|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CA1A 1.3] mało mocy na zimnym silniku |
Autor |
Wiadomość |
bender999
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Colt 93'
|
Wysłany: 31-03-2009, 18:33 [CA1A 1.3] mało mocy na zimnym silniku
|
|
|
Witam
Kupiłem niedawno Colcika 1.3 + LPG Instalacja jest 7-dmio miesięczna Mam taki problem auto odpalone po 2 dniach przerwy nie chciało wejść na obroty tzn Odpaliłem - jedynka dwójka (cały czas na benzynie) i auto nie chce wejść na obroty wyższe nie wiem do jakich dochodzi ale tak koło 2000obr. i dalej się muli i to samo na gazie jak się przełączy Po jakimś czasie już jest dobrze jak silnik zagrzeje się troszkę
aha i obroty troszkę falują na zimnym...
Tak wygląda ta sytuacja |
Ostatnio zmieniony przez karolgt 30-04-2009, 19:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
maroch
Mitsumaniak maroch
Auto: Galant 2.5 swap
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Lip 2008 Posty: 142 Skąd: Rozprza
|
Wysłany: 01-04-2009, 08:45
|
|
|
ja bym sprawdził czy to nie wina np. mieszanki, możesz miernikiem sprawdzić sondę jak się zachowuje na wyższych obrotach, bądź praktycznie, czyli zdejmując silniczek krokowy od gazu, ręcznie ustawić go na połowę, odpiąć od sterownika i i sprawdzić jak na gazie śmiga, chociaż to czułbyś że silnik dostaje za dużo powietrza |
|
|
|
 |
emilok
Mitsumaniak

Auto: Galant EA2W GLS '97 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 18 Cze 2008 Posty: 145 Skąd: Andrychów
|
|
|