|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
dziwne ^charczenie^ |
Autor |
Wiadomość |
hayabusa [Usunięty]
|
Wysłany: 07-10-2007, 15:32 dziwne ^charczenie^
|
|
|
jak przyspieszam i jak odpuszczam słychać jakiś dziwny dźwięk ,metaliczny ale raczej niski ,tak do 3tys.,po tem wsio gra,obejrzałem na kanale cały wydech,no i to raczej w silniku,na jałowym biegu tego nie słychać ,tylko pod obciążeniem ,nie chę nic sugerować ale jest to dosyć irytujące ,przebieg 205.tys,olejek świeżutki mobil10W40,przed wymianą było tak samo tyle że teraz mi to zaczeło bardziej przeszkadzać...,co sądzicie?????????????????? |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 07-10-2007, 18:02
|
|
|
mozliwe ze oslona kata czy tej "siatki" zaraz za silnikiem (uklad wydechowy)
a drzy np. dlatego ze jeden z uchwytow sie zerwal czy przerdzewial
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
hayabusa [Usunięty]
|
Wysłany: 07-10-2007, 18:43
|
|
|
to już usunąłęm,też drżało,jak w tym silniku z zaworami,tyle że w nissanie one tak pstrykały a tu włąsnie jak ta blacha tylko że bardziej ^metalowo^niz blaszanie(nie no drewniany post mi wyszedł ale nie wiem jak to opisać) |
|
|
|
 |
mitutoyo [Usunięty]
|
Wysłany: 13-10-2007, 01:32
|
|
|
A nie dzwoni Ci przypadkiem w skrzyni??Mi dzwonil synchronizator ten pierwszy po zdjeciu tej malej pokrywki skrzyni (lewa strona gapiąc sie na silnik stojąc z przodu bryki).Najbardziej bylo slychac gdy np jechalen na dwojce i puszczalem gaz, tzn podczas zmiany zwrotu momentu na walkach skrzyni biegow. Sprobuj wstawic ucho pod maske i zlokalizowac sluchowo przyczyne. |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 13-10-2007, 21:40
|
|
|
Hayabusa u mnie za radiem drżała ramka metalowa usztywniająca konsolę, przykręcona na dwa wkręty. Właśnie taki wk.... metaliczny dźwięk przy około 3000rpm. Przykręciłem te śruby na środek zapobiegający wykręcaniu śrub i problem zniknął. |
_________________ Mitsumaniaku !!! Tutaj Download (u góry strony). |
|
|
|
 |
|
|