeżdza"). Trochę lipa bo AM 4.1.2 na tym sprzęcie chodzi płynnie. |
|
|
|
 |
heckler [Usunięty]
|
Wysłany: 12-05-2008, 06:50
|
|
|
JCH napisał/a: | Jak się sprawuje MapaMap? |
Mnie się na niej żle jezdziło.Jakoś ne mogłem się do niej przyzwyczaić.Poprzednio jeżdziłem na TomTom i AutoMapa.Ta ostatnia jest the best. damiano napisał/a: | wybór padł na Becker Traffic Assist 7827 (mapy 37 krajów) 4.3" |
Boże!!!Co to za cena!!! Założe się z Tobą że moja za 3 stówki ma to samo i nawet mam tą samą mapę wgraną(łącznie z Europą).W życiu tyle bym nie dał za nawigację samochodową.Ale kto zabroni bogatemu Nie szkoda Ci kasy?Za taką cene można kupić palmtopa i na pewno z niego będzie większa korzyść. |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 12-05-2008, 19:01
|
|
|
Ja bym chętnie kupił Akirę 3518-A3 po cenie w jakiej była w Biedronce lub MediaMarkcie (300?) bo na alledrogo to chcą za nią stówę z okładem więcej (480)... |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
damiano [Usunięty]
|
Wysłany: 13-05-2008, 01:53
|
|
|
Cytat: | Ale kto zabroni bogatemu |
bez "przesadyzmu"... Po prostu lubię mieć porządny sprzęt
Cytat: | Nie szkoda Ci kasy?Za taką cene można kupić palmtopa i na pewno z niego będzie większa korzyść. |
a ja dałem tyle za nawigację i jest git! Palmtopa nie chcę.
Dzięki wszystkim za porady!
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
Tybek
Mitsumaniak
Auto: Carisma Mirage GDI 1.8 2002
Kraj/Country: UK
Pomógł: 2 razy Dołączył: 30 Mar 2007 Posty: 156 Skąd: Leeds
|
Wysłany: 28-05-2008, 22:53
|
|
|
MIO C520
Ja chce kupić tą nawigację, co o niej myślicie i jak można wgrać do niej automape? Wysrarczy wgrać na pamięć i MIO ją zlokalizuje
[ Dodano: 29-05-2008, 07:39 ]
Nie zwróciłem uwagi, że ten temat jest w zakładce carismy, więc jeśli można, to przenieście go do ogólnych, żeby nie dublować tematów. |
_________________ Carisma Mirage GDI 1.8 2002
 |
|
|
|
 |
krzych62 [Usunięty]
|
|
|
|
 |
leser [Usunięty]
|
Wysłany: 29-05-2008, 16:17
|
|
|
Prosty palmtop (np Mio 360)
lub typowe urzadzenie navi z KONIECZNIE odblokowanym systemem
i wtedy wrzucamy dowolne oprogramowanie nawigacyjne:
na Polskę poleciłbym automapę a za granicę tomtoma
warto zwrócić uwage aby urządzenie miało jak najnowszą wersję OS,
co zapewni kompatybilnosć na przyszłosć
w sklepach nawi dostaniecie inntrukcje z jakimi urzadzeniami jest kompatybilny soft |
|
|
|
 |
cimon102 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-05-2008, 17:28
|
|
|
Witam.Ja posiadam tania nawigację MaxCom za 500zł. Wraz z nawigacja była dograna do niej na SD MapaMap z możliwością czterokrotnego uaktualniania za free. Obecnie mam na SD AutoMapę 4.1.2 z tego względu iż łatwo można edytowac punkty POI oraz dlatego że AM posiada głosowe ostrzeganie o fotoradarach.MapaMap ma tylko i wyłącznie graficzne ostrzeganie o radarach. Zaletą MaxCom'a jest też to że nie trzeba nic odblokowywać ani bawić sie w sofcie by móc bawić się innymi mapami. Wsio gania jak należy.Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|