Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CA4A 1.6] jakie części zawieszenia do CA0??
Autor Wiadomość
Intoxsik
[Usunięty]

Wysłany: 21-01-2007, 19:09   [CA4A 1.6] jakie części zawieszenia do CA0??

Witam.... chciałbym wymienić tyle ile sie da w zawieszeniu colta CA0....
Chodzi w szczególności o tuleje gumy drążki i końcówki...
Prosze o pomoc gdzie moge zaopatrzyć sie w owe cześci zamienne bo powiem szczerze że mam z tym problem....
Ostatnio zmieniony przez harpagan 15-10-2007, 11:22, w całości zmieniany 1 raz  

ŁukaszGTi
[Usunięty]

Wysłany: 21-01-2007, 19:30   

jest duzo zeczy na WWW.MOTO.SKLEP.PL

[ Dodano: 21-01-2007, 19:35 ]
ja za to chcialem sie dowiedziec jakie amortyzatory polecacie do 1.8 GTi CAO, oczywiscie olejowe w cenie do 300zł za szt.

Intoxsik
[Usunięty]

Wysłany: 21-01-2007, 19:41   

tak wiem właśnie przeglądam ten sklep.... ale wszystkiego nie mają...

a tulei w colcie z tyłu na strone jest jak dobrze policzyłem ze... ze 6 sztuków

bo przód to nie problem

mam zdjęcia porobione Colcika od spodu jak coś to moge przesłać

[ Dodano: 21-01-2007, 20:17 ]
może lepiej podam linki do zdjęć....
http://www.fotosik.pl/pok...b3b056e0d6.html
http://www.fotosik.pl/pok...df376bf9f7.html
http://www.fotosik.pl/pok...f4cb6e555d.html

[ Dodano: 21-01-2007, 20:47 ]
Łukasz a jak to jest z częściami do Colta w Olsztynie??
tak sie składa że mieszkam w Dobrym Mieście :)
kupowaleś coś z zawiechy do swojego Colcika??

pawcio777
[Usunięty]

Wysłany: 21-01-2007, 21:33   

Nie wiem jak jest w 1,6 ale skoro mowisz ze jest okolo 6 tuleji to bedzie tak jak u mnie w 1,8 i jest w sumie 7 tuleji w tylnim zawieszeniu na jedna strone tylko 2 nie wystepuja (przynajmniej mi sie nie udalo znalezc) do kupienia, a reszta to sa 3 rozne i one sie po prostu powtarzaja

Intoxsik
[Usunięty]

Wysłany: 21-01-2007, 21:42   

Pawcio777 a jakich Ci się nie udało znaleźć?? Szukałeś pomocy u Japaneze??

[ Dodano: 21-01-2007, 21:45 ]
mogłeś znaleźć tuleje którą umieściłem na pierwszym zdjeciu?? bo cofneła mi się ona i nie moge ustawić zbierzności na tylnej osi..... a dokładniej mam rozbierzną geometrie

[ Dodano: 21-01-2007, 22:14 ]
pawcio777,

pawcio777
[Usunięty]

Wysłany: 22-01-2007, 10:10   

NIechce Cie martwic ale tej najwiekszej wlasnie nie moglem znalezc, ale u japaneze nie szukalem szukalem tylko w sklepach motoryzacyjnych w mojej okolicy czyli np w JC,

mugen
[Usunięty]

Wysłany: 22-01-2007, 17:05   

Intoxsik napisał/a:
mogłeś znaleźć tuleje którą umieściłem na pierwszym zdjeciu?? bo cofneła mi się ona i nie moge ustawić zbierzności na tylnej osi..... a dokładniej mam rozbierzną geometrie

tuleje ktorej szukasz kupi sie w Tedgumie Klik tez je mialem wymieniac gdyz wydawalo mi sie ze chodza luzno jednak maja one tak chodzic przod-tyl

Intoxsik
[Usunięty]

Wysłany: 22-01-2007, 22:21   

dzięki Pawcio777 i dzieki Mugen :)

Dzisiaj zacząłem rozbierać zawieche z tyłu..... wszystko zapieczone :x dosłownie wszystko... a zwłaszcza mimośrody i te tuleje od ustawiania zbierzności i kątów.... jutro zmagań ciąg dalszy :)

jeśli macie jakieś wskazówki to walcie śmiało....
każda rada na wage złota.... :mrgreen: radocha po pachy :P

[ Dodano: 23-01-2007, 08:25 ]
chłopaki a powiedzcie mi jeszcze jak z jakością tych gum które można dostać do autka?? Da sie na tym jeździć jakiś rozsądny kawał czasu??

pawcio777
[Usunięty]

Wysłany: 23-01-2007, 09:19   

U mnie tez bylo wszystko zapieczone :) , Jedyna rada jak Ci moge dac to dzien wczesniej spryskaj WD40 dosc obficie kazda srube, ale obawiam sie ze i tak sie nie obejdzie sie bez ciecia niektrorych srob (tak jak umnie) a pozniej dorabianie tych co sie pocielo POWODZENIA

Intoxsik
[Usunięty]

Wysłany: 23-01-2007, 22:33   

Pawcio777 tak jak mówisz :) spryskałem wszystko WD40 i pewnie to pomogło troszku... ale i tak było ciężko... śruby nie dość że zapieczone to jeszcze główki pod klucz tak skorodowane że musiałem nabijać klucz o mniejszej średnicy.... i udało sie jakoś wszystko poodręcać.... no prawie wszystko.... bo śruby mimośrodowe zapiekły sie w tulei i nie obeszło sie bez ciecia.... z dorobieniem ich jednak nie bedzie problemu.... samochód postawiłem w firmie w której pracuje gdzie sam robie na numerycznym centrum obróbczym a i tokarek bez jest bez liku :)
Dobra rada przy odkręcaniu śrub...... jesli nie chce iść popukać młodkiem przez jakiś wałek.... odejdzie i sie odkeci :)

Jak pisałem wcześniej samochód robie w firmie... i wiecie co?? nie dość że robie go sam to jeszcze mi za to płacą :) dobry interes :mrgreen:

pawcio777
[Usunięty]

Wysłany: 24-01-2007, 19:38   

troche pomogle ale nie na wszytskie tez kilka musialem niestety dorobic ale mialem podbnie jak u ciebie nabijanie itd
powodzenia

ŁukaszGTi
[Usunięty]

Wysłany: 24-01-2007, 20:02   

Intoxsik robilem juz u siebie w zawieszeniu ale najwazniejsza rzecz to byla wymiana wachacza z przodu
mam zamiar na wiosne wymienic co sie da wszystkie tuleje, amortyzatory itp.

ja robie zawsze auto u mojego sasiada(mechanika) on wie gdzie co zamowic i taniej ma i dlatego oplaca mi sie u niego robic bo na jedno wychodzi jak sam mialbym kupowac i robic a raczej nie jestem takim fachowcem , jestem tylko elektroenergetykiem

mam tylko jeden dylemat :!: jakie amortyzatory do mojego Colta
niektorzy wiedza ale nie chca napisac :P

Intoxsik
[Usunięty]

Wysłany: 24-01-2007, 21:27   

Łukasz ze mnie też zaden znawca tematu :) powiem Ci że to mój pierwszy samochodzik i wydawało mi sie że porywam sie z motyką na słońce 8) I po pierwszym dniu załamałem ręce jak wywnioskowalem ze nikt tam nie zaglądał od 13 lat :shock: Ale potem już było lepiej i lepiej...... Tuleje poszły pod prase... wahacze do nitro i do czyszczenia... potem nowy podkład i czerwona farba zeby było na sportowo?? :mrgreen: Przy okazji mam doskonałe dojście zeby wszystko wyczyścić od spodu.... no i solidnie zakonserwować.... Jak już robić to raz a dobrze :lol:

No i Łukaszu też sie zastanawiam nad amorkami ale i sprężynkami obniżającymi co by go troche położyć na glebe.... tak o 30mm......
No i ogromna prośba... czy ktoś może coś doradzić w dziedzinie amorków i sprężyn :?:

i jak to widzą i nie chcą napisać :?: wiedzą i nie powiedzą :?: :!: to bardzo nie dobrze :cry:

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-01-2007, 22:24   

Amortyzatory najlepsze Kayaba. Sprężyny sportowe Eibach, Weitec itp. Droga zabawa.

Intoxsik
[Usunięty]

Wysłany: 25-01-2007, 14:02   

no i znalazłem sprężynki Weitec'a obniżające o około 40mm :mrgreen:

http://www.weitec.pl/pokaz_produkt.php?idprod=12
czy ja wiem czy to droga zabawa......

Odpowiedz do tematu