[Cari 1.8] GLX '97 r. Gaz sekwencyjny |
Autor |
Wiadomość |
riddx879 [Usunięty]
|
Wysłany: 28-03-2008, 18:28 [Cari 1.8] GLX '97 r. Gaz sekwencyjny
|
|
|
witam
niedawno kupiłem carisme 1,8 16V GLX z 97 r., już jakiś czas temu sprowadzoną z holandii.
Ma założony holenderską sekwencyjną instalację gazową i późno przełacza mi się na gaz i przy jeździe na gazie poszedł ma pełny bak paliwa przez miesiąc. często pokonuje krótkie trasy przy czym gasze na jakiś i ponownie odpalam. czy dałoby się jakoś wyregulować moment w którhttp://www.mitsubishi-grafix.pl/forum2/images/smiles/icon_question.gif
http://www.mitsubishi-gra...on_question.gif ym przełacza sie na gaz? jak to jest w carismach bo jestem nowy w tym temacie? |
|
|
|
 |
Gattsu [Usunięty]
|
Wysłany: 29-03-2008, 21:25
|
|
|
Serwis Kolego... |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 29-03-2008, 21:36
|
|
|
W GDI + LPI i tak ci ciągnie benzynę nawet jak jedziesz długą trasę po to by chłodzić wtryski benzynowe i by się nie zatykały. Jak jeździsz krótkie odcinki to praktycznie robisz to tylko na benzynie. Tak to już jest.
W zwykłej nie GDI pewnie przełącza się na LPG na podstawie temperatury silnika więc może to się da wyregulować. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
jaceko [Usunięty]
|
Wysłany: 29-03-2008, 23:05
|
|
|
Mam pytanie czy ktos założy i za ile instalacje gazowa do GDI, i na ile jest to bezpieczne i opłacalne??
Przeczytałem o tym i innym temacie . Bede zmuszony kupic disla lub samochód z innym silnikiem |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 30-03-2008, 09:15
|
|
|
Instalacja LPI to koszt około 8-10 tys zł więc najłatwiej kupić od razu Cari GDI z taką fabrycznie montowaną instalacją. Każdy inny przypadek montażu obecnie jest kompletnie nieopłacalny. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
riddx879 [Usunięty]
|
Wysłany: 31-03-2008, 10:57
|
|
|
a niedałoby się wyregulować temperatury przy któej przełacza sie na gaz?zna ktoś może taki zakład?czy wogóle jest to możliwe? |
|
|
|
 |
leser [Usunięty]
|
Wysłany: 31-03-2008, 12:50
|
|
|
czas przełączenia na gaz w lpi nie zależy tylko do temperatury,
to nie taka prosta instalacja albe z bardziej zaawansowanym komputerem