|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 24-04-2008, 18:57 |
Dziwny stukot w silniku |
Autor |
Wiadomość |
Rafejro [Usunięty]
|
Wysłany: 24-04-2008, 12:01 Dziwny stukot w silniku
|
|
|
Witam, czy mógłby mi ktos pomóc. Mam problem kupiłem autko (Carisma GDI 98r) pod koniec marca tego roku od gościa który mieszkał jakies 100km ode mnie.
Pojechałem zobaczyłem, ocena b.dobra zadbany i wogóle tylko brać oczywiście była jazda próbna, silnik bez wycieków stuków poprostu rewelka duzo czytałem i wiedziałem na temat tego sprzetu więc nacisk raczej na jego wygląd. No i po paru godzinach doszło do transakcji wróciłem nim do domu po drodze tez jak niby nic zadnych stuków poprostu cieszyłem się z dobrego zakupu. No ale po paru dniach zabrałem sie za wymiane oleju, bo dawno nie był wymieniany no i filtry oczywiście. No i co najwazniejsze to dla bezpieczeństwa wymieniłem rozrząd (kompletny) kupiony z górnej pułki (lepiej na tym wiadomo nie oszczędzać). No i ja wiem zaraz po wymianie tego po uruchomieniu silnika i przejechaniu kilometra-dwóch zaczął wydobywac się dziwny klekot z silnika mówiono mi ze to mogą sie odzywać hydro popychacze ale że wczesniej koles mógł wlac jakiegos doktorka wiec troszke to uszczelniło a po wymianie oleju wyszło szydło z worka
Czy mógłby mi ktos pomóc co mam robić czy cos wymienić, za co tu się zabrać
Z góry wielkie dzieki |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 24-04-2008, 14:49
|
|
|
Nie ten dział Carisme mamy wyżej . Stukanie normalka ; ) możesz zalać doktorka (cały temat jest poswiecony ceramizerowi ; ) lub wymienić popychacze (jeśli masz pewność, że to one) koszt ok 1200zl. |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 24-04-2008, 15:00
|
|
|
Albo sprawdzić czy rozrząd jest poprawnie ustawiony.
A temat faktycznie nie do tego działu.
Pewnie zaraz mody przeniosą |
|
 |
TRUTIL CARI GDI
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI
Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Lis 2007 Posty: 179 Skąd: Łagiewniki
|
Wysłany: 26-04-2008, 08:58
|
|
|
klekotanie to nie normalka w GDI nie moge sluchac juz tych glupot co pisza na temat tego silnika. Ja walczylem z klekotaniem bardzo dlugo doszlo do tego ze kupilem nowy silnik, poskładali mi wszystko kupilem nowy olej wszytkie plyny i moge zaprosic wszystkich aby posluchali mojego silnika jesli wogole cos uslysza:)))))))))) moj koszmar sie skonczyl. Silnik GDI chodzi tak cichutko ze nie moge w to uwierzyc pozdrawiam |
_________________ Trutil |
|
|
|
 |
|
|