Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Nawigacja samochodowa - jaką wybrać?
Autor Wiadomość
damiano
[Usunięty]

Wysłany: 09-05-2008, 20:11   Nawigacja samochodowa - jaką wybrać?

Planuję zakup nawigacji samochodowej do mojej Cari. Wybór jest duży i ceny też rozmaite. Zależy mi na dobrej mapie Polski i innych krajów Europy oraz na wygodzie użytkowania - nie muszę mieć różnych dodatkowych "wodotrysków" typu oglądanie filmów czy zdjęć... Przeglądałem alledrogo, pochodziłem po sklepach, poczytałem no i mam lekki mętlik :roll:
Która mapa Polski jest najlepsza np. AutoMapa, MapaMap czy może jakieś inne :?: :?: Czy mapy można aktualizować?
Możecie mi poradzić i coś polecić w cenie 500 - 1000 zł?
Pozdrawiam!

heckler
[Usunięty]

Wysłany: 09-05-2008, 20:21   

Ja zakupiłem najtańszą Lark 35.0 były w Media po 299zł.Ma wgraną Mape Map,ale ma też wyjscie na kartę SD.Sciągasz sobie moim zdaniem najlepszą z map,czyli Auto Mapę,wgrywasz na kartę pamięci zmieniasz scieżkę dostępu w urządzeniu i cieszysz się fajną nawigacją za małą kase :lol: .Ponadto nawigacja posiada wszystkie inne nikomu niepotrzebne wodotryski.O danych tech.poczytaj na Allegro.Jeżeli niechcesz nic innego wgrywać możesz jeżdzić na MapaMap.Jak i skąd ściągnąć Auto Mapę poszperaj w Google i na foracg,jest tego dużo.To jeszcze Ci 2 stówki zostaną :biggrin:

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-05-2008, 20:38   

heckler napisał/a:
Jeżeli niechcesz nic innego wgrywać możesz jeżdzić na MapaMap
Jak się sprawuje MapaMap?

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

lopez
[Usunięty]

Wysłany: 09-05-2008, 21:47   

Ja mam Akirę za pare groszy z Mapamap, mio i automapą z allegro i chodzi super.jest to chińskie badziewie ale czym się różni od duzo droższych nie wiem.

mouseman 
Mitsumaniak
Krzyś :)

Auto: Z16A; C62A; C68A; CX4A
Wysłany: 09-05-2008, 21:59   

Ja mam nokie 6120c a w niej tomom 6 na całą europe (pokrycie polski 52%) oraz garmina tx (pokrycie polski 99%)

Zalety takowego rozwiązania:
All in one (telefon za 500 zł plus odbiornik gps za 100zł)

Wada:
trzeba troszke pokombinować.
Mały wyświetlacz chyba że mamy Nokie n95
Testowane od roku i musze przyznać że bez tego teraz jak bez ręki.

damiano
[Usunięty]

Wysłany: 11-05-2008, 17:33   

wybór padł na Becker Traffic Assist 7827 (mapy 37 krajów) 4.3" :lol: Zobaczymy jak sie będzie sprawować :wink:
BTW. MapęMap w wersji 5.1 też można dokupić...
Pozdrawiam!

krzych62
[Usunięty]

Wysłany: 11-05-2008, 21:01   

Ja mam AKIRA mm517. W komplecie mam MapaMap ale jej nie używam. Dużo błędów. Odblokowałem AKIRE i jeżdże na Auto mapie 5.0.5. Poczytaj to forum http://my-navia.pl/ a dużo wyjaśni. Nadmieniam że nie używam możliwych wodotrysków a sprawuje się super. Na allegro za rozsądną cenę. http://www.allegro.pl/ite...z_mp4_divx.html
Pozdrawiam.

varth
[Usunięty]

Wysłany: 11-05-2008, 22:10   

Witam. Używałem Acera e310 z wbudowaną MioMap 3.2, potem wgrałem AutoMapę 4.1.2 (fajna :) ). A obecnie mam palmofon HTC TyTN II z AM 5.0.5. Dobre pokrycie Polski (mapy są z marca tego roku) tylko AutoMapa gryzie się z telefonem i za wolno działa (opóźnienie kilkudziesięciu metrów w pokazywaniu pozycji - stoję na światłach a program dopiero "dojeżdza"). Trochę lipa bo AM 4.1.2 na tym sprzęcie chodzi płynnie.

heckler
[Usunięty]

Wysłany: 12-05-2008, 06:50   

JCH napisał/a:
Jak się sprawuje MapaMap?

Mnie się na niej żle jezdziło.Jakoś ne mogłem się do niej przyzwyczaić.Poprzednio jeżdziłem na TomTom i AutoMapa.Ta ostatnia jest the best.
damiano napisał/a:
wybór padł na Becker Traffic Assist 7827 (mapy 37 krajów) 4.3"

Boże!!!Co to za cena!!! :shock: Założe się z Tobą że moja za 3 stówki ma to samo i nawet mam tą samą mapę wgraną(łącznie z Europą).W życiu tyle bym nie dał za nawigację samochodową.Ale kto zabroni bogatemu :wink: Nie szkoda Ci kasy?Za taką cene można kupić palmtopa i na pewno z niego będzie większa korzyść.

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 12-05-2008, 19:01   

Ja bym chętnie kupił Akirę 3518-A3 po cenie w jakiej była w Biedronce lub MediaMarkcie (300?) bo na alledrogo to chcą za nią stówę z okładem więcej (480)...

damiano
[Usunięty]

Wysłany: 13-05-2008, 01:53   

Cytat:
Ale kto zabroni bogatemu :wink:

bez "przesadyzmu"... :wink: Po prostu lubię mieć porządny sprzęt :lol:
Cytat:
Nie szkoda Ci kasy?Za taką cene można kupić palmtopa i na pewno z niego będzie większa korzyść.

a ja dałem tyle za nawigację i jest git! :biggrin: Palmtopa nie chcę.
Dzięki wszystkim za porady!
Pozdrawiam!

Tybek 
Mitsumaniak

Auto: Carisma Mirage GDI 1.8 2002
Kraj/Country: UK
Wysłany: 28-05-2008, 22:53   

MIO C520

Ja chce kupić tą nawigację, co o niej myślicie i jak można wgrać do niej automape? Wysrarczy wgrać na pamięć i MIO ją zlokalizuje :?: :|

[ Dodano: 29-05-2008, 07:39 ]
Nie zwróciłem uwagi, że ten temat jest w zakładce carismy, więc jeśli można, to przenieście go do ogólnych, żeby nie dublować tematów.

krzych62
[Usunięty]

Wysłany: 29-05-2008, 16:03   

Witam. Nie mam MIO tylko AKIRE o której pisałem kilka postów wyżej ale poczytaj tu http://forum.gps24.pl/vie...dd310daf3791b17
Pozdrawiam.

leser
[Usunięty]

Wysłany: 29-05-2008, 16:17   

Prosty palmtop (np Mio 360)
lub typowe urzadzenie navi z KONIECZNIE odblokowanym systemem
i wtedy wrzucamy dowolne oprogramowanie nawigacyjne:
na Polskę poleciłbym automapę a za granicę tomtoma

warto zwrócić uwage aby urządzenie miało jak najnowszą wersję OS,
co zapewni kompatybilnosć na przyszłosć

w sklepach nawi dostaniecie inntrukcje z jakimi urzadzeniami jest kompatybilny soft

cimon102
[Usunięty]

Wysłany: 29-05-2008, 17:28   

Witam.Ja posiadam tania nawigację MaxCom za 500zł. Wraz z nawigacja była dograna do niej na SD MapaMap z możliwością czterokrotnego uaktualniania za free. Obecnie mam na SD AutoMapę 4.1.2 z tego względu iż łatwo można edytowac punkty POI oraz dlatego że AM posiada głosowe ostrzeganie o fotoradarach.MapaMap ma tylko i wyłącznie graficzne ostrzeganie o radarach. Zaletą MaxCom'a jest też to że nie trzeba nic odblokowywać ani bawić sie w sofcie by móc bawić się innymi mapami. Wsio gania jak należy.Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu