Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zegary indiglo
Autor Wiadomość
Simones
[Usunięty]

Wysłany: 30-07-2006, 20:21   Zegary indiglo

Witam! Chcialbym Wam drodzy koledzy przedstawic temat pewnie juz wielu znany, aczkolwiek w tym dziale jeszcze nie poruszany. Zegary indiglo to nic innego, jak tarcze wykonane z tzw. folii elektroluminescencyjnej, ktora charakteryzuje sie tym, ze swieci we wszystkich miejscach tak samo (nie tak jak w przypadku podswietlenia diodowego widoczne sa miejsca mniej i bardziej oswietlone) i przy tym wyglada bardzo nowoczesnie. Kolor podswietlenia zalezny jest od folii (sa rozne odcienie zieleni, niebieskiego, biale, a nawet czerwone i pomaranczowe), natomiast sam wzor skal, czcionek i calej reszty jest juz zalezny tylko od projektu. Swieca one dzieki inwerterowi napiecia, a regulacja jasnosci moze sie odbywac w fabrycznym potencjometrze lub oddzielnym. Tarcze z reguly sa nakladane na fabryczne, takze nie ma koniecznosci sciagania wskazowek (co czesto konczylo sie dla nich zle, przynajmniej w przypadku probe). Jest pewna firma, ktora zajmuje sie tym "procederem" i posiadaja obecnie zegary z naszej marki tylko do Carismy, aczkolwiek jesli bedzie zainteresowanie z pewnoscia doczekamy sie i do galantow, coltow i calej reszty. Koszt takiego zestawy (tarcza + inwerter) to ok. 150PLN, ale jesli udalo by sie zebrac wiecej osob to nie wykluczone, ze dostalibysmy znizke. Chcialbym Was prosic, zebyscie obejzeli to co owa firma zrobila do tej pory na ich stronie i napisali co o tym sadzicie. Mi osobiscie najbardziej chyba sie podobaja te biale do Corrado, ale mozliwosci jest bez liku. Wiem juz, ze jesli dostarczymy wlasny projekt to nie ma problemu, zeby wykonali je tak jak sobie zazyczymy, od chocby z napisem na obrotomierzu MitsuManiaki :D

Grześku 
Mitsumaniak
groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-07-2006, 08:44   

Spoko, mi się podoba.
A jak jeszcze jest możliwość dodać własny napis (wzór) to Mitsumaniaki na zegarach były by miłym akcentem.
Jak by co to ja się na to piszę.

strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia

piwkotom 
moderator mitsumaniak
maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 31-07-2006, 13:38   

Simones zasadniczo jestem jak najbardziej za oczywiscie, chociaz nadal poluje na High Contrast z nowszego Gala. Nie bardzo jednak rozumiem jak zamierzasz zalozyc te tarcze (nawet bez zdejmowania starych bez zdejmowania wskazowek?
Od dluzszego czasu przymierzam sie do zmiany tarcz w swoim Galu ale potrzeba zdejmowania wskazowek, dla mnie calkowicie dyskwalifikuje cale przedsiewziecie. Po doswiadczeniach z wymiana w Cari i pozniejszym wielokrotnym poprawianiu calosci nie zaryzykuje juz, a biorac pod uwage to ze Gale poruszam sie jednak w innym zakresie predkosci przelotowych :mrgreen: wskazania predkosciomierza i inne nabieraja zupelnie nowego znaczenia ;)

Ale generalnie jestem za.

Swoja droga to widze, ze dobrales sobie wskazniki a'la High Contrast :lol:

zachar
[Usunięty]

Wysłany: 31-07-2006, 16:38   

chyba sie skusze i do Cari zaloze te tarczki bo calkiem sympatycznie wygladaja

Grześku 
Mitsumaniak
groźny oboźny

Wysłany: 31-07-2006, 19:55   

Simones, ilu musi być chętnych żeby to wypaliło ?

gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Wysłany: 31-07-2006, 19:56   

...no bardzo ciekawy pomysł. U mnie pomału kołata się pod główką pomysł na wymianę standartowego oświetlenia na niebieskie więc może wezmę takie tarcze pod uwagę :twisted: :twisted: .
Ale chyba najbardziej podoba mi się opcja zrobienia napisu indiglo...mógłby być z tego świetny znak rozpoznawczy mitumaniaków np. przyklejony u góry na przedniej lub tylnej szybie...jedziesz w nocy i widzisz mitusmanika z daleka :) :)

kupujepolskieprodukty.pl

Simones
[Usunięty]

Wysłany: 31-07-2006, 20:29   

Narazie nie znam wiecej szczegolow, chce zobaczyc czy wogole jest sens zaczynac rozmowy, a jesli tak to o jakiej liczbie bysmy mowili. Cena mniej-wiecej jest znana, mozliwosci tez, wiec zobaczymy czy cos z tego wyjdzie, mi osobiscie sie bardzo pomysl podoba (o ile jest dobry projekt), ale niczego nie obiecuje. Dajmy tematowi z kilka dni i zobaczmy ilu byloby ewentualnie chetnych. Jak to sie naklada, to sam dokladnie jeszcze nie wiem, ale wiem, ze jest to mozliwe.

Maciek 
Mitsumaniak
MICHU-BUCZY :)

Auto: Gal 00' EA5A Avance
Wysłany: 31-07-2006, 21:46   

No a co z tego ze sie chętni znajdą jak każdy bedzie miał inny wzór bo tarcze do naszych aut są różne :( . Pomysł super nawet kiedys oglądałem na allegro czy gdzieś takowe.
MICHI DWA STARE FOTY
=========00085/KMM=========

Grześku 
Mitsumaniak
groźny oboźny

Wysłany: 01-08-2006, 10:35   

Tarcze może i inne ale logo Mitsumaniaki jednakowe :wink:

Simones
[Usunięty]

Wysłany: 01-08-2006, 10:56   

Dowiadywalem sie u znajomego, zrobienie 1 profi projektu w corelu zegarow do sitodruku to koszt ok. 50PLN Chyba, ze ktos umie i bedzie mial mniejsza stawke ??? Jak dostarczymy takie projekty do firmy, to kazdy z nas moze miec nawet indywidualne zegary Macku.

Grześku 
Mitsumaniak
groźny oboźny

Wysłany: 01-08-2006, 10:59   

Simones napisał/a:
Chyba, ze ktos umie i bedzie mial mniejsza stawke

Borecki w tym siedzi a i mi Corel nie jest obcy, w takim wypadku o stawce raczej nie będzie mowy ;)

Maciek 
Mitsumaniak
MICHU-BUCZY :)

Auto: Gal 00' EA5A Avance
Wysłany: 01-08-2006, 11:19   

No nie chodzi o to że chce mieć inne niż Wszyscy ale nawet do modeli Gala 88-92 były 2 rózne modele zegarów. :( . Nie jestem przeciwny :) coby mieć takie logo jak inni klubowicze czy coś. a podejżewam że cena znacząco sie zmieni jeśli każdy zamówi zegary do swojego modelu auta.
MICHI DWA STARE FOTY
=========00085/KMM=========

Simones
[Usunięty]

Wysłany: 01-08-2006, 11:47   

Roznice w typach np.: GL, LX, GT w danym modelu sa bezplatne, roznice miedzy generacjami jeszcze nie wiem, ale pewnie sa traktowane oddzielnie, nie o to jednak chodzi. Jezeli my dostarczamy gotowy projekt, to nie ma zadnego problemu, oni wycinaja laserowo, drukuja i robia cala reszte, kwestia jest tylko tego, ze projekt musi zawierac, kazda dziurke, wciecie itd. zeby pasowal, chyba ze wyslemy im jakies np. zepsute zegary (ale z cala tarcza i wskazowkami) i oni sobie wtedy dorobia to. Z doswiadczenia jednak wiem, ze lepiej samemu to zrobic jesli nie chcemy na to czekac z rok czasu. Projekt to nie taka prosta sprawa, do tego byloby ich kilka, wiec trzeba byloby na to poswiecic sporo czasu Grzesku.

piwkotom 
moderator mitsumaniak
maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 01-08-2006, 13:12   

wszystko fajnie, tylko ja nadal nie rozumiem jak zamierzacie zmienic tarcze nie zdejmujac wskazowek? czy te matryce mozna przeciac i nadal beda swiecily cala powierzchnia? Inaczej sobie tego nie wyobrazam, chociaz moze jest cos o czym nie wiem.
Moim zdaniem potrzedba zdjecia wskazowek kompletnie dyskwalifikuje idee wymiany tarcz.

Grześku 
Mitsumaniak
groźny oboźny

Wysłany: 01-08-2006, 13:39   

piwkotom napisał/a:
ja nadal nie rozumiem jak zamierzacie zmienic tarcze nie zdejmujac wskazowek?

wsuwając je pod wskazówką tak żeby naszły na swoje miejsce?
Tarcze są osobno dla każdego zegara i mają otwór na środku więc można je nawlec. Spoko 8)

Odpowiedz do tematu