|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Kierunkowskaz, demontaż...i nie tylko. |
Autor |
Wiadomość |
zet-em
Forumowicz Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Space Star 1.3 GLX
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 9 razy Dołączył: 12 Sty 2012 Posty: 427 Skąd: Zamość
|
Wysłany: 12-01-2014, 21:09 Kierunkowskaz, demontaż...i nie tylko.
|
|
|
Witam:)
Tytułowy problem z pozoru banalny, ale widziałem już tyle zdjęć z pourywanymi zaczepami, że postanowiłem zapytać jak to fachowo powinno się zrobić.
A dlaczego demontaż? No właśnie, tu jest główny problem z jakim zwracam się do Was.
Mam ładny, wyglądający jak nówka prawy kierunkowskaz, który jest strasznie zaparowany.
Znalazłem nawet przyczynę - małą szczelinę w górnej części kierunkowskazu między szybką a obudową.
Przewertowałem różne fora, ale mowa tam o tych ze szkłem, które można potraktować opalarką (lub piekarnikiem jak niektórzy) i można rozebrać, oczyścić ze starego kleju, nałożyć nowy i porządnie skleić.
Mój jest z poliwęglanu (tak to chyba się nazywa) i ,,nie przeżyje'' wysokiej temperatury.
Może ktoś zna sposób na rozebranie i uszczelnienie wspomnianego kierunkowskazu.
Czekam na rady i z góry dziękuję |
_________________ Auta:
FSO Warszawa 223 - 1982
Renault 5 TS - 1987
FSO Polonez 1500 SLE - 1992
Fiat Uno 1.4 Kat - 2006
Mitsubishi Space Star 1.3 GLX - 2011
 |
|
|
|
 |